Witam, czy jedzenie wątróbki drobiowej (nie swojskiej, kupionej w hurtowni) w ilościach pół kilo do kilograma dziennie przez kilka miesięcy może być szkodliwe?
Czy wątrąba wieprzowa, wołowa lub drobiowa moze znajdowac sie w diecie masowej ? Z tego co wiem to ma duzo białka, a nie wiele tłuszczu... Co Wy na to ?
Hej Czy potrawy z watróbki nadaja (sa pozywne) dla osoby cwiczącej ? Slyszalem ze ma duzo witaminy z grupy B. Z góry dzieki :) 100 g produktu zawiera: Białko Tłuszcze Węglowodany(strawne) 22 3.4 2.6 Pozostałe dane: Wartość energetyczna : 130 Odpadki : 8 Kwasy tłuszczowe nasycone : 1.42 Kwasy tłuszczowe [...]
Moj problem to korzonki :P ktore daja o sobie znac.. macie jakies sposoby :D Bo lekarka dala mi lek Coxtral.. Madry polak po szkodzie kupilem ten badziew i przeczytalem ulotke.. pisze zeby nie stosowac z innymi lekami obciazajacymi watrobe w akutkach ubocznych pisze - czeste - biegunki,wymioty,nudnosci, zwiekszona aktywnosc enzymow watrobowych. [...]
Wątróbka to najbogatsze źródło łatwo przyswajalnego żelaza i witaminy B12 Kupujemy: 0,5kg wątróbki drobiowej (dla mnie na 3 porcje) 2 średnie cebule ostra papryczka sól, pieprz, majeranek itp. ocet winny Wątróbkę myjemy i oczyszczamy. Drobiowej nie ma potrzeby moczyć w mleku. Cebulkę kroimy, niezbyt drobno i wkładamy razem z wątróbką doprawioną i [...]
Wszystko gotowane. Co o tym sądzicie? Ziemniaki maja bardzo wysoki IG, do tego witaminka C, a wątróbka to już w ogóle skarbnica wszystkiego. A ja to akurat lubię, ile można jeść ryż z tuńczykiem/wołowiną:) edit: do tego cena zabójczo niska. Zmieniony przez - M.B.T.S. w dniu 2008-04-13 16:17:41 Zmieniony przez - M.B.T.S. w dniu 2008-04-13 16:17:52
Witam utrzymuję dietę i głównymi Źródłami białka są następujące produkty. Mięso z piersi kurczaka bez skóry,Wątroba z kurczaka,Jajka,Twaróg itp. Czytałem na forum o wątrobie i było w wielu wypowiedziach forumowiczów by wrzucić do diety dla urozmaicenia ale najlepiej tylko 1 w tyg. Ja aktualnie jej ją od 1,5 tyg co drugi dzień , np w poniedziałek [...]
Witam, dotarlem do publikacji Eleonore Blaurock-Busch z 2001 roku prezentujacej zawartosc metali ciezki w pozywieniu i zainteresowany tematem podrobow ;) postanowilem sprawdzic jaka wielkosc metali ciezkich posiada owa toksyczna watrobka wieprzowa i prosze: Watroba wieprzowa (olow/kadm/rtec) 0.149/0.165/0.058, wartosci w mg na kg dla porownania [...]
Witam , mam dwa pytania (chyba dobry dział) . Pierwsze pytanie brzmi czy dobry albo nawet lepszy będzie trening zaraz po przebudzeniu czy pod wieczór gdy szczerze zmęczony będę. Dotychczas ćwiczyłem około godziny 18 , po szkole wracałem odpocząłem i potem trening. Teraz zaczęły się wakacje i pomyślałem żeby coś kasy składać na samochód . Robie [...]
Hej, jak często Waszym zdaniem można jeść bez obaw wątróbkę drobiową? Tania, smaczna, dużo dobrego białka, ale też cholesterol i jednak wątroba to w pewnym sensie śmietnik organizmu... Raz-dwa z tygodniu po 500g - OK?
a wiec plan na cykl był taki: 1-10 prop 100 mg e2d 1-4 meta 30 mg ed 6-11 wino 30 mg ed Ale, że wyniki wątroby nie są za ciekawe aspat i alat ~ 80 U/L To cykl musi ulec zmianie, pomyślałem o czymś takim: 1-10 prop 100 mg e2d 1-6 npp 100 mg e2d 5-11 wino 30 mg ed Co wy na to ? Płeć : Mężczyzna Wiek : 27 Waga : 102 Wzrost : 187 Obwód [...]
Słyszalem, ze watrobka ma duzo bialka, a pozatym zawiera duzo skladnikow mineralnych np. zelaza.Czy mozna do diety wlaczyc watrobke drobiowa zamiast piersi kurczaka?
[...] jak eksperci się do tego ustosunkują. Oczywiście nie chcę jeść jej codziennie. Chciałbym stosować jako zamiennik powiedzmy 2-3x/tyg. Od razu uprzedzam, że wypowiedzi typu "wątróbka jest bebe, jak można to jeść" mnie nie satysfakcjonują. Pragnę otrzymać rzeczową odpowiedź podpartą argumentami albo link z dyskusjami na ten temat. Pozdrawiam.
Przepis na inną wątróbkę niż zawsze, taka z patelni ,obtoczona w mące chłonie tłuszcz jak gąbka ,Tutaj dodajemy boczek a i tak kcal. wychodzi nam zdecydowanie mniej, przy czym smak jest b.ciekawy:-) Składniki: -500g.wątróbki drobiowej -kilka suszonych śliwek -paczka wędzonego boczku ,pokrojonego w cienkie plastry (lidl) -sól,pieprz,czosnek [...]
Witam. Moje dane: 1.WIEK: 30 2.WAGA: 92 3.WZROST: 188cm 4.WYMIARY: BICEPS: 43 KLATA: 120 UDO: TALIA: 90 5.STAZ NA SILOWNI: kilka lat z przerwami BIALKO: 2,5g kg WEGLOWDANY: 3g kg TLUSZCZ: 1g kg 7.ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: ten jest pierwszym kontaktem z saa 8.TRENING: 5x5 4 razy w tygodniu 9.CEL CYKLU: Rekomp 10.ODSTEP CZASOWY [...]
Czy wątroba cielęca/wołowa, albo wątróbka z kurczaka jest dobrym źródłem białka? Zawiera go ok. 23-25%, więc dlaczego w dietach jej nie ma? Zmieniony przez - n-e-o w dniu 2009-01-27 17:55:31
Hej. W tabelach wyczytałem że wątróbka ma aż ok 20g białka w 100g. Ale ma 6,3g tłuszczu (drobiowa). Czy wobec tego jest to dobre źródło białka. Jakoś nigdy o tym nie słyszalem, a świetenie by było gdyby tak było, bo jest 2 krotnie tańsza od piersi z kurczaka.
LC WĄTRÓBKA Z JABŁKIEM z ziołowo-orzechową nutą niczym nie przypomina znienawidzonej z dzieciństwa wątróbki, jabłka z czosnkiem nadają nowy, ciekawy smak, a orzechy i zioła dodają wykwintności Składniki na 7 porcji: -870g wątróbki drobiowej -870g jabłek (wg upodobań, ja wybrałam słodkie, nie jakoś szczególnie, ale tez nie kwaśne) -100g orzechów [...]
[...] czasie kroimy cebule w krążki i podsmażamy na złoto z małym dodatkiem tłuszczu ( indywidualnie jaki chcecie ) i nakładamy juz na talerz do jedzenia, następnie... ... gdy wątróbka juz wyczekała swoje a mleko wyciągnęło z niej substancje obce etc ( w naszym przypadku chodziło o żółć która nadaje gorzki smak, by sie go pozbyć ) kroimy wątróbkę w [...]