[...] i musztardę, a następnie tłuczkiem do ziemniaków lub drewniana kulą do ucierania ugnieć wszystko i wymieszaj na jednolitą masę. Do dużej miski przełóż soczewicę, uduszone warzywa i bułkę tartą z dodatkami. Całość dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Wstaw do lodówki na około 15-30 minut. Burgery kształtujemy wedle uznania. Można je smażyć [...]
[...] drobiowej: Witaminy: • • • • • • • • Minerały: • • • • • A dla przykładu wieprzowa czy z indyka ma jeszcze więcej wartości. "Największy jednak problem mam z warzywami. Bo tam naprawdę, żeby nie odczuwać żadnych reakcji to musiałbym odstawić wszystkie warzywa w postaci surowej (prócz pomidora i to bez skóry) i niemal wszystkie [...]
[...] dni rotacji - DT 2050 kcal, B/T/W - 120/73/230 - makro odrobinę się rozjechały, co mi się rzadko zdarza, ale to przez opóźnienie i konieczność zmiany przepisu na obiad ;-) warzywa: jarmuż, pomidorki cherry, szczypior, papryka, kalafior, cukinia suple: wit. C, tran, multiwitamina napoje: woda, pokrzywa, czystek, kawa czarna [...]
[...] do bialka. Załozmy, ze to jedna trzecia, jedna czwarta posilku. Ja na przyklad nie lubie warzyw i chetnie sobie je odpuszczam, wiec to dla mnie nie problem. Pamietaj, ze warzywa są dodatkiem do glownego dania- bialka. NIE WOLNO: 1.Owoce- zapomnij o jakichkolwiek, zwlaszcza przez pierwsze dwa tygodnie, potem mozesz jesc jagodowe-maliny, [...]
[...] albo jakimś ugotowanym jajkiem. Na obiad jak w restauracji czy jakiejś smażalni ryb - wybieraj to co jest w grilla a nie patelni, zamiast frytek ziemniaki, ryż i do tego warzywa. Jak sobie pozwolisz na jakiegoś gofra czy loda to w Twoim przypadku w okresie wakacji, gdzie masz odpocząć też się nic nie stanie. Nie musisz przecież od razu brać [...]
Dodo, kiszonka zawsze na śniadanie wpada? praktycznie w 95% na śniadanie, ale czasem jak nie mam pomysłu na warzywa do obiadu, albo jak nie ma ochoty od rana na kapuchę to dodaję w inne miejsce, ale staram się codziennie mieć jedną porcję kiszonki :-) Siema malolat, witamy w dziale :-) A również witam :-) A ten pudding twarogowy jak robisz [...]
[...] ok 80 g sól ,pieprz Przygotowanie: Jajka roztrzepać z dodatkiem mleka oraz solą i pieprzem. Seler oraz por drobno posiekać, nagrzewamy teflonową patelnie i przesmażamy warzywa, aż złapią lekki kolor. Następnie wylewamy na patelni masę jajeczną(średni ogień), podważamy brzegi omletu do wewnątrz, wlewając w nie jeszcze nie ścięta masę. Gdy [...]
[...] NAWET OWOCOW!!!!!! wazywa moga byc spopzywane przez caly dzien i w kazdej postaci przedostani posilek piers z kurczaka 250g,wedzone ryby 300g,moga byc gotowane lub duszone w warzywach, ostatni pposilek najlepiej ser bialy 300g lub kefir ok 1l ma to wplyw na odkwaszanie w godzinach nocnych i poprawe funkcjonaowania organizmu,mozna jesc [...]
[...] jak ? :> Ok Mayu, to czekam na odpowiedź :) I przez takie wczesne jedzenie śniadania, to teraz wszedł właśnie 3 posiłek już dzisiaj. o 14:00 obiad 17:00 omlet z 3 jaj z warzywami, 20:00 twaróg 250 g półtłusty. Więc dziś nie będzie źle, tylko na prawdę zastanawiam się (chociaż Paweł mówił, że nie będzie niczego za dużo) czy nie spożyję dziś [...]
[...] swoja droga, dania te i tak najprawdopodobniej znajdziecie w dziale kuchnia. ** papryki faszerowane - skladniki - lopatka wieprzowa, zolty ser, pieczarki, cebula lub inne warzywa - wszystko kroisz w kostke i takim mixem faszerujesz papryke - ja podgrzewam pieczarki z miesem przez chwile na patelni, by odwodnic grzyby - piec w piekarniku przez [...]
[...] aby nie wyschło Pieczemy w 180-200 stopniach przez 15-20 minut – aż się wszystko rozpuści i jajka się zetną Smakuje dobrze (nawet zimne) razem z jajkami sadzonymi, warzywami z sosem 4. KANAPKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Proste jak drut, ale pozwala - tym co się nie mogą obejść bez wcinania kanapek – zjeść coś co chociaż trochę ją [...]
Wiele zależeć będzie od jedzenia. Przejdź na paleo. Pozbądź się zbórz, nie są Ci do niczego potrzrbne. Postaw na ryby i owoce morza, jaja, drób. Nie piecz, nie duś. Ścinaj mięso na patelni, jedz krwiste/półkrwiste. Warzywa zblanszowane, nie rozgotowane. Do tego oliwa, orzechy. Węglowodanów jadać nie musisz, nie są Ci potrzebne. Ja jestem na paleo [...]
[...] migdałów 4. Malaksujemy paprykę i uprażone płatki migdałów na gładką masę 5. Solimy i doprawiamy jak lubimy, można dodać chilli, natkę kolendry, etc Sałatka z pszenicy z warzywami korzennymi i sosem chimichurri 1. Namoczoną wcześniej pszenicę ( co najmniej 2 godziny) gotujemy aż będzie miękka 2. Ugotowane, ale niezbyt miękkie warzywa [...]
[...] lajtową bazą pod zupę ) , pod koniec gotowania ( na ok 10 min ) wrzucić mix brokułowy ... odcedzić, wystudzić pierś pokroić na mniejsze kawałki, dorzucić wątróbkę z cebulą, warzywa, 1 surowe jajko i zblendować...można dodać trochę wywaru, jeśli wydaje się Wam, że jest suche... przyprawić czym kto lubi... przełożyć do delikatnie wysmarowanej [...]
[...] – wszystkie rodzaje ich mieszanek Indyka pokroić (jak eks-vege nie może, niech kogoś poprosi i nie patrzy#-P). Cebulę i czosnek pokroić, zrumienić na patelni. Pokroić warzywa. Wrzucić to wszystko do garnka, dodać przyprawy. Gotować około 30 minut w jak najmniejszej ilości wody, ewentualnie nadmiar odparować. Trochę wystudzić. Dodać dwa [...]
[...] węgli, a węgle powinno się ograniczać tak btw., dieta to nie jest 70 % sukcesu, tylko odpowiednie przestrzeganie posiłków, jeżeli chodzi o mase, to polecam ryż + kurczak + warzywa ( paczka ryżu, 200 g kurczaka + jak najwięcej warzyw ile zmieścisz ) posiłek przed treningowy i potreningowy, śniadania to płatki owsianie + 3 jajka, drugie śniadanie [...]
[...] o danie z makaronem to polecam do ugotowanego dodac pokrojonego w waskie paski pieczonego indyka i krociotko podsmazane na patelni tefolnowej z odrobina oliwy z oliwek warzywa. Całosc dobrze wymieszac. W smaku niesamowicie dobre no i niezle idzie w mase. Nie przesadzcie tylko z oliwa i z czasem zmazenia. A great flame follows a little spark [...]
[...] rozgrzewam patelnię, - wlewam łychę oliwy i szybko rozprowadzam po patelni, - szybciutko wlewam masę na patelnię i przykrym, - smażę max 2 min. tak żeby tylko placek się nie rozwalał xD jajecznicę smażę na smalcu. Mięcho zawsze albo na parze, albo gotuję w wodzie. warzywa również na parze lub gotuję ;) radzę tak robić jest po prostu zdrowiej :)