Cześć, Mam 34 lata. Nigdy nie byłem aktywny fizycznie, a wręcz przeciwnie. Od małego dziecka(dosyć grubego) mam problem z odkładającym się tłuszczem- W 70% na nogach i w 30% klata+ brzuch.W szkole przebiegnięcie 1km graniczyło z cudem. Szybko łapała mnie zadyszka i kolka). Kilka osób w mojej rodzinie ma "ubite" nogi i raczej to kwestia genetyki. [...]
[...] Postanowiłem jednak z początkiem roku wreszcie coś z tym zrobić i wziąć się za siebie, wprowadziłem więc kilka zmian: - brak cukru (wcześniej naprawdę mocno podjadałem słodycze) - brak alkoholu (względem ogromnej ilości imprez i alkoholu) - regularne 5 posiłków (wcześniej pizze, ciągłe zamawianie, niezdrowe jedzenie na porządku dziennym) - [...]
[...] 10 %; albo i mniej). W celu zrzucenia tłuszczu z brzucha / ud / innej partii NAJPIERW musisz uporządkować DIETĘ, PRZELICZYĆ KALORIE KTÓRE SPOŻYWASZ, wyrzucić z menu wszelkie słodycze, napoje gazowane / słodzone (cukry proste), zacząć jeść warzywa, owoce itd. itd. Potem zaczynasz trenować na siłowni (nieważne czy jesteś mężczyzną czy kobietą), [...]
[...] białek, najlepiej w połączeniu z glutaminą lub bcaa; energię należy zapewniać dostarczając węglowodanów złożonych (ryż, makaron, płatki zbożowe) a nie prostych (cukier, słodycze), i ogromnych ilości budulca czyli białka zarówno zwierzęcego jak i roślinnego (chude mięso, białka jaj, nabiał, odżywki białkowe); poprzez zwiększenie ilości ATP w [...]
[...] . Zawsze zaczynaj dzień z znaczną ale dobrze zaokrąglony posiłkiem . ( 3 ) Brz czas smakować i żuć twoją żywność dobrze. ( 4 ) Zmieniaj twojego menu ( 5 ) Unikaj ciasta , słodycze , chrupka i soda pije . Coś co ma małą albo żadną odżywczą wartość . ( 6 ) Strzec się słonej konsumpcja ; to może powodować nadciśnienie . ( 7 ) Jeść dużo surowe [...]
Witam stworzyłem taki artykuł o diecie co i jak.Informacje są z różnych zródeł jeśli coś jest zle napisane prosiłbym żeby to napisał to poprawie. Może komuś się przyda ten artykuł. Jeśli się nie bedzie podobał albo jest zły to prosze moderatora o skasowanie tego tematu z góry dziękuje. Dieta na mase Chciałbyś zdobyć dodatkowe kilogramy miesni(jak [...]
[...] jest napchany po dziurki u nosa i nie bardzo ma ochotę wciskać coś jeszcze - nawet jeśli to czekoladka z nadzieniem oreło - po drugie, w zasadzie nie bardzo ma ochotę na słodycze. Ciągoty na słodycze występują zwykle w wyniku niestabilnego poziomu cukru we krwi, kiedy napada nas nieoczekiwany głód, kiedy mamy jakieś niedobory żywieniowe, [...]
[...] we krwi rośnie powoli. I to prawdopodobnie sprawia, że Ache i Kitawańczycy nie mają trądziku. Dlaczego? Po kolei. Dieta bogata w produkty przetworzone, jak chipsy, krakersy, słodycze, pieczywo czy makaron z białej mąki, powoduje szybki wzrost stężenia nie tylko glukozy i insuliny. Także tak zwanego insulinopodobnego czynnika wzrostu IGF-1, który [...]
[...] w organizmie i hamuje ich niekorzystny wpływ na tkankę tłuszczową. Jednocześnie intensywnie zmniejsza łaknienie na pro-dukty węglowodanowe, szczególnie cukry proste oraz słodycze, które najsilniej przyspieszają proces tycia. Kwas linolowy Działa na zasadzie termogenicznej, ułatwia utratę tkanki tłuszczowej przy jednoczesnym zapobieganiu [...]
Niejako w odpowiedzi na niedawny post Kaina w którym zaapelował on do wszystkich pytających o czytanie archiwum gdyż na większość pytań została już udzielona odpowiedź, postanowiłem zgromadzić najczęściej moim zdaniem pojawiające się pytania aby każdy miał je teraz w jednym miejscu i osoby wchodzące po raz pierwszy patrzyły najpierw tutaj a [...]
[...] które przedostają się z jelit do krwi w bardzo szybkim tempie. Do nich zaliczamy m.in. napoje słodzone i słodkie soki owocowe, pieczywo pszenne, ziemniaki puree, biały ryz, słodycze z niską zwartością tłuszczu, itp. Jeżeli cząsteczki cukrów prostych przedostaną się gwałtownie do krwiobiegu, poziom insuliny może wzrosnąć nawet 10-krotnie ponad [...]
[...] po wypiciu koli i porcji frytek po chwili znowu czujemy się głodni i sięgamy po to samo. Węgle proste działają jak narkotyk, błędne koło. Główne źródła: słodkie napoje, słodycze, alkohol, pieczywo, wysoko przetworzone słodkie produkty. Wyjątkiem są tutaj owoce i niektóre warzywa. Pomimo tego że zawierają w sobie dużo cukrów prostych są [...]
[...] weglowodanów pochodziło z fruktozy & 40.9% cukru stanowila fruktoza Najwięcej bo az 30.1% całkowitej fruktozy stanowiła fruktoza z napojów; 21.5% żywnośc przetworzona; 10.8% słodycze; & 19.4% z owoców i 6.7% warzyw (razem średnio około 26%)! Czyli ~74% pochodziło z 'nienaturalnych źródeł' (innych niz fruktoza naturalnie wystepująca w owocach czy [...]
[...] białek, najlepiej w połączeniu z glutaminą lub bcaa; energię należy zapewniać dostarczając węglowodanów złożonych (ryż, makaron, płatki zbożowe) a nie prostych (cukier, słodycze), i ogromnych ilości budulca czyli białka zarówno zwierzęcego jak i roślinnego (chude mięso, białka jaj, nabiał, odżywki białkowe); poprzez zwiększenie ilości ATP w [...]
[...] które przedostają się z jelit do krwi w bardzo szybkim tempie. Do nich zaliczamy m.in. napoje słodzone i słodkie soki owocowe, pieczywo pszenne, ziemniaki puree, biały ryz, słodycze z niską zwartością tłuszczu, itp. Jeżeli cząsteczki cukrów prostych przedostaną się gwałtownie do krwiobiegu, poziom insuliny może wzrosnąć nawet 10-krotnie ponad [...]
[...] insuliny -poprawianiu wykorzystanie glukozy -spowalnianiu uwalaniania cukru do krwi -obnizaniu poziomu cholesterolu i trojglicerydow -oraz zmniejszaniu apetytu na słodycze,blokowaniu receptorów smakowych (hamują zdolność odczuwania smaku słodkiego lub gorzkiego) bez wpływu na zdolność odczuwania pozostałych smaków. U osób zdrowych [...]
[...] słodką chorą miłość na zdrowy partnerski związek! Kiedy ostatnio jadłaś coś o słodkim smaku? Godzinę temu, a słodki smakołyk zawsze masz w zasięgu ręki? Diagnoza brzmi: słodycze są twoją zgubną namiętnością. Cukier, podobnie jak zwichrowany emocjonalnie ukochany, ma dwa oblicza: bywa czarujący, by po chwili zmienić się w zimnego drania! [...]
[...] Coraz większe niedobory wapnia powodowane są często przez ludzi, którym zdaje się, że mają jego niedobór. Stosują oni dietę kwasotwórczą (np. pija mleko krowie, zjadają słodycze, nadmiar mięsa), która niemal wysysa z ludzkiego ciała wapń - niezbędny składnik, aby neutralizować wysokie zakwaszenie organizmu. Odrzucenie diety kwasotwórczej [...]
[...] kolor nadają barwniki, których nazwy zaczynają się od litery „E". Niedawno głośno było o dodawaniu do papryki niebezpiecznego barwnika o nazwie sudan, a dodatki zabarwiające słodycze na kolor czarny i granatowy wciąż budzą spory wśród żywieniowców. Psychotechnologia i pieniądze Głównym motorem rozwoju przemysłowych metod produkcji żywności są [...]
[...] "cukier" na określenie sacharozy w Coca-coli jest niebezpieczne dla konsumenta. Ale czy często zastanawiamy się nad tym? Podejrzewając niski poziom cukru w krwi, sięgamy po słodycze, słodki napój lub sam cukier w celu podniesienia jego poziomu. W rzeczywistości jest to najgorsza rzecz jaką można zrobić. Poziom glukozy w krwi ma tendencje do [...]