[...] Jest to świetna opcja by sporządzić zdrowy, pełnowartościowy posiłek bazując na naturalnych produktach. Dzikie Jaja to naturalny produkt zawierający pełnowartościowe białko, witaminy oraz minerały. Wspiera nasz system immunologiczny i dba o ładny wygląd włosów, paznokci i skóry. Zamów już teraz i ciesz się pysznymi i lekkimi daniami!
Marka ALLNUTRITION nie raz już udowodniła, że jak nikt inny zna się na FIT-słodkościach i nie boi się łączenia niezwykłych smaków, aby sprostać wymaganiom swoich klientów. Nie inaczej jest i tym razem. Specjalnie dla najbardziej wybrednych łasuchów powstała nowa linia legalnych słodyczy – FRUTILOVE. Nowa linia słodyczy ALLNUTRITION to: FRUTILOVE [...]
Zapewne nikogo już nie zaskakuje fakt, że wraz ze wzrostem zamożności społeczeństwa, rośnie również liczba problemów zdrowotnych, wynikających z niewłaściwego sposobu odżywiania. Ogromny wpływ na to ma zarówno ilość spożywanego pożywienia, jak i jego jakość oraz sam wybór produktów… A teraz to, co najważniejsze - wnioski Suplementacja kminkiem [...]
[...] Najczęściej w ich kontekście myśli się o jagodach, borówkach amerykańskich, truskawkach, czy malinach. Są one nie tylko niskokaloryczne, ale również niezwykle bogate w witaminy oraz inne fitoskładniki, tak cenne dla naszego zdrowia. Żurawina - odrobina historii Faktycznie, jeśli na diecie redukcyjnej myślimy o owocach, są one najlepszym [...]
[...] określa się stan, kiedy więcej włosów wchodzi w fazę spoczynku. Jakie mogą być tego powody? Oto kilka z nich: nieodpowiednia dieta, która dostarcza zbyt mało cynku, żelaza, witamin A, E, D i z grupy B, a także kwasów tłuszczowych omega-3 stres ekspozycja na warunki atmosferyczne, tj. niska temperatura, mróz, silny wiatr itp. palenie papierosów [...]
[...] że to skuteczne strategie. Diety sokowe i inne modne sposoby na szybką utratę wagi i detoks są bardzo restrykcyjne i nie zawierają wielu cennych dla nas makroskładników i witamin m.in. cynku, selenu, żelaza, witaminy B12, jodu czy kwasów omega 3. Oczywiście kilka dni takiej diety nie wyrządzi Ci krzywdy, ale długofalowo, jeśli przyjmiemy taki [...]
To jedna z witamin, którą bardzo ciężko dostarczyć z pożywienia. Występuje w tłuszczu ryb morskich takich jak węgorz, łosoś czy makrela. Spożywamy małe ilości ryb, gdyż nie przywykliśmy do ich obecności w naszych jadłospisie lub obawiamy się zanieczyszczonego mięsa rybiego. Witaminę D znajdziemy również w jajka czy maśle, ale aby dostarczyć ją do [...]
[...] sięgnąć? Orzechy włoskie, które mają mnóstwo zdrowych tłuszczy. Można powiedzieć, że na tle innych orzechów mają ich najwięcej. Migdały oprócz tłuszczów mają bardzo dużo witaminy E, której na co dzień nie przyswajamy w zbyt dużych ilościach. Orzechy ziemne, choć zaliczane do strączków, również są dobrą opcją. Mają sporo witamin z grupy B i [...]
[...] organizmu. Jest na tyle ważna, że często zaleca się jej całoroczną suplementację. Dla osób, które mało przebywają na słońcu oraz w diecie spożywają mało źródeł witaminy D i produktów w nią wzbogaconych rynek suplementów diety oferuje wiele prostych i skutecznych rozwiązań. Preparaty te są łatwo dostępne, zatem warto wiedzieć jakie [...]
[...] niego stosowany jest w formie suplementacji. Funkcje koenzymu Q10 Właściwości antyoksydacyjne Koenzym Q10, który nazywany jest również ubichinonem, pełni funkcje zbliżone do witamin, jednak witaminą oficjalnie nie jest. Mimo to odgrywa bardzo ważną rolę w kształtowaniu i utrzymywaniu zdrowia człowieka w każdym wieku. Jest to substancja [...]
Ludzki układ odpornościowy może efektywnie zwalczyć wiele infekcji jeszcze zanim wystąpią jakiekolwiek objawy. Istnieją jednak przypadki, w których zakażenie ma gwałtowny i dynamiczny przebieg i daje długotrwałe skutki uboczne. Najcięższe powikłania na wiele tygodni mogą ograniczyć efektywność zarówno w pracy, jak i w szkole, czy też na wszelkiego [...]
[...] oraz w syntezie kolagenu, dzięki czemu może być czynnikiem ochronnym wobec działania promieniowania słonecznego podczas opalania. Poza nią uwagę zwraca się jeszcze na witaminę E, również ze względu na potencjał antyoksydacyjny. Przy rozważaniu roli witaminy A w opalaniu warto pamiętać, że pomarańczowy odcień skóry, który może pojawić się [...]
[...] zapewniają one błonnik stymulujący mikrobiotę jelitową oraz bogactwo antyoksydantów chroniących komórki organizmu, to jeszcze wpływają na stan odżywienia dzięki zawartości witamin oraz składników mineralnych. Doskonałym na to przykładem jest obecność w roślinnych produktach spożywczych potasu. Fizjologiczne funkcje potasu Pierwiastek, o którym [...]
[...] diety. Kolejną płaszczyzną diety, która może ucierpieć na rezygnacji z konsumpcji odzwierzęcych produktów spożywczych, jest podaż niektórych składników mineralnych oraz witamin. Otóż żelazo oraz cynk z roślin są gorzej przyswajane przez organizm, aniżeli te same pierwiastki z mięs, podrobów, czy ryb. Dużą rolę w tym odgrywa wysoka zawartość [...]
Wbrew opiniom zamieszczanym w Internecie wcale nie jest udowodnione, iż współczesna żywność, a w szczególności dodatki do niej, wywołują raka. Osoby głoszące podobne tezy nie wzięły pod uwagę, iż znaczące wydłużenie życia ludzi wpływa na pojawienie się większej liczby nowotworów, gdyż istnieje o wiele więcej osób w podeszłym wieku. To tak, jakby [...]
[...] na większe zwierzęta, a w końcu na ludzi. Niemniej jednak żurawina jest bardzo zdrową rośliną, którą warto od czasu do czasu uwzględnić w swojej diecie. Zawiera ona mnóstwo witaminy A, E i C, a także witaminy z grupy B. Oprócz witamin żurawina zawiera też dużo minerałów, m.in.: potas, magnez, jod, żelazo i sód. Jest świetnym remedium na problemy [...]
[...] i korzystnie wpływa na skład flory bakteryjnej. Dodatkowo wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwgrzybiczne i przeciwwirusowe. Opuncja figowa jest również źródłem wielu witamin i składników mineralnych m.in. witaminy C, witaminy E czy karotenoidów, które wykazują silne działanie antyoksydacyjne. Dodatkowo z racji wysokiego udziału wody, jest [...]
[...] jednak warto 2 – 4 razy w tygodniu ćwiczyć dyscypliny zarówno o charakterze wytrzymałościowym, jak i siłowym. Należy przy tym dbać o odpowiednio wysoką podaż wody, białka, witamin i składników mineralnych, a także odpowiedni dobór węglowodanów i tłuszczy. Unikać powinno się z kolei niedosypiania, a także nadużywania substancji stymulujących, [...]
[...] powstaje w procesie laktofermentacji, który przekształca cukry proste w energię i przyjazny dla jelit kwas mlekowy. Kiszone ogórki Podobnie jak kapusta mają dużo błonnika, witamin i minerałów. Dzięki zawartości kwasu mlekowego powstałego w procesie fermentacji wzmacniają układ odpornościowy i usuwają toksyny z organizmu. Kwas buraczany Buraki [...]
Witamina D należy do najważniejszych witamin w ustroju człowieka, zresztą według obecnej wiedzy jest bardziej hormonem, niż typową witaminą. Jakie są korzyści z podawania witaminy D wg badań naukowych? Zapobiega krzywicy Suplementacja witaminą D i wapniem może mieć wpływ na powstawanie krzywicy i zmniejszyć ryzyko wystąpienia poważnych złamań u [...]