SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

wysoki testosteron

  • [...] hCG powstaje w czasie ciąży w łożysku. W jednym z badań retrospektywnych z 2016 r. Kohn TP i wsp. 66 bezpłodnym wskutek terapii testosteronem mężczyznom, podawano wysokie dawki hCG oraz preparaty SERM. Badano, czy w ciągu 12 miesięcy po odstawieniu testosteronu oraz wdrożeniu terapii hCG+SERM uda się uzyskać więcej, niż 5 milionów [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2387 Data: 12/12/2018 7:56:42 AM Ocena: 4.67
  • [...] - 17,75 pg/ml (norma: 4,5 - 42) Estradiol - 44,7 pg/ml (norma: 11,3 - 43,2) Prolaktyna - 9,60 ng/ml (norma: 4,04 - 15,20) FT 4 delikatnie podniesione. Jak widać b. wysoki teść całkowity i dość biedny w stosunku do niego wolny. Także zbyt wysoki estradiol. Byłem u endokrynologa, jak można było się spodziewać, zbył mnie, mówiąc, że [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 2980 Data: 2/7/2017 6:01:54 PM Liczba szacunów: 0
  • tak mozna wywnioskowac z artykulu ponizej 6-OXO zwiększa poziom testosteronu Możliwości zwiększenia mięśni zależą od poziomu testosteronu we krwi. Młodzi mężczyźni łatwiej rozbudowują mięśnie niż kobiety i starsi mężczyźni, gdyż mają tego hormonu więcej. Podczas przetwarzania część testosteronu zostaje zmieniona (aromatyzowana) do estrogenów. [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 3724 Data: 4/21/2008 4:31:05 AM Liczba szacunów: 0
  • niskie libido - wysoki testosteron

    Temat
    Odżywki i suplementy

    Witam nie wiem czy wybrałem dobry dział ... Od dłuższego czasu zaobserwowałem duży spadek libido i brak porannych erekcji, słabe samopoczucie ogólny brak energii. Wiek 32 , aktywny, uprawiający sporty, nie pale , nie pije, odżywiam się zdrowo + suplementuje się cynkiem , selenem wit E , magnezem , tranem ... Wyniki badań: Estriadol wynik 38 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3131 Data: 3/20/2014 9:53:17 AM Liczba szacunów: 0
  • [...] 23 lata, 180cm wzrostu i 60kg masy. Z powodu wahajacego sie libido i niesatysfakcjonujacej erekcji zrobilem badania krwi. Chciałbym się dowiedzieć co może być przyczyną tak wysokiego poziomu prolaktyny i testosteronu oraz czy te wartości mogą negatywnie wplywac na erekcję, czy tez ma po prostu blokade w glowie. Czy konieczna jest wizyta u [...]

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 7511 Data: 2/10/2015 5:02:14 PM Liczba szacunów: 0
  • Witam mam 20 lat i od dawna mam takie problemy że jestem słaby jak na mój wiek czuje się jak jakiś 50 latek ;d i do tego wypadają mi włosy na głowie ale nie jest to wypadanie jak w wypadaniu androgenowym ale z całej głowy lecą. (Nie było u mnie w rodzinie łysienia genetycznego, więc nie wiem czemu miałbym być wyjątkiem), jestem podatny na różne [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 2507 Data: 4/12/2013 5:13:03 PM Liczba szacunów: 0
  • Wysoki Testosteron, a mizerna budowa

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam wszystkich, To mój pierwszy post na tym forum. Ostatnio zrobiłem badanie na poziom testosteronu we krwi. Ogólnie badanie zrobiłem ponieważ przeczytałem trochę na temat wpływu testosteronu na budowę ciała i masy mięśniowej. Martwi mnie moja mizerna postura oraz mały zarost, a także nie tak niski głos jak powinien być w wieku 20 lat. Wcześniej [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 901 Data: 4/1/2014 6:41:31 PM Liczba szacunów: 0
  • Wysoki Testosteron!!!

    Temat
    Doping

    Witam,jestem po cyklu deca+teść.Odebrałem wynik badań: Testosteron>15,00 ng/ml, norma- Podwyższony dwukrotnie! dodam że przed cyklem nie robiłem badania.

    Odpowiedzi: 54 Ilość wyświetleń: 5486 Data: 5/28/2015 3:20:59 PM Liczba szacunów: 8
  • Witam Mam pytanie ogólne, które mnie ciekawi, a nie potrafię znaleźć nic na ten temat. Dajmy na to, dany osobnik robi przed cyklem testosteronu badania, okazuje się że ma górną granice testo lub nawet ponad... I wchodzi sobie na testosteron. W takim przypadku jest taka sama sytuacja jak z kimś kto ma nisko testosteron? Czy jednak jakoś inaczej to [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 377 Data: 8/24/2019 1:39:30 AM Liczba szacunów: 3
  • Wysoki Testosteron

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam, po czym stwierdzić u człowieka czy poziom testosteronu jest wysoki czy niski?. Nie chodzi mi już o sprawy np owłosienia, tylko np budowa ciała?. Słyszałem że ludzie z nadwagą typu jabłko mają większy poziom niż ci z tzw Gruszką :], a tak poza tym?

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1728 Data: 6/30/2010 9:17:09 PM Liczba szacunów: 0
  • Witajcie, postanowiłem założyć nowy temat bo stary rozjechał się trochę. Po pierwsze pragnę dodać iż nie byłem na żadnym cyklu i nie mam za wiele wspólnego z treningami siłowymi prócz amatorskich prób bez wspomagaczy i chwilowego brania Undestoru przepisanego przez urologa. Piszę na tym forum bo wierzę w Waszą wiedzę i doświadczenie. A więc po [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 2384 Data: 11/20/2015 6:02:46 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] ACTH, Estrogeny, Testosteron powoduja wzrost poziomu, wiec zrobilem kilka badan aby wyjasnic co i jak: Kortyzol 24h dobowa zbiorka moczu 133,19mikrogam/24h norma 14-97 za wysoki godzina 7,30 Kortyzol 578nmol/L norma 119-618, ACTH 18,5 ng/L norma 4,4 - 45 FSH 6,45 miU/ml , 1,5-12,4 LH 3,29 miU/ml , 1,7-8,6 Prolaktyna 8,93 ng/ml 4,04-15,2 [...]

    Odpowiedzi: 21 Ilość wyświetleń: 4534 Data: 4/6/2013 3:18:29 AM Liczba szacunów: 0
  • [...] i zlecił jeszcze zrobienie ogólnych badań krwi i jeśli wszystko będzie OK, to chce mi przepisać testosteron w zastrzykach. Zanim cokolwiek wezmę chciałbym się poradzić Was jako doświadczonych ludzi ze sterydami, co można w mojej sytuacji jeszcze zrobić. Ewidentnie mam za wysoki Estradiol i Testosteron przy dolnej granicy. Z góry dzięki za pomoc.

    Odpowiedzi: 43 Ilość wyświetleń: 6072 Data: 2/24/2017 8:01:41 PM Liczba szacunów: 3
  • [...] hormonöw.. od kilku lat mjalem problemy z regeneracja,motywacja i energia..treningi nieraz przez to cierpialy a regeneracja po nawet do 3-4 dni.. staz treningowy i wiedza na wysokim poziomie.. tak samo styl zycia i odzywiania.,wiec szukalem przyczyny gdzie idziej.. na poczatku tego roku wyszylo ze mam gicro gruczolaka przysadki mözgowej.. blokuje [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1515 Data: 12/28/2014 8:05:53 PM Liczba szacunów: 0
  • Witam, problem mam tego typu ze jestem obecnie na prop+meta, miał isc jeszcze tren ale boje sie go urzywac bo libido jest praktycznie zerowe a robilem badania na testosteron i norma była 2-8uq ml a ja mialem 50 bo zabrakło skali czyli prop jest ok. Ogólnie to w tamtym roku skonczyłe 1,5 roczny cykl i pod jego koniec juz były problemy z libido, [...]

    Odpowiedzi: 21 Ilość wyświetleń: 3355 Data: 6/18/2013 1:38:17 PM Liczba szacunów: 0
  • Witam serdecznie! Od kilku lat śledzę SFD, ale dopiero teraz postanowiłem założyć konto. Piszę w sprawie wg. mnie słabych wyników badań: testosteronu,kortyzolu. Otóż od kilku lat leczę się na depresję (lęki,brak pewności siebie,zmęczenie,obniżenie nastroju etc), ostatnimi czasy moje samopoczucie się pogorszyło co skłoniło mnie do wykonania badań [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 3410 Data: 7/7/2011 2:58:45 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] rowerkiem do roboty po 10 km w obie strony (robilem tak z 1,5 roku) Czy mam teraz wskoczyc na kaloryke np 2000 kcal i jesc mimo braku glodu, z tego co czytalem przy wysokim kortyzolu tak jest, dodam ze mam tez otluszcenie co jest tylko powtierdzeniem i skutkiem takiego poziomu. Czy zarabalem sie tak niska kaloryka ? wiek 29 waga 72 [...]

    Odpowiedzi: 42 Ilość wyświetleń: 2807 Data: 1/12/2017 9:46:28 AM Liczba szacunów: 2
  • prosze o jakas ekspertyze :) Bije od dwoch miesiecy testosteron jelfa i mam lekkie problemy z erekcja. W dalszym ciagu jestem na cyklu Prolaktyna 20,28. (Norma 4,04-15,20) Estradiol 182,80. (Norma 7,63-42,60) Testosteron >1500. (Norma 249,00-836,00)

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 3414 Data: 8/2/2013 12:58:10 AM Liczba szacunów: 0
  • Witam.Dostałem dziś nowe wyniki badań. Zerknijcie,estro w normie (nie bylo zbijane niczym ) ,a testosteron wysoko.Jednak nie mam sily prawie caly dzien,mam jakis taki przygnebiony nastroj ,ciagle jestem zmeczony i senny ,czy to moze byc hipoglikemia ,prolaktyna ? /SFD/2019/3/5/4fab4d9fa7574f1c9462be66d7b30e9a.jpg Zmieniony przez - Mariusz2019 w [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 403 Data: 3/5/2019 7:15:09 PM Liczba szacunów: 0
  • Jemy/nie jemy ze spamem jedziemy

    Post
    Odchudzanie i forma po męsku
    PRO

    mi lekarz powiedział, że za wysoki testosteron mi wybija i mam przestać ćwiczyć8-)

    Odpowiedzi: 38897 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 9/20/2015 10:23:56 PM Liczba szacunów: 0