Na początku sierpnia jak zaczynałem, to miałem 2500 i teraz od października robie 2300. Ostatnio trochę się nie przykładałem i wpadały nie zdrowe rzeczy za często ale od jakiegoś tygodnia trzymam diete i chce to robić dalej, dlatego też chce wykluczyć złe produkty. Jutro dodam tłuszcze i podrzuce zaaktualizowane zrzuty.
ok witaminy i mineraly mozna uzupelnic suplementami ale pomijajac aspekt "prozdrowotny" np w bardzo duzzzyymmm uproszczeniu (pisze tylko dla przykladu) bialko uzupelniac z produktow normalnych a ww np cola a tluszcze maslo orzechowe i tak caly czas trzymajac dana pule kalori czy sylwetka bedzie inna niz np jak by jesc ww z samego ryzu itp???
Trochę przemyśleń po miesiącu diety ketogenicznej i 5 miesięcy redukcji łącznie. Byłem na początku na diecie, która oględnie pisząc z perspektywy czasu nie była najrozsądniejsza i dopiero po czasie przejrzałem na oczy. Aczkolwiek była skuteczna. Miałem niebezpiecznie nisko tłuszcze i wysoko węgle i białko w wyniku czego adaptacja do keto [...]
na stopień przetworzenia, im mniej przetworzony produkt tym lepiej, no i na zawartość cukru, o tłuszcze trans nie ma co się martwić w przypadku produktów niskoprzetworzonych :-)
Witam ponownie :) Wracam po dwóch tygodniach się zameldować i pytać o dalsze rady. Zatem podsumowując: ostatnie dwa tygodnie na 2800 kcal. 82g tłuszcze, 164g baiłko i reszta węgle. Waga skoczyła może i o to 0,5kg, w pasie pozostało tyle samo, siła chyba lekko w góre. Cardio zero, FBW dalej trzy razy w tygodniu, przy czym zmieniłem trening na [...]
KALORIE BIAŁKO WĘGLOWODANY TŁUSZCZE SUMA DOBOWA: 1 910,5 kcal 188,2 g 94,8 g 86,5 g Czy to dobry rozkład ? Zmieniony przez - orkat w dniu 2018-11-06 00:41:14
Makro podałem. Dni wysokie :Wtorek, środa, czwartek- węgle- 511, białko 170 tluszcE 90. Dni średnie: poniedziałek, piątek, sobota- węgle 400, białko 170, tłuszcz 90 Dni niskie: niedziela- dzień bez treningu Jem zwykle ryz basmati albo inny makaron ziarnisty, od czasu do cAsu naleśniki ale to bardzo zadko, z białek kura, tuńczyk, ser twarogowy [...]
[...] jalepszy posiłek to pierwszy reszta do zmian do makaronu dodaj białko np makaron kurczak passata pomidorowa trochę oliwy i już masz posiłek pewno wartościowy drugie śniadanie do wywalenia albo do chleba dodaj np schab wieprzowy pieczony w piekarniku i zrób kanapki plus ser żółty .chodzi o to żeby posiłki zawierały białko węglowodany i tluszcze
Też pracoje po 8 h i mam jedną przerwę 20min i jestem na redukcji i powiem i że idzie wytrzymać rano śniadanie białko tłuszcze pyzniej posiłek w robocie ogólnie bardziej treściwy objętościowo u resztę wchłaniają w domu po pracy chyba że redukujesz na bardzo wysokich kcal np 3,5kcal to trochę średnio . Ile masz kcal aktualnie ??
Bardzo chętnie bym jadł kaszę, ale ani nie mam czasu jej sobie szykować, ani chęci jeść jej na zimno w pracy, i jeszcze ten kłopot z pakowaniem jej. Mówisz że orzechy są dobrym źródłem tłuszczu, a masło orzechowe już nie? Jak to jest że orzechy laskowe są dobre, a jak je zmielę i dodam trochę masła klarownego i kakao to już są złe? Czemu makaron [...]
Niektóre firmy mają dobrej jakości majonez, ja używam mosso. Tłuszcz z majonezu to głównie rzepak czyli dobre źródło omega 3, no ale tak jak mówię, trzeba przebierać bo kiepski produkt może zawierać tłuszcze trans i pewnie kwas erukowy.
No tak, uwielbiam jajka z majonezem, podobnie jak mięso i kakao z migdałami. Dzięki za zwrócenie uwagi że w majonezie jest jakieś E, ale to za mało żebym zrezygnował z bardzo smacznego i generalnie zdrowego produktu. Mam hopla na punkcie diety, ale nie aż tak. Może spróbuję diety keto, bo lubię bardzo tłuszcze i białko, a węgli mógłbym nie jeść [...]
Tylko jeśli odejmę białka to odejmę też tłuszcz i w tym kalorie. Jak chodzi o tłuszcze roślinne to mam tylko z orzechów i migdałów, oraz oleju lnianego - w sumie bardzo mało (koksa nie liczę bo to też nasycone MCT - nsjlepsze możliwe źródło energii). A orzechy i migdały podbijają mi tłuszcz bez absurdalnej ilości białka. Zamiast kurczaka wolałbym [...]
Jeżeli odejmiesz źródła białka, które są połączone z tłuszczami, to zwiększ zmniejszone tłuszcze z innych źródeł. Na tym właśnie polegam odpowiednie zbilansowanie diety.
Karkówkę to ja niekiedy jadłem samą. Ale uznałem że będę jadł i tłuszcze i węgle. Ja potrzebuję kalorii, kalorii i jeszcze raz kalorii. Po prostu dużo jedzenia. Nie ma co patrzeć na te zapotrzebowanie które podają kalkulatory, gdyż ono jest błędne, na pewno dla mojego zawodu. Te kupne masło orzechowe na pewno wywalę, zamienię na domowe masło [...]
W jakim sensie węglowodanów zbyt dużo? To ma być low carb, czy jak? W diecie zbilansowanej nie ma czegoś takiego jak zbyt dużo węglowodanów. Ustalasz białko 2g, tłuszcze 1-1,5g i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów.
Przepisy znajdziesz w dziale kuchnia sfd . Rozkład ustalają wg gram nie procent. Czyli standardowo jako rozkład wyjściowy 2 g białka , 1-1,5 g tłuszcze i reszta węglowodany
Ogranicz ww do 100 g, białka daj 2,0- 2,5 g na kg masy, a reszta tłuszcze. Wiesz co ja ekspertem nie jestem, sam mam problemy bo mnie ww zalewają, piszę jedynie jak ja to robiłem, są lepsi eksperci, więc nie traktuj tego co piszę jak wyrocznię. Ale na bank czeka Cię redukcja.
na poprzedniej stronie liczyłeś swoje zapotrzebowanie, wtedy odejmij od niego z 300kcal i obserwuj, jak spada to zostajesz, jak stanie na tydzień lub dwa waga i obwód w pasie to ucinasz, białko i tłuszcze zostaw na poziomie zalecanym tym 2g na kg i 1g na kg masy ciała a ucinaj z węgli