Pierś - niemal czyste, chude mięso. Udka - mięso, kości, sporo tłuszczu, skóra. A teraz praktyka: jeśli obedrzesz surowe udko ze skóry i oczyścisz z widocznego tłuszczu, to masz bardzo dobre mięso do przygotowania. I trochę oszczędzisz. Jak wskazał Domer - możesz brać też np. mniej tłuste elementy wieprzowe, ale one też są cenowo porównywalne z [...]
[...] wegli tyle o ile Obiad - przed chwila wrocilem - flaki na dobry poczatek - kurczak faszerowany omletem z grzybami - mega wypas - schabowy duzy - piers kurczaka ze skora ( a co tam ) - bigos - 1 jajko tez z tunczykiem - 2 malenkie kawalki jablecznika Ogolnie swieta mi sie podobaja.Dieta idealna na CKD Tak w ogole to jestem na [...]
Witam. Od ponad 2 miesięcy zacząłem jeść więcej. Ważyłem niecałe 62 kg. Dzisiaj waga ta osacyluje w około 63+/-kg. Różnie waga pokazuje. Ćwiczyłem 3-4 razy w tygodniu na siłce po godzinie+ Obecnie nie ćwicze od tygodnia (problemy techniczne z siłownią), ale po nowym roku planuje wrocić. W dni wolne od siłowni w pokoju pompki, brzuszki itd po [...]
Mieso ktore zazwyczaj znajduje sie w kebabach to mieso z ud kurczaka. Lacznie ze skora, chrzastkami i wszystkim co pozostaje po oddzieleniu od kosci. Na pewno jest ono jakos marynowane, zapewne uzywane sa do tego jakies oleje watpliwej jakosci. Mieso zapewne tez do jakosciowo najlepszych i najswiezszych nie nalezy. Czy warto wlaczac do diety? Nie [...]
posiłek pierwszy jest przed treningowy. Zejdź do minimum ze źródłami tłuszczu. Niepotrzebnie obciążasz żołądek, przed jak i po treningu unikamy tłuszczy. Warzywa są wskazane w każdym posiłku, jednak przed treningiem mogą obciążać żołądek - duża objętość w stosunku do wartości odżywczych, natomiast po treningu potrzebujemy węgli oraz białka. Tak [...]
ok dzieki :) a mam jeszcze takie pytanie bo kupuje zawsze kurczaka z rozna w sklepie i na pol dziele tak ze jem polowe przed treningiem i polowe po treningu i nie wiem czy ze skora go jesc czy skore wywalic?
[...] Dodajesz powyższe linki do ulubionych i masz lektury na długie tygodnie. Pewne zasady trzeba zrozumieć a nie nauczyć na pamiec. Poznasz zasady - to dalej sam juz pewne rzeczy bedziesz kojarzył. Widzisz i oliwa z oliwek jest tłuszczem i skora kurczaka też. I to i to jest potrzebne, lcizą sie proporcje i ilosć.