ok w takim razie to co mam zaplanowane na dzisiejszy dzień: tran I - jogurt naturalny + truskawki mrożone II- j.w. III- kefir IV- łosoś wędzony + warzywa +szpinak+ oliwa z oliwek+ jajka V- kefir VI-śledź wędzony+ warzywa + siemie lniane 1730 kcal BTW : 134,82,102
Dodałem białko do potreningowego i zmieniłem twaróg w II śniadaniu na schab, według wskazówek. ŁĄCZNA ILOŚĆ 176 87 227 2410 USTALONE DZIENNE ZAPOTRZEBOWANIE 170 81 224 2305 %DZIENNEGO ZAPOTRZEBOWANIA 104% 108% 101% 105% DOSTARCZONA ILOŚĆ NA KG MASY CIAŁA 2,2 1,1 2,8 29,8 Dieta wygląda tak: //Śniadanie: [...]
[...] Warzywa tez mozesz jesc w kazdym posilku, kwestia preferencji. Ogolnie ja bym tu dodal jajka, wiecej tlustego miecha, z warzyw duzo zielonych, lisciastych /polecam brokul, szpinak/. Kapusta tez jest ok. Rybe mozesz zrobic na parze, upiec w piekarniku w folii, smazyc raczej nie bardzo. Ale jesli lubisz smazyc to mozesz mieso smazyc na patelni [...]
[...] indyka, dorzuć jakąs rybke co jakis czas (łosos, makrela, dorsz, tunczyk). wędzonych zbyt czesto nie jedz, bo są kancerogenne. z warzyw- wszelkie zielone najlepsze (brokuły, szpinak, ogorki świeze, a takze pomidory, cebula, papryka, kalafior). nie jedz warzyw z puszek. swieze albo mrozone. woda 3-4 litry dziennie, zielona i czerwona herbata- ja [...]
Dla mnie wątróbka i szpinak były traumą z dzieciństwa ale to kwestia zrobienia, ja czasem duszę z jabłkiem, trochę pieprzu i soli, oczywiście cebula. Ostatnio poddusiłam ze śmietaną i koperkiem, fajne w smaku
[...] chleba (jedna kromka ok 45g), jakiegoś białka (tuńczyk z wody,pierś z indyka,ser,jajko na twardo,mozzarella etc.) z dodatkiem musztardy/majonezu i jakichś warzyw typu szpinak,sałata,pomidor i ziół i jakiś owoc później (jabłko/grapefruit) to mnie zaleje? Czy taka ilość węgli na noc nie jest zbyt spora? Taką kolację bogatą w węgle jem tylko [...]
[...] nie teraz.Rozchodzi mi sie zeby trzymac te 1700kcal bez wzgledu na makro,czy jest to wazne,aby byly te zlozone.Nie wiem czy dobrze wytlumaczylam. Dietka i warzywka nie wliczone,szpinak,rukola liscie burakow pomidory,cebula i papryka. Zmieniony przez - clearwater w dniu 2011-03-07 11:07:36 Zmieniony przez - clearwater w dniu 2011-03-07 13:01:55
Dla mnie trauma z dzieciństwa to wątróbka i szpinak. Prawda jest taka, że to kwestia dobrego zrobienia i doprawienia. Wątróbkę jem od zeszłego roku - spróbowałam najpierw od koleżanki, która przyniosła do pracy i wreszcie zrobiłam według jej wskazówek. Tak samo z podrobami - nie dać się zwariować dziwnemu myśleniu o nich. IMO serca są lepsze w [...]