[...] letnie na redukcji Jak będzie aktywność zwiększona to bez problemu tyle zjesz i jak oczywiście posilki będą smaczne Tłuszcze podbij do min. 1 g na kg masy ciała Źródła tłuszczy: tłuste ryby, olej lniany, jajka, oliwa z oliwek, orzechy, masło, olej kokosowy, sery podpuszczkowe, olej rzepakowy Makrela wędzona codziennie to nie jest dobry pomysł
[...] -pierś z kurczaka -serki wiejskie -ryż biały -płatki owsiane -wafle ryżowe -warzywa(obecnie mniejsze ilości niż wcześniej, gdyż miałem po nich problemy z żołądkiem) -owoce -sery (żółty, feta, twaróg - z tym, że od pewnego czasu przestałem używać twarogu gdyż cały czas czułem dyskomfort w żołądku, miałem zgagę i dziwnie się czułem) -ziarna [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
podbij tłuszcze najipierw do 1-1,5 g na kg masy ciała Źródła tłuszczy: tłuste ryby, olej lniany, jajka, oliwa z oliwek, orzechy, masło, olej kokosowy, sery podpuszczkowe, olej rzepakowy
jaja idealnie źródło białka, sery i mleko trochę mniej ale też wysoko :) za dużo nabiału właśnie, a za mało mięsa, jaj np, makaron + twaróg pełnie aminogram sam twaróg czy makaron już gorzej
A jak ma się białko z produktów mięsnym do produktów typu jaja, sery, mleko? Nie trzymam się ściśle diety, lubię ją sobie urozmaicać. Stworzyłem sobie tabelki w arkuszu kalkulacyjnym i na bieżąco w ciągu dnia wyliczam sobie po prostu czy spożyłem odpowiednią ilość b, ww i t :) Tak więc nie wiem czy to dobrze czy źle. Wolę sobie urozmaicać dietę, [...]
jedz normalnie każde mięso, jedz nabiał - mozzarellę, pełnotłuste żółte sery i na przyszłość weryfikuj kto doradza, bo osoba z 27% bf to niekoniecznie nadaje się na wyrocznię. zwłaszcza gdy argumentem jest "ja coś zrobiłem". ;-) Śledzie zamień na łososia czy makrelę, ewentualnie ich świeży odpowiednich, warto byłoby mieć kilka jadłospisów do [...]
Dlatego nie mówiłem o produkcie firmowym, tylko samym cottage cheese. Duża rozpiętość wapnia jest w tych serkach od 80 mg do 200 mg. Więc mało to nie jest, co innego że producenci wzbogacają o wapń albo robią nas w ''balona''. Wiadomo, że nie to samo co sery podpuszczkowe dojrzewające.
[...] : /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/b4b6711c0a9045579165073188e875c7.png Nie wiem czy to dobre rozwiązanie, że np jem ser żółty, 150 g powoduje że jest to 40g Białka i 30 T, więc składkowo całkiem OK. Podobno sery żółte bez dziurowe są ok, dużo wapna. Ale czy to dobry pomysł wrzucać aż tyle. Zmieniony przez - thorin w dniu 2014-08-12 21:27:25
[...] się ono wyższą wartością biologiczną. Nie wszystkie produkty mleczne są jednak pożądanym składnikiem zdrowej diety osób aktywnych. Owocowe jogurty, serki smakowe, sery żółte, a już zwłaszcza topione i wszelki do smarowania pieczywa nie stanowią najszczęśliwszego rozwiązania. Zdecydowanie lepszą opcją są twarogi chude i półtłuste, [...]
[...] 80x10 ale tu mam chyba zapas DIETA Ogólnie LC ale bez przesady, węgle 100-150g (owsiane, jabłka, rodzynki, orzechy, ziemniaki), białko 100-150g (jajka, mięso, twaróg i inne sery, orzechy;), tłuszcz reszta do 2500-2900kcal (jajka, masło, smalec, oliwa, mięso, mascarpone, sery tłuste, orzechy, śmietany). Baaaardzo mi smakuje to co jem. Nie [...]
[...] przed zrobiłem, jak wszystko pójdzie po mojej myśli to wstawie przed/po dla porównania.Do rzeczy: Mój plan żywieniowy opiera się głównie na tłuszczach nasyconych(jaja, sery, tłuste mięsa). Ułożyłem go w oparciu o zasadę 100g WW dziennie , diety optymalną, ŻO jak i własne doświadczenie.Ładowań nie stosuję.Jem zależnie od dnia 3-5 posiłków [...]
[...] płatki owsiane, makarony, ryż biały, tortille B: drób, whey, jogurt grecki, jajka, wieprzowina, wołowina, twaróg T: olej kokosowy, masło migdałowe i z nerkowców, omega 3, sery + to co wpada z mięsa, jajek i słodyczy Warzywa: bardzo zróżnicowane ale głównie papryka, cebula, brokuły, mixy mrożone, 2 porcje dziennie (lub jedna duża) Owoce: przez [...]
[...] jest tylko na pokrycie strat z moczem, kałem i potem. W wieku 40 - 45 lat zaczyna ubywać nam masy kości w tempie 0,2 - 0,5% na rok. Dobrym źródłem wapnia są przede wszystkim sery podpuszczkowe oraz twaróg właśnie. Co do autora tematu. Radziłbym zwiększyć ilość warzyw oraz urozmaicenie. Na redukcji powinniśmy dostarczać więcej białka niż [...]