Siemka. Dziś ponownie byłem u endo. Dałem mu do zrozumienia że to nie odżywki tutaj są winne. Stwierdził że trzeba obniżyć estradiol. Zakazał jeść parówek, soi i kurczaka. Za dwa miesiące powtórzyć badania i się pokazać. Nic więcej.... Szczerze to spodziewałem się że dowiem się czegos konkretnego i zadziałamy lekami, ale cóż. Szczęście że [...]
To zalezy od rodzaju diety. Gdy wysokoweglowodanowa to piersi kurczaka, wolowina i cielecina (najmniej tluste i dlatego najmniej kaloryczne). Jak zrodlem energii ma byc tluszcz to moze byc j.w. plus wieprzowina. ______________________________ Niepijacy kawy i nieleniwy Kawosz. Chyba nie chce byc grubasem. ______________________________ Doradca [...]
Nie wiem jak jest z innym mięsem typu wołowina i wieprzowina (bo są one tak dobre że wytrzymają w mojej lodówce max pół dnia) ale drób akurat wyjątkowo cuchnie gdy jest zepsuty. 3 dni w lodówce to wg mnie nie jest jednak dużo żeby świeży cyc zmienił się w odpad...inna sprawa ze nie wiesz co było z nim wcześniej. Zmieniony przez - Detoxik w dniu [...]
METANABOL 10mg Z RANA + OBSERWACJA !! http://www.sfd.pl/temat206888/ UZUPELNIENIE DIETY W TYM PRZYPADKU W ODZYWKE JEST KONIECZNE DO WZROSTU ORGANIZMU OGOLNIE: * ENDOMORFICY POWINNI ZAOPATRZYC SIE W ODZYWKE WYSOKOBIALKOWA! * EKTOMORFICY POWINNI ZAOPATRZYC SIE W ODZYWKE WYSOKOENERGETYCZNA! MINIMUM 3 ZBILANSOWANE POSILKI W CIAGU DNIA /CO 5H/ NA KAZDY [...]
[...] nośnikiem minerałów i witamin - jest budulcem mięśni Gdzie występuje białko? - mięso oraz produkty z niego wytworzone (wędliny, kiełbasy, pasztety, pieczenie i inne) – drób, wołowina, wieprzowina, dziczyzna - ryby i owoce morza - jaja - produkty mleczne (z mleka krowiego, owczego, koziego) – sery, twarogi, jogurty, maślanki, kefiry, mleko [...]
a jak tak dalej bedzie to (przeliczajac na ilosc białka) jaja beda wiekszym rarytasem niz wołowina %-) Zmieniony przez - wincol w dniu 2012-03-18 23:20:53
[...] śniadanie jest nie duża ilość boczku którego nie podsmażam (ale również mogę go wyrzucić diety). Mięso jakie jest w diecie to: pierś z kurczaka, pierś z indyka, polędwica, wołowina oraz łosoś jako ryba :) Bułki jadam, ale jak pisałem wcześniej kupowane w piekarni (do tej pory żytnie lub z komosą ryżową). Teraz odnośnie białka. Przy ilości 150g [...]
[...] posiłków. Istotne jest, aby dietę odpowiednio urozmaicać. Wśród zalecanych źródeł białka, zastępujących pierś wyróżnić można: - udka, podroby, różnego rodzaju ryby, wołowina, wieprzowina, jaja, nabiał,odżywka białkowa. Więcej źródeł opisanych jest tutaj: [...]
[...] po to, abyś dodał oliwę. Nie bardzo ma to sens. Daj półtłusty i nie będzie konieczności podbijania tłuszczów oliwą. Poza tym sugeruję wprowadzić urozmaicenie: wieprzowina, wołowina, ryby, podroby, olej kokosowy, orzechy, pestki, różne kasze, ziemniaki, bataty. Są to produkty, którymi warto urozmaicać dietę. [...]
[...] rozkładu proporcji białek, tłuszczy i węglowodanów. Dieta przy celu „masowym” powinna mieć następujące proporcje: • 2.0-3.1 g / kilogram masy ciała dobrej jakości białka – wołowina, wieprzowina, indyk, ryby, nabiał (absolutnie należy wykluczyć z diety parówki, kiełbasę itd.); • 3-7 g / kg m.c. węglowodanów– ryż brążowy, makaron razowy, kasze [...]
[...] się tylko do drobiu, a bazować na następujących mięsach: - drób (pierś z indyka, kurczaka, pałki, udka, podroby), - wieprzowina (schab, szynka, łopatka, boczek, karkówka), - wołowina (zrazowa, rostbef, rozbratel, antrykot, polędwica), - cielęcina, - dziczyzna. Poza tym wśród źródeł białka warto również spożywać: - jaja, - nabiał, - odżywki [...]
no to ja cos napisze: 1. oblicz dla niego zapotrzebowanie na kcal http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_sk%C5%82%2E_prod%2E_%C5%BCywno%C5%9Bciowych%2C_%25_bf-t276436.html 2. dodajesz do tego kcal (najlepiej niech przez 2tyg. jedzie na utrzymanie, niech organizm sie przyzwyczai. jezeli juz je w tych granicach to mozesz dodac od razu [...]
nalezy robić badania i kontrolować swoje zdrowie stosując suplementy... ale jednak niema to jak naturalna żywność.. ja jestem wychowany na naturalnej żywności, jajka swoje;) drób swój,wieprzowina i wołowina swoja,nabiał no wszystko oprócz chleba... i byk urosłem...
Spożywanie posiłków zarówno przed, jak i po treningu nadal nastręcza wielu wątpliwości. Najczęściej pojawiają się pytania na temat tego z czego powinien się taki posiłek składać oraz w jakim czasie przed lub po wysiłku powinniśmy go spożyć, aby wyciągnąć z niego jak najwięcej wartości odżywczych. 1. Co zjeść przed treningiem? 2. Ile czasu spożyć [...]
[...] jeszcze więcej. Proponowałbym przy Twojej wadze przynajmniej 200g protein dziennie. Możesz bazować na produktach takich jak mięso z piersi z kurczaka, piersi z indyka, udka, wołowina, ryby, jaja czy nabiał. Kolejną kwestią jest trening. Za bardzo się oszczędzasz w przysiadach i podejrzewam, że innych ćwiczeniach wielostawowych. Klatka dominuje, [...]
[...] dostarczaja cukru do naszej krwi , oraz omijamy szybkich białek , ponieważ one tez potrafia nagle wywalić insuline , choć tu nie jestem pewien z białkami , ogólnie od drób , wołowina , albuminy jajeczne nie powoduja trądziku u mnie , natomiast nabiał bardzo mocno. 3.higiena - rano wstajemy - twarz szorujemy , do łózka idziemy - twarz szorujemy ( [...]