Czego potrzebujemy: 140 g twarogu półtłustego 1 małe jajko 30 g suchej kaszy manny 1 łyżeczka erytrytolu 10 g oleju kokosowego 20 g Cherry in jelly Jak przygotować: Twaróg, jajko, kaszę, erytrytol mieszamy w misce - ja dokładnie zagniatam widelcem. Masę zostawiamy na kilka minut. Mokrymi rękami formujemy kulki i układamy na rozgrzanym na patelni [...]
Czego potrzebujemy: 50 g mąki kokosowej 30 g wiórków kokosowych 10 g kakao 60 g Malin w żelu 30 g białka o smaku czekoladowym Vege 25 g rozpuszczonego i wystudzonego oleju kokosowego około 50 ml wody 25 g posiekanych migdałów do obtoczenia kulek Jak wykonać: Wszystkie składniki poza migdałami mieszamy w misce. Lepkość masy korygujemy ilością wody [...]
Czego potrzebujesz: 100 g stałej części mleczka kokosowego 30 g izolatu białka serwatkowego - najlepiej o smaku orzech/nugat/czekolada 50 g czekolady min 74% kakao 50 g masła migdałowego 5 g kakao 45 g migdałów ( 12 sztuk w całości, resztę drobno posiekać ) Jak wykonać: Stałą część mleczka, pokruszoną czekoladę i masło migdałowego włożyć do [...]
Czego potrzebujemy: 90 g Dzikiego białka 20 g WPC w ulubionym smaku 25 g mąki gryczanej 50 g owoców w żelu olej kokosowy do spryskania patelni Jak wykonać: Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy mąkę i wpc i miksujemy razem. Na rozgrzanej patelni smażymy mini omlety. Podajemy z ulubionymi owocami w żelu. U mnie królują wiśnie. Wartości odżywcze: [...]
Czego potrzebujemy: 200 g jogurtu naturalnego 20 g WPC o smaku czekoladowym 8 g kakao 30 g Cherry in Jelly do dekoracji - borówki, truskawki, czekolada, mięta, ulubione ciasteczka z ALLNUTRITION Jak wykonać mus czekoladowo - wiśniowy: Jogurt, WPC, kakao oraz frużelinę miksujemy około minuty na wysokich obrotach. Mus przekładamy do szklanych [...]
Czego potrzebujemy: 150 g Choco Muffin 150 ml wody 40 g rozpuszczonego oleju kokosowego 100 g granulek serka wiejskiego lekkiego 1 żółtko 2 łyżeczki erytrytolu Jak wykonać: Serek blendujemy z żółtkiem i erytrytolem na gładko. Ciasto czekoladowe przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Foremkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, [...]
W dniach 04-05.11.2017 w Benidorm w Hiszpanii odbyły się Mistrzostwa Świata w Kulturystyce. Wyniki: Temat na forum SFD: http://www.sfd.pl/Mistrzostwa_%C5%9Awiata_w_kulturystyce_2017-t1156762.html
Czego potrzebujemy: 30 g chrupaków - 8 sztuk wafli lub Proteineo 200 g serka wiejskiego lekkiego 15 g erytrytolu 1 g matchy - można pominąć 10 g żelatyny + 100 ml wody 60 g Pistachio nutwhey 60 g Protein Chocolate Jak wykonać: 4 sztuki wafli układamy w pojemniku wyłożonym folią aluminiową. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Serek wiejski [...]
Czego potrzebujemy: 80 g masła orzechowego - ulubionego - może być arachidowe, migdałowe lub z nerkowców 60 g mąki kokosowej 40 g wpc w ulubionym smaku 50 ml mleka 25 g posiekanych orzechów 40 g Protein Chocolate 20 g gorzkiej czekolady Jak wykonać: Masło, mąkę, białko, orzechy umieszczamy w misce. Dolewamy po trochu mleka korygując kleistość [...]
Czego potrzebujesz: 150 g piersi z kurczaka 50 g czarnej soczewicy 50 g zielonego mrożonego groszku 1/4 niedużej cebuli 1 ząbek czosnku łyżeczka nasion czarnuszki 5 g oleju kokosowego sól Jak wykonać: Fileta przyprawić według własnego uznania i grillować. Soczewicę przepłukać i ugotować w niewielkiej ilości wody około 20 minut. W czasie jak [...]
Czego potrzebujemy: 1 opakowanie ulubionego Vege Burgera 100 ml gorącej wody 10 g ulubionej Dzikiej oliwy kilka rzodkiewek, pomidorków, kawałek ogórka, papryka, oliwki ulubiony Dziki Sos Jak przygotować: Masę burgerową przygotowujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu, po czym formujemy 8 kuleczek. Na patelni rozgrzewamy oliwę i obsmażamy nasze [...]
Czego potrzebujesz: 250 g twarogu - drobno mielony, półtłusty 30 g białka - izolat białka serwatkowego, smak biała czekolada 3 jajka 30 g ksylitolu 90 g jogurtu naturalnego odrobina proszku do pieczenia jeśli macie - można dodać ziarenka świeżej wanilii Jak wykonać: Białka oddzielić od żółtek i ubić pianę. Pozostałe składniki dobrze zblendować i [...]
Drogie panie, mamy złą wiadomość. Niecały rok po zaręczynach stało się! Kulturysta Rodebert Borzęcki wziął ślub z Lilianą Moczyńską. Żona Rodka jest nie tylko piękna, ale też przedsiębiorcza. Prowadzi swój własny gabinet medycyny estetycznej w Świnoujściu. On na razie odpuścił starty, ale nadal pracuje nad swoją sylwetką. Nie wiadomo czy jeszcze [...]
Czego potrzebujesz: 240 g czerwonej fasoli z puszki 200 g banana 20 g mąki kokosowej 20 g oleju kokosowego 20 g masła orzechowego 30 g kakao 60 g Vegan Protein Strawberry 15 g erytrytolu 20 g gorzkiej czekolady do dekoracji Jak wykonać: Wszystkie składniki poza czekoladą blendujemy na gładką masę. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i [...]
Czego potrzebujemy: 150 g mąki orkiszowej jasnej 60 g oleju kokosowego 50 g erytrytolu 1 jajko 140 g Jagód w żelu pół łyżeczki proszku do pieczenia Jak wykonać: Olej ucieramy z erytrytolem i jajkiem na wysokich obrotach. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i zagniatamy ciasto. 3/4 ciasta wykładamy w foremce lub na papierze do pieczenia. Na [...]
[...] przy pomocy współorganizatorów: PZKFiTS Urząd Gminy Puck Ośrodek Kultury Sportu i Turystyki Gminy Puck Starostwo Powiatowe w Pucku Wiejski Klub Kultury w Żelistrzewie Udział wzięło łącznie niemal 80 zawodników i zawodniczek, w 11 kategoriach. Pełne wyniki i relacja: http://www.sfd.pl/ Playlista na naszym kanale: https://www.youtube.com/
W dniach 30.09-01.10.2017 w Międzynarodowym Centrum Konferencyjnym przy Placu Sławika i Antalla 1 w Katowicach odbyły się zawody „IFBB DIAMOND CUP KATOWICE”. Honorowy Patronat objęli: Prezydent Miasta Katowice – Marcin Krupa Rektor Akademii Wychowania Fizycznego w Katowicach – Adam Zając Organizatorami byli: Polski Związek Kulturystyki, Fitness i [...]
Czego potrzebujemy: 120 g daktyli 30 g kakao 80 g mąki kokosowej puszka mleka kokosowego - najlepsze do tego celu z Lidla tabliczka gorzkiej czekolady - ja standardowo używam tej 74% kako Jak wykonać: Daktyle posiekać i zalać wrzątkiem, do poziomu daktyli. Po około 30 minutach odlać namiar wody i zblendować. Dobrze połączyć z mąką i kakao. Jeśli [...]