[...] konsekwencją patologii, jaką jest wniknięcie resztek niestrawionego pożywienia do krwiobiegu. Jeść zgodnie z grupą krwi Ta teoria bierze się z błędnego założenia, że czymś normalnym jest wniknięcie do krwiobiegu resztek niestrawionego pożywienia, jakimi są lektyny pokarmowe. Jej twórca, Peter J. D’Amado, usystematyzował relacje zachodzące [...]
[...] Tym bardziej ze udowodniono iz ilosc w.w. nie ma wiekszego znaczenia na mozliwosc powstawania zbyt duzych ilosci cholesterolu. Jest to podyktowane raczej sklonnosciami osobniczymi. W jajach znajduje sie lecytyna ktora pomaga emulgowac , zagospodarowywac cholesterol. A co za tym idzie poniekad neutralizuje go. King Nie jestem zwolennikiem FBW, [...]
Juhap proponuje zapoznac sie z lektora, przeanalizowac swoja diete,poprawic. A dalej my sprawdzimy czy jest ok. Na wstepie chcialbym zaznaczyc ze nie do konca zgadzam sie z wiekszoscia znawcow(chodzi o dietetyke) na tym forum i nikogo nie chce urazic swoimi tutaj wypowiedziami. Wydaje sie przeciez ze wzorce nalezy czerpac od najlepszych i [...]
Smartass Post Pana Jacka na temat redukcji Na wstepie chcialbym zaznaczyc ze nie do konca zgadzam sie z wiekszoscia znawcow(chodzi o dietetyke) na tym forum i nikogo nie chce urazic swoimi tutaj wypowiedziami. Wydaje sie przeciez ze wzorce nalezy czerpac od najlepszych i najskuteczniejszych. A takimi sa przeciez kulturysci. Sportowcy tej [...]
Takie podstawowe info. kiedys to napisalem. Ale przy swojej wadze i zawartosci fatu zastanow sie jeszcze raz czy warto przeprowadzac redukcje. Na wstepie chcialbym zaznaczyc ze nie do konca zgadzam sie z wiekszoscia znawcow(chodzi o dietetyke) na tym forum i nikogo nie chce urazic swoimi tutaj wypowiedziami. Wydaje sie przeciez ze wzorce nalezy [...]
Nieistotna wkleje jeszcze raz podst. info dotyczace wskazowek tego jak mozna sobie ulozyc dietke. Z powyzszego opisu wynika ze taki rodzaj jedzenia nie bedzie rarytasem dla naszych kubkow smakowych ale przy nowatorskim podejsciu, zaangazowaniu, i poswieceniu mysle ze mimo wszystko mozna osiagnac ciekawe rezultaty. Moja zonka ma dobra podst. [...]
aeroby robisz po treningu? Dieta, to PODSTAWA na redukcji! Wrzucę ci tu artykuł Pana Jacka R. Z Kaizein Temu Proponuje przeczytac ponizszy art. to mniej wiecej naswietli Ci sprawe odzywiania przy redukcji. Na wstepie chcialbym zaznaczyc ze nie do konca zgadzam sie z wiekszoscia znawcow(chodzi o dietetyke) na tym forum i nikogo nie chce urazic [...]
Na wstepie chcialbym zaznaczyc ze nie do konca zgadzam sie z wiekszoscia znawcow(chodzi o dietetyke) na tym forum i nikogo nie chce urazic swoimi tutaj wypowiedziami. Wydaje sie przeciez ze wzorce nalezy czerpac od najlepszych i najskuteczniejszych. A takimi sa przeciez kulturysci. Sportowcy tej dyscypliny potrafia w 12-16tygodni zrzucic tak duzo [...]
Takie podstawowe info. kiedys to napisalem. Ale przy swojej wadze i zawartosci fatu zastanow sie jeszcze raz czy warto przeprowadzac redukcje. Na wstepie chcialbym zaznaczyc ze nie do konca zgadzam sie z wiekszoscia znawcow(chodzi o dietetyke) na tym forum i nikogo nie chce urazic swoimi tutaj wypowiedziami. Wydaje sie przeciez ze wzorce nalezy [...]
[...] głoszą, że to tłuszcz jest przyczyną wielu chorób o podłożu żywieniowym, w rzeczywistości winę za to ponoszą węglowodany! Zacznijmy od zapoznania się z substancjami odżywczymi zawartymi w naszych pokarmach. Na przeważającą masę naszego pożywienia składają się trzy główne rodzaje składników pokarmowych: białka, tłuszcze i węglowodany. Białka [...]
[...] zawierają też różne białka (10% w chlebie, 14% w makaronach, ponad 20% w suchych jarzynach). We wszystkich białkach roślinnych brakuje jednak pewnych aminokwasów o zasadniczym dla człowieka znaczeniu, toteż większość systemów odżywiania wprowadza produkty pochodzenia zwierzęcego, co pozwala zrównoważyć skład białkowy pożywienia. Białka [...]
[...] mięsa / 1400g tłuszczu ale szczerze, to wątpię też i w to i wydaję mi się, że organizm ma pewną granicę, której nie przeskoczysz w normalny sposób. Co innego na towarze (o czym wolę się nie wypowiadac, bo nie mam po prostu doświadczenia). No i też wiadomo - im dłuższy staż tym ciężej o masę mięśniową czy to naturalnie czy na bombie. Gość 180cm [...]
[...] słodycze, wszystko co ogólnie miało ww, sam syf cukier prosty i było takie samo ładowanie jak w przypadku bawienia się w mieszanie rodzajów ww. Na mieście będzie miał w czym wybierać, idziesz do cukierni nakupujesz jakiś bez innego syfu i szamiesz W ogóle co myślisz o czystym cukrze po treningu jako uzupełnienie glikogenu? P.S Dałem soga [...]
[...] i wysoką czułością struktury na zmiany własności fizykochemicznych środowiska. Białka fibrylarne - z reguły odznaczają się dość dużą sprężystością i trwałością, w związku z czym organizm wykorzystuje je do tworzenia struktur sprężystych. Do nich należą: o fibroina (buduje jedwab) o kolagen (składowa tkanki łącznej właściwej np. ścięgien) o [...]
[...] - jest to część pożywienia, której nasz organizm nie trawi, lecz jest ona niezbędna; włókna nierozpuszczalne przyspieszają przechodzenie treści pokarmowej przez jelita, w czym wspomagają proces trawienia i zapobiegają zaparciom. Celuloza nie jest trawiona przez człowieka. Wchodzi w skład ścian pokarmowych roślin. Jest zbudowana z glukozy [...]
Na wstepie chcialbym zaznaczyc ze nie do konca zgadzam sie z wiekszoscia znawcow(chodzi o dietetyke) na tym forum i nikogo nie chce urazic swoimi tutaj wypowiedziami.Wydaje sie przeciez ze wzorce nalezy czerpac od najlepszych i najskuteczniejszych. A takimi sa przeciez kulturysci. Sportowcy tej dyscypliny potrafia w 12-16tygodni zrzucic tak duzo [...]
[...] prosiak na stojąco. Ja wiem – słabo toleruje upały na co dzień. Jednak podczas biegu włącza się jakiś mechanizm, który być może i osłabia, ale nie pozwala na odcięcie.. o czym przekonam kilkanaście godzin później. Start spokojny w myśl zasady „im wolniej zaczynasz, tym szybciej kończysz”. Zaliczyłam pierwsze mini kryzysy już na 15-20 km. To [...]
[...] w przyrodzie węglowodanem. Jest zbudowana podobnie do skrobii, z tym że między monomerami glukopiranozowymi występują wiązania 1,4-beta-D-glikozydowe, w związku z czym z braku odpowiednich enzymów u ludzi nie możemy jej trawić. Wchodzi w skład ścian komórkowych u roślin. Spożycie węglowodanów wywołuje wydzielenie do krwi przez trzustkę [...]
[...] że to same cukry proste, ale może mogę to gdzieś wcisnąć? Np. po treningu bezpośrednio (albo nawet w trakcie)? na czczo pij jak juz 5. Greens&Juice - chciałbym połączyć to z czymś. Albo z serwatką, jeśli piłbym osobno, albo z miodem. Z czym byłoby lepiej? wypij osobno po śniadaniu OK, to chyba wszystko. Poproszę o pomoc. I z góry dziękuję.
[...] są do kitu nie potrzebne a gdzies tu wyczytalem ze cukry proste sa jak najbardziej potrzebne np rano i po treningu tylko ze wszyscy mowia ze cukry proste zawarte w owocach lub miodzie tylko nie rozumiem dlaczego czy glukoza glukozie nie rowna? czym to sie rozni? dlaczego fruktoza zawarta w bananach jest leprza od fruktozy z cukru stołowego?