To było około 40g łącznie. Karkówkę kupiłem za 10,99zł z promocji w Realu (polecam - karczek, szynka i łopatka też w tej cenie), a wątróbka to nie wiem teraz. To daje jakieś 45 groszy. Wątróbkę podaruję. Przelew bankowy? Paypal?
Oj wątróbka z cebulką... duszona... mniam, mąż robi najlepszą :-) Ja jutro chyba zrobię cielęcinę duszoną w maśle :-D Albo w niedziele... Zmieniony przez - Dotkazoz w dniu 2013-05-03 21:52:04
@Patryk1337 Wątróbka 2-3 razy w tygodniu będzie okej, udka też wychodzą w miarę tanio. Możesz używać też jajek czy twarogu jako źródeł białka. @MCtoshkin Jasne, mogą być, ale są dosyć kaloryczne. @boykA95 Nie ma takiej konieczności, możesz zjeść normalny posiłek.
Dlaczego nie mogą być zastępstwem mięsa, skoro też są źródłem pełnowartościowego białka? Ponieważ w porównaniu do mięsa, dla przykładu wątróbka jest jak pisałem źródłem większych ilości lipidów i cholesterolu. Poza tym wątroba w organizmie zwierząt jak i człowieka jest narządem, przez który przechodzi wszystko co zostanie spożyte, dlatego też [...]
Jakby to pomagało to jestem w stanie zrobić dużo , dużo więcej :) Zresztą jak się doda trochę słodziku to te drożdze nie są takie złe , lepiej wchodzą niż np watróbka %-) A bo te łydki robię na samym końcu , nie mam już siły , dużo serii , dużo powtórzeń , łydki mnie pieką strasznie..#-P zawsze po 4 serii mam taką chwilę zwątpienia , myślę sb " [...]
Przepraszam, że się wcinam, ale szukam porady - czy wątróbka wieprzowa bedzie lepsza od wątróbki drobiowej (fermowa) ? Tylko do tych dwóch opcji mam dostęp ;/