[...] Jest ich wiele. Ryby, mięsa, nabiał, oliwa, olej lniany. Poza tym nawet jakbyś jadł te 30g orzechów włoskich dziennie, co na pewno nie nastąpi, to wyjdzie niecałe 9,5kg rocznie. 300zł na rok nie jest ogromną ilością. Jak chcesz taniej, to daj za kurczaka wątróbkę, serca, żołądki, udka. Zmieniony przez - domer w dniu 2016-06-09 12:30:44
pierś z kurczaka średnio 15zł/kg dlatego jest to raczej najdrozsze z mies na jakie sobie pozwalam,uciekam w podroby,udka, serca , karkowke, schab , czasem łopatke. mowie moja stawka godzinowa to ok 5zł bo jestem na stażu wiec 3 godziny pracy mam na kilogram piersi z kurczaka :) Poza tym żyję z rodziną tutaj. nie jestem sam wiec musze sie liczyc że [...]
[...] . Po drugie mając taki jadłospis możesz doprowadzić się do niedoborów mikro i makroelementów. Popraw jadłospis i wrzuć go ponownie a filet z kurczaka zamień na : udka, podroby, szynka schab wieprzowy , wołowina , ryby jak śledź , makrela , łosoś , dorsz , jajka Pozdrawiam
[...] jednego rodzaju mięsa, a dodatkowo wpływa na to obróbka termiczna. Np. (dla surowego mięsa): szynka wieprzowa ma teoretycznie koło 20 g, a dla udek z indyka bez skóry podawane jest 3 g. Ale czuć, że udka pieczone są znacznie tłustsze od szynki (która wydaje się być sucha). Jak więc wliczacie tłuszcze z tłustych mięs i jak to najlepiej robić?
[...] w środy- zamiast siłowni- chodzić na zajęcia "fit jump", te na trampolinach (podobno pot się leje litrami) Jadłam więcej, ćwiczyłam siłowo i efekty były- pośladki urosły, udka też, jedynie łydki mam takie- jak to mój chłopak mówi- parówki :) więc chcę Was dziewczyny poprosić też o jakieś porady jak wysmuklić łydki, żeby nabrały fajnego [...]
Trochę bez sensu na low carb jeść chuda pierś z kurczaka i dodawać do niej oliwę. Wrzuć tłuste mięsa - wieprzowina - karkówka, podroby, udka z kurczaka. Wydaje mi się, że nabiału też za dużo, ale skoro masz low carb to dorzuć mozarellę, zamiast wiejskiego.
[...] a następnie po obliczeniu na nowo ułóż jadłospis . Zwracaj uwagę by jadłospis nie zawierał przetworzoną żywność , posiłki dobieraj tak by i produkt białkowy( udka, podroby, szynka schab wieprzowy , wołowina , ryby jak śledź , makrela , łosoś , dorsz , jajka ) węglowodany ( ziemniaki , ryż , kasza gryczana/jaglana/kuskus/pęczak) [...]
Spokojnie: schab, karkówka, wołowina, podroby, udka kurczaka ze skórą, tłuste ryby. Dieta ma byc urozmaicona. To już nie czasy suchego ryżu z kurą i brokułem i twarogu z oliwą na kolację ;-)
[...] z gotowanych udek kurczaka, z gotowanym porem, musztardą, kurkumą, solą, pieprzem, papryką, oregano i dużą iloscią pietruszki. I dodałam trochę wody, w której gotowały się udka, żeby była bardziej mokra. /SFD/Images/2016/6/13/ed5769272b2b4c90a51939f8865b43d4.jpg /SFD/Images/2016/6/13/09338ce03b2740a3a7253235e74cd055.jpg A to pizza ziemniaczana [...]
[...] dużo swieżej pietruszki Udka i pora ugotować a następnie zblendować na gładką masę, doprawić musztardą i przyprawami. NAjlepiej dodać trochę wody, w której gotowały się udka, żeby pasta była bardziej mokra :-) Myslę, że następnym razem dodałabym też passaty czy koncentratu pomidorowego. [...]
[...] ciągnąć redukcji za długo. Nie da się zapobiec obniżeniu metabolizmu więc dochodzi w pewnym momencie do zastoju. A naprawdę jest już super a jak mięśnia przybędzie to i udka się naciągną i napną :D PS. W sprawie redu to rzeczywiście poleca się raczej dokładanie białka ze względu na dłuższe uczucie sytości i większy efekt termiczny [...]