[...] czy warto brać dodatkowo jako suplement jeśli tygodniowo jem około 12-16 jajek, smaże/dusze na oliwie z oliwek (ale jest to śladowa ilość tylko do posmarowania patelni) oraz ryby jem około 2-3 dni w tygodniu, ale są to głównie mintaj/dorsz. Dodatkowo spożywam około 50-70 gramów pestek dyń/orzechów nerkowca w skali tygodnia. Czy dodatkowa [...]
[...] rendgen (zdj na dole) i za tydzien ide na kolejne prześwietlenie. Mam konkretne pytanie, co robic aby wspomagać proces leczenia ? Obecnie diete mam bogatą w mięso, jajka, ryby , podroby. Dodałem kolagen. Dodałem też 3,5iu hormonu wzrostu. Niewiem czy jest sens dawać więcej. Czy macie jeszcze jakies dodatkowe rady ? A no i moze powiecie tez cos [...]
[...] • O 15 obiad ryz, makaron, ziemniaki, kasza do tego mieso/ryba z sosem, warzywa • O 19 kolacja kanapki, omlety, tortille, frytki (air fryer), szynka, mieso, tofu, ryby, warzywa PODAŻ KALORII: • 3600kcal masa i sukcesywnie schodziłem do 2000 kcal • Wg apki my Myfitnesspal a więc ○ Białko 20% ○ Tłuszcz 30% ○ Węgle 50% JAKĄ [...]
[...] 79kg przy 175cm. Obecnie biorę propa dla lepszej regeneracji (0,5/7) wiece naprawdę delikatnie, no i helios :) cukier odpuściłem całkowicie alkohol odstawiony sporadycznie vodka z kolą zero. Proszę o podpowiedz czy kupować odżywki typu kreatyna + Białko? staram głownie jeść ryby, sałałatki, kurę, jakja, ziemniaki. Proszę o wszelkie podpowiedzi ;)
[...] aż tak tej nadwagi, i właściwie wyglądam bardziej korzystniej niż rok temu. Przytycie spowodowane mniejszym ruchem i rzuceniem palenia.. Dieta od zawsze bogata głównie w ryby, mięso z kurczaka, ziemniaki, kasze, fast food 1x w tygodniu, alkohol(spore ilości) tylko w weekendy Nie zależy mi na super sylwetce, tylko zrzucenia brzucha i "cycków" [...]
[...] o dziecko . Wyszły mi ciulowe wyniki morfologia 0% ale Kilka lat temu robiłem badanie i było ok . Zmieniłem diametralnie dietę . Cebula , czosnek , szpinak , warzywa , ryby , dobre tłuszcze , kilogramy orzechów , pyłek kwiatowy , kefiry Suplementy selen ,cynk, Wit c , glutation w tabletkach , ashawaganda, Zrezygnowałem z praktycznie z [...]
[...] warzywa (porcja tych pierwszych i warzyw jest codziennie). I przejdzmy do mojego problemu, czyli tłuszczy. Jaja, orzechy włoskie migdały, polewam coś oliwą z oliwek, jakieś ryby, awokado, pieczę na oliwie do pieczenia [...]
[...] mięsa (drób), chude sery, odżywki białkowe. Węgle głównie o niskim indeksie glikemicznym, te o wysokim IG jedynie potrenigowo. Tłuszcze: olej lniany, oliwa z oliwek, tłuste ryby 2) Trening Chcę poprawić kondycję więc chyba dobrze byłoby zacząć od lekkich aerobów rozgrzewkowo i treningu obwodowego - bez przerwy między ćwiczeniami (docelowo 4 [...]
[...] kwasów tłuszczowych w diecie jest tłuste mięso oraz pełnotłuste produkty mleczne. Natomiast źródłem kwasów tłuszczowych nienasyconych przede wszystkim są oleje roślinne i ryby. Dieta bogata w jedno- i wielo- nienasycone kwasy tłuszczowe, w przeciwieństwie do diety obfitującej w nasycone kwasy tłuszczowe, obniża stężenie cholesterolu [...]
[...] jest materiałem budulcowym – z jego cząsteczek organizm produkuje własne potrzebne mu białka. Istotnym źródłem białka w naszej diecie, poza mięsem, mogą być także ryby, nasiona roślin strączkowych a także sery i jaja. W zbilansowanej diecie ważne jest, aby spożywać białko w ilości odpowiadającej indywidualnemu zapotrzebowaniu danej [...]
[...] jadłospisie każdego z nas. Są nie tylko źródłem świetnie przyswajalnego białka ale również kwasów Omega-3 oraz licznych prozdrowotnych składników takich jak selen. O tym że ryby są zdrowe wie prawdopodobnie każdy, niestety cena dobrej jakości świeżych lub mrożonych ryb jest adekwatna do ich wartości. Z tego właśnie powodu często sięgamy po [...]
[...] – tłumaczy badacz. Ile rtęci w jakiej rybie? Od czego, jeśli nie od marki produktu, zależy ilość rtęci w zjadanej przez nas rybie? Po pierwsze, od gatunku ryby. Jak podaje Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności EFSA (European Food Safety Authority), najwięcej szkodliwych związków zawierają ryby znajdujące się na szczycie [...]
[...] rodowód i to rejestrowany skrupulatnie od wieków, a teraz potwierdzony przez UE. Tymczasem nikt w Europie nie widział nawet pangi w całości! We Francji kilogram przeciętnej ryby kosztuje 20 EUR. Panga jest o połowę tańsza. U nas panga jest po około 16 zł, a w Wietnamie po 1,5 EUR. Jeden z największych wietnamskich pośredników w handlu pangą [...]
[...] żadnego wyboru nie ma . Ryby stanowią wartościowy składnik zdrowej diety, niemniej jednak powinny być wybierane starannie i przygotowywane w odpowiedni sposób. Nie wszystkie ryby są bowiem równie wartościowe, a niektóre zawierają spore ilości zanieczyszczeń mogących stanowić zagrożenie dla naszego zdrowia. Jeżeli lubisz ryby to sobie znajdź jakiś [...]
[...] tłuszczu, masło surowe, olej słonecznikowy, sojowy, oliwa z oliwek, jaja na miękko, chude mięso cielęce, wieprzowe, z kurcząt i indyków, gotowane, pieczone w folii, chude ryby (dorsz, sandacz, karmazyn, szczupak, karp), gotowane, faszerowane, w galarecie, niewielkie ilości chudych wędlin, ziemniaki gotowane lub puree, sosy łagodne na wywarze z [...]
[...] nabiału i ziaren), ale posiłki za to smaczne i baaardzo duże Ciężko wciągnąć więcej niż 1500kcal. Nie robiłam żadnych wyliczeń za wczasu, posiłki składały się z mięsa, ryby lub jajek, warzyw i tłuszczu (jeśli było to chude mięso). Żródła węgli: owoce i nie-zielone warzywa. Tłuszcze: oleje roślinne z pierwszego tłoczenia, orzechy, tłuste [...]
To też moze być lekko szokujące STYL RYBY Styl ryby należy do mniej znanych spośród chińskich sztuk walki. Zgodnie z tradycją tego systemu, na przełomie panowania dynastii Ming i Qing (a więc w XVII wieku) w Xianning, w prowincji Hubei mieszkało sześciu przyjaciół, o nazwiskach: Dong, Ge, Han, He, Zhong i Zhuo. Wszyscy oni byli podobno bardzo [...]