To jest przykładowy jeden dzień, źródłami węgla będą kaszę , ryże i czasami ziemniaki pieczone. Białko to wleci indyk i schab wieprzowy , a co do tłuszczy to nie wiem na co oliwę zamienić. Podbije w tak razie na 2800/2900 węglami i zobaczę co się będzie działo Zmieniony przez - Junkers95 w dniu 2020-08-25 11:58:34
[...] Ser jest bogatym źródłem skoncentrowanego białka pochodzenia zwierzęcego. Jego wartość biologiczna jest wyższa aniżeli wartość biologiczna mięśni zwierząt (karkówka, schab, łopatka). I tak 35g dobrego żółtego sera, stanowi ekwiwalent 50g białka pochodzącego z mięśni zwierząt hodowlanych. Nie chciałbym być źle zrozumiany, jeżeli ktoś chce [...]
[...] kupiłem trochę obciążeń do hantli i do gryfu ale narazie mam aż nadto. Moja dieta jest słaba bo praktycznie nie jem mięsa, jem trochę zieleniny, ryżu, pierś kurczaka, schab, biore witaminy b a c, tran i magnez. Ogółem już nie redukuje wagi, chce spalić pozostały tłuszczyk i wyrobić mięśni w kwestii wyglądu ale też i siły. Myślałem też na [...]
Dobrze piszesz. Miałem taką niewygodną 20. Piekę tego przekładańca - schab/boczek/ser/indyk. Trochę pogubiłem się w przyprawach, bo nic nie zasugerowałeś!! Dałem gotowca - do gyrosu (tak robię, jak nie wiem co zrobić) :-) Podkręciłem nieco piekarnik w odniesieniu do Twojego: 175st - 30min 150st - 20-30min i zostanie do rana.. Jak to jeść?? Jak [...]
[...] zjedzone. Piekłem trochę dłużej i w deczko wyższej temperaturze. Ser mi wysechł.. ale fajnie wcześniej rozlał się na mielonym i w symie zrobiła się jakby taka bułka - schab na spodzie, mielone w środku i ser na górze. Smaczne. Trochę mało dałem przypraw i w sumie, to może też tych pomidorów i śliwek (nie było w przepisie ile!!). Na [...]
prawie codziennie do jajecznicy na śniadanie wrzucam ok. 60g boczku wędzonego z kauflandu , oczywiście smażonego. i faktycznie robię to od miesiąca. Dodatkowo też karczek/schab w ciagu dnia (też smażony na maśle klarowanym najczęściej). Pewnie tu trzeba szukać winnych. cóż, 1) Wywalę ten boczek z rana na korzyść oliwy z oliwek/orzechów + białko [...]
to jeszcze raz ja... tez sie zastanawialam, co ze swietami, szczegolnie ze nie ja bede gotowala hehe... zamierzam jednak zaproponowac mamie, zeby zrobila pieczony schab faszerowany jajkami na twardo wg. przepisu Maklowicza. do tego sos sliwkowy, ale jego sposob przyrzadzenia bede musiala jeszcze przemyslec. dodatkowo wyprobowalam wczoraj [...]
[...] dokladnie to samo pisze Smoczek w swoim poscie "odchudzanie - dla kobiet" (proponuje wszystkim przeczytac). ale decyzja nalezy do ciebie. a teraz przepis na schab faszerowany z sosem sliwkowym od Maklowicza. zaznaczam, ze podaje w wersji oryginalnej! zmienic zawsze mozna. 1 kg schabu 3 jajka sol, pieprz, curry wyciac dziure [...]
[...] "Można ćwiczyć ale wszystko z umiarem". 6. Jem 5-6 razy dziennie normalne posiłki starając się mieć dużo białka i węglowodanów (białko to ryby, pierś kurczaka, schab, jajka, sery, mleko a węglowodany to białe pieczywo, ziemniaki, ryż). Jem też codziennie jakieś różne sórówki do obiadu i każdego dnia jakieś owoce. Od 3 tygodni [...]
[...] 4,5 kg. To troche malo, wiec zastanawiam sie czy nei pociagnac kopenhaskiej dalej zmieniajac conieco.. - bez owocow - bo ich nie lubie - kilka befsztykow zamienic na schab - zawsze jesc obiad na cieplo, wiec zamienic szynke i kompot na rybe - do szpinaku dolozyc czosnek - bo tak lubie - wiecej brokulow, mniej salaty - zaczyna mi sie [...]
Mięso piekę w piekarniku w rękawie foliowym, można razem z warzywami. A co potem? dziś u mnie: śniadanie kawa, lunch schab (krojony w kostkę) z cebulką obtoczony w jajku na patelni teflonowej, brokuł i 2 pomidory, ostatni posiłek - odżywka po siłowni (będzie )