[...] Seler Por Sos rybny Sos sojowy Mleczko kokosowe Sól morska(można nie dawać) Pieprz ziołowy Jalapenios marynowane Papryczki Chilli Grzyby Mun Imbir Kiełki fasoli Mung Olej sezamowy Pomidory (niekoniecznie) Limonka Grzyby zalewamy gorącą wodą i zostawiamy na ok 20 min pod przkryciem w celu namoczenia. Marchew, seler i [...]
[...] chleb orkiszowy - 500g mąki orkiszowej , 350 ml wody ciepłej , łyżeczka miodu , 1,5 łyżeczka oliwy , 1 kostka drożdzy , sól , łyżeczka miodu make mieszasz z drozdzami i solą robisz dołek dodajesz miód olej i wode ciepłą ugniatasz 10 min bedzie sie ciagle kleic i dajesz do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej otrebami żytnimi i pod [...]
[...] które należy wyelimnować że zdrowej diety. W rzeczywistości nie jest to prawda, o czym możemy poczytać w tym oto artykule: https://potreningu.pl/articles/3646/boisz-sie-soli-przeczytaj Wśród rodzajów soli wyróżnić możemy: - sól morska, - kamienna, - himalajska, - smakowa, - czarna, czerwona (hawajska), - warzona, - potasowa. W rzeczywistości [...]
[...] są nie tylko bezruch czy nadwaga ale również nie mały wpływ na stan skóry mają zbyt gorące kąpiele, stresy, przepracowanie a także nadmierne spożywanie węglowodanów, soli oraz żywności wysoko przetworzonej, zawierającej konserwanty i syntetyczne barwniki. Czasem przyczyną są wrodzone predyspozycje dziedziczone po matce. Nowoczesna [...]
[...] ścian komórkowych roślin nietrawionych i niewchłanianych w przewodzie pokarmowym człowieka. Dla przykładu podam, że jeżeli chcielibyśmy pozyskać 300 kcal z czerwonej fasoli (gdzie w ~30% zawartości kalorycznej składa się z samego błonnika) to w przybliżeniu około 100 kcal przejdzie niestrawione przez przewód pokarmowy. Błonnik także opóźnia [...]
Świetne urozmaicenie diety. Posiłek na każdą porę dnia może z wyjątkiem ostatniego posiłku przed snem :) Autor: Banan Spaghetti Bolonese bodybuilding version SKŁADNIKI: - 200g chudej zmielonej wołowiny lub piersi z kurczaka (drobno pokrojonych) - 1 mała cebula - 1 ząbek czosnku - 30ml czrownego wina wytrawnego (opcjonalnie) - 100g koncentratu [...]
[...] w niewielkiej ilości wrzącej wodu i nadal miksując dodajemy do sosu. Nadal miksując dodajemy wrzącą wodę powoli aż uzyskamy pożądaną konsystencje. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. To jest przepi na sos bazę więc według swoich upodobań możemy tam dodać co tylko chcemy zależnie od smaku jaki chcemy uzyskać możemy dodac musztardę, chrzan, [...]
Znalazłem dziś w sklepie sos pomidorowy, bez dodatku cukru (skład : pomidory, sól , 2/100g ww) i w głowie zrodził mi się taki pomysł... Nisko tłuszczowe spaghetti z dietetycznym sosem. Składniki: Pierś z kury - ok 450g Makaron ciemny - 400g Ser żółty podlaski - 100g Sos pomidorowy - 680g Cebula - sztuka. Przyprawy - do dań z pomidorów, włoskich, [...]
Cześć. Dziś coś dla fanów zup, owoców morza, jak i znudzonych tradycyjnymi posiłkami - zupa krewetkowa na ostro.Świetnie smakuje na gorąco po długim zimowym dniu, jeszcze lepiej na zimno. Metodą prób i błędów(jeden z tych błędów na zdjęciu ) doszedłem do takiej oto postaci: Skład: Krewetki królewskie 400g(po rozmrożeniu) Mleko kokosowe bez cukru [...]
Na forum dość często można zauważyć pytania i problemy związane z gramaturami dawkowania produktów na łyżkach stołowych, tudzież łyżeczkach deserowych, więc pozwolę sobie wkleić taki podręczny "manual" :) Może komuś jeszcze przyda się ten przelicznik, ja często do niego zaglądam, jest bardzo przydatny. 1 łyżeczka to 5 ml 1 łyżka stołowa to 15 ml 7 [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Endugen_i28906_d380x380.jpg Opis - Dodaje energii - Podnosi wysoką efektywność tlenową i beztlenową - Uzupełnia niedobór witamin i minerałów ENDUGEN Kompozycja precyzyjnie dobranych ekstraktów roślinnych, uzupełniona o potężną porcję beta-alaniny oraz diwęglanu sodu, czyli składników od wielu lat stosowanych w [...]
[...] na patelni. Dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek oraz pieprz i sól. Gdy szpinak przestygnie dodajemy dwa żółtka. W osobnej misce ubijamy na sztywno 4 białka z odrobiną soli. Całość delikatnie łączymy. Przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia(mi wyszło około 1 cm grubości) i posypujemy granatem. Wstawiamy do piekarnika [...]
Składniki: Ciasto: 400 g mąki pszennej 100 g mąki gryczanej 300 ml ciepłej wody łyżka oliwy duża szczypta soli Farsz: 500 g mięsa wołowego pół słoiczka marynowanych papryczek jalapeno(te z biedronki :)) 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku pęczek kolendry puszka czerwonej fasoli kilka ziaren kolendry oraz kminu rzymskiego duża szczypta czerwonej [...]
[...] wszystko). http://www.editer.pl/fotka/3b914b130b22bec53dca9f69dbdbe2b7_1.jpg Solimy, pieprzymy, mozna dac swoje ulubione przyprawy, ale nie ukrywam iż magiczne połączenie soli i pieprzu da tu najlepszy efekt. Jak ktoś kubi mozna podlać śmietanką. Jak mięsko będzie miękkie, czyli patrząc ze nasze było drobno pokrojone, to po ok 10 min w [...]
Pasta z awokado + makrela by AMiU . /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/c0df4f4812494f1d83b6ac3516987f31.jpg Składniki: Porcja na 3-4 małe kanapki: - pół awokado miękkiego - 70g serka śmietankowego - pół pęczka szczypiorku - papryka czerwona mała połówka - sól, pieprz - sok z cytryny - 60g makreli wędzonej Przygotowanie: Awokado skrapiamy lekko [...]