SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

ryby

  • Alhambra-nowe wyzwania

    Temat
    Ladies SFD

    [...] z ziemniaków, sporadycznie jadłam ryż, makaron, kasze czy pieczywo. Jeśli chodzi o białko było jeszcze gorzej – 2 lub 3 razy w tygodniu jaja lub twaróg, bardzo rzadko ryby. Bywało więc,że białka w moim dziennym rozkładzie nie było prawie wcale.Może to dziwne, ale nie czułam się na tej diecie źle, jadłam co chciałam i lubiłam,specjalnie nie [...]

    Odpowiedzi: 355 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-08-10 20:34:24 Szacuny postu: 4 (cały temat: 0)
  • Dieta i stosowanie Białka i gainer

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] (95 g) Cebula (30 g) Pomidor (75 g) Koncentrat pomidorowy 30% (25 g) Jogurt naturalny 2% (19 g) Makaron Razowy (70 g) Oliwa z oliwek (13 g) Składniki dodatkowe: Przyprawy do ryby (pieprz, sól, przyprawa do ryb itp) Przyprawy do sosów (bazylia, oregano, lubczyk itp) Pietruszka nać Umytą rybę osuszamy i nacieramy przyprawami i odstawiamy na ok. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 949 Data: 2013-06-29 13:43:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Omega-3

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    [...] najważniejszy aspekt zagadnienia - odżywiać się w taki sposób, aby być zdrowym. Wróćmy jednak do naszych kwasów. Źródłem tych dwóch ostatnich (EPA i DHA) są przede wszystkim ryby morskie (makrela, łosoś, śledź, tuńczyk) poławiane w zimnych wodach. Ponieważ odgrywają one niebagatelną rolę w profilaktyce i leczeniu antynowotworowym, więc [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 3683 Data: 2008-12-30 19:38:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] 200g piersi z kurczaka lub indyka lub wołowiny (3x w tygodniu,max) ( jeśli chodzi o wołowinę to niech to będzie polędwica, wołowina przednia lub zadnia lub ligawa) lub 300g ryby (dorsz, mintaj, morszczuk, sola, tilapia) - warzywa 4 Posiłek 14:30 ( 3 przerwa w pracy, 20 minut ) - 500g serka wiejskiego lekki 5 Posiłek (przed treningiem) 17:15 ( [...]

    Odpowiedzi: 54 Ilość wyświetleń: 3454 Data: 2016-12-18 18:00:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] b. mięsa: wołowina, jagnięcina, konina, dziczyzna i ptactwo w nieograniczonej ilości; wieprzowina sporadycznie; wątroba wołowa, cielęca i ptasia do 3x w tygodniu. c. ryby i owoce morza: wszystkie gatunki w nieograniczonej ilości (uwaga na ryby puszkowane) d. jaja, w nieograniczonej ilości e. nabiał dozwolony, jogurt, kefir (jako dodatek [...]

    Odpowiedzi: 221 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-03-12 23:10:59 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • dieta, trening dla początkujących

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] proporcje tluszczy i weglowodanow. Pochodzenie wartosci odzywczych : Jako źródła białka polecam: - piersi - wołowina - chudy twaróg - białka jaj(1żółtko na każde 4 białka) - ryby (dorsz,morszczuk,mintaj,tuńczyk) - szynki drobiowe - odżywki białkowe, batony Jako źródła weglowodanow polecam : - ryż - płatki owsiane - makaron razowy - kasze - [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 5860 Data: 2007-01-02 16:15:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dla początkujących - układanie diety

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] mięso nieprzetworzone i samemu je obrabiać kulinarnie. Jeśli sięgasz po szynkę – wybieraj te o wysokiej jakości. Prócz mięsa, uwzględniaj w diecie także podroby zwierzęce, ryby, jaja drobiowe, owoce morza. Węglowodany – dostarczane są z produktów roślinnych. Składniki te można podzielić ze względu na budowę. Głównym źródłem węglowodanów w [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 908 Data: 2014-02-08 15:31:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] się tak, dlatego, że znacznie łatwiej ulegają zmianom oksydacyjnym, czyli utlenieniu. Dla łatwiejszego zrozumienia tematu dodam, że proces zepsucia się oliwy, masła, tłustej ryby polega właśnie m.in. na utlenieniu w nich wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Porównując - jakże długa jest trwałości smalcu wieprzowego w porównaniu z trwałością [...]

    Odpowiedzi: 40 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-12-11 09:40:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] nie można z nich rezygnować. Dobre tłuszcze – nienasycone. Obniżają zły cholesterol, wzmacniają układ nerwowy i krążenia. Źródła: nieprzetworzone tłuszcze roślinne: orzechy, ryby, oliwka z oliwek, Złe tłuszcze - nasycone. Podwyższają zły cholesterol, obciążają cały układ krwionośny, otłuszczenie wątroby, serca itp. Źródła – tłuszcze pochodzenia [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2366 Data: 2014-02-01 13:17:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] Jak i jakie białko w diecie? • Unikaj produktów konserwowanych. • Zapomnij o tłustym mięsie, wędlinach i serach topionych. • Niewskazane są sery pleśniowe. • Jedz ryby - przynajmniej raz - dwa razy w tygodniu. • Drób jest znakomitym źródłem protein. • Jeśli mięso czerwone - to bez tłuszczu. • Białko roślinne powinnaś włączyć do [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 7597 Data: 2008-07-11 13:30:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Rozpiska treningowa Crossfit - Badr

    Temat
    Strength & Endurance

    [...] znaleźć się chude źródło białka, warzywa, złożone węglowodany i zdrowe tłuszcze. 3. Co wpisać na stałe do swojego jadłospisu: a) źródła białka: chude mięso, białka jaj, ryby... b) źródła złożonych węglowodanów: kasza, ryż, makaron pełnoziarnisty, płatki owsiane... c) źródła zdrowych tłuszczy: oliwa z oliwek, tran, zimno-morskie ryby, [...]

    Odpowiedzi: 24 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-06-10 13:35:04 Szacuny postu: 4 (cały temat: 0)
  • [...] człowiek od zarania swojego istnienia konsumował to, co znalazł w postaci owoców, nasion, jadalnych korzeni, a także to, co sam złowił lub upolował tzn. ryby oraz zwierzęta. Kilku badaczy, znawców tematu zainspirowały wyniki badań, które wykazują, że człowiek paleolityczny był wyższy, bardziej sprawny, szczuplejszy i dlatego [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 17658 Data: 2008-04-14 20:45:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] tych kwasów tłuszczowych z wielu względów uznałbym za wskazane. Dobre ich źródła to między innymi oliwa z oliwek extra virgin, awokado, olej kokosowy, masło, jaja, tłuste ryby, ciemna czekolada, migdały i orzechy makadamia. Dodatkowo szereg badań przeprowadzonych z udziałem mężczyzn wskazuje, że wyższa konsumpcja tłuszczu (około 40% energii [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 823 Data: 2015-09-27 11:19:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wzrok [art] - wg mnie ciekawe

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    [...] pić tylko zimne, świeże, ale ciągle przypomina, że powinno się jadać bardzo niewiele i wszystkie pokarmy bardzo dobrze przeżuwać. Radzi ograniczyć do minimum mięso kawę ryby i herbatę. Tę ostatnią należy pić bardzo słabą i bez cukru. Potrawy mączne natomiast powinniśmy całkowicie wykreślić ze swojego jadłospisu. Harry Benjamin twierdzi, że [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 10320 Data: 2007-05-02 11:47:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak ukłądać dietę masa/redukcja

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] oraz nasycone.: Nienasycone kwasy tłuszczowe znajdują sie głwonie w produktach pochodzenia roślinnego i maja konsystencje ciekłą. Doskonałym ich żródłem sa równiez ryby a włąscwie znajduja cy się w nich tran, ktory zawiera zarówno mnustwo kwasów tłusczowych jeno(ponad40g)jak i wielo(ponad 20g) nienasyconych. Wielonienasycony olej [...]

    Odpowiedzi: 36 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-01-09 11:35:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] że kupywałem chleb w podanej na liście piekarni ;/ Załączam art może komuś się przyda. Żeby szynka była szynką! Kupujesz smażoną pangę - dostajesz panierkę, w którą resztki ryby były ubrane. Chcesz dobrej mortadeli - na talerz wykładasz masę na bazie mąki ziemniaczanej i emulsji ze skórek. Od tego roku nieuczciwi producenci żywności są [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 7658 Data: 2009-07-24 19:03:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Artykułpodstawy diety redukcyjnej i nie tylko...

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] za dużo kalorii to i tak nie zamieni ich w tkankę tłuszczową z powodu braku węglowodanów. Generalnie można powiedzieć że dużo białka zawiera nabiał, chude mięso, ryby, jaja. Warto też wspomnieć o grochu, fasoli i soi. Jak na produkty roślinne zawierają stosunkowo dużo białka. Z tego względu warto wybierać te produkty jako źródło [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 5516 Data: 2008-07-31 11:20:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • (L)Gorzka83/ Słodko-gorzkie rozterki

    Temat
    Trening dla początkujących

    [...] spokojny marszobieg ok. 1 h) Odżywianie : od 2 lat trzymam się niskiego IG i mniej więcej wytycznych Montignaca, darzę platoniczną miłością wędzoną makrelę i łososia oraz ryby ogólnie, pistacje, słonecznik, pomidory, szpinak, brukselkę i mandarynki :) Cel : delikatna redukcja (4-5 kg) + rekompozycja Ograniczenia żywieniowe : zasadniczo brak, [...]

    Odpowiedzi: 375 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-01-19 14:49:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] „przekreślonego kłosa”, kaszki dla dzieci ryżowe i kukurydziane, chrupki kukurydziane, popcorn, owies bezglutenowy (z zastrzeżeniami), bułka tarta bezglutenowa. Mięso, ryby, jaja: świeże nieprzetworzone mięso, ryby, jaja. Mleko i produkty mleczne: mleko świeże, mleko w kartonie, mleko zagęszczane, mleko w proszku, kefir, maślanka, jogurt [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 10984 Data: 2013-04-27 20:19:06 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • [...] tlen do naszych komórek, to równie łatwo utleniają się poza komórkami. Dlatego masło nieschowane do lodówki jełczeje, czyli utlenia się. Z tego samego powodu psują się ryby. Problem w tym, że to, co jest dobre dla naszych komórek (świeży tłuszczyk), dla przemysłu tłuszczowego jest już dużą barierą, bo przez NNKT tłusty towar szybko się [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 3302 Data: 2012-07-20 18:23:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)