[...] a bazować na następujących mięsach: - drób (pierś z indyka, kurczaka, pałki, udka, podroby), - wieprzowina (schab, szynka, łopatka, boczek, karkówka), - wołowina (zrazowa, rostbef, rozbratel, antrykot, polędwica), - cielęcina, - dziczyzna. Poza tym wśród źródeł białka warto również spożywać: - jaja, - nabiał, - odżywki białkowe. Nie ma żadnych [...]
[...] aby była ona jak najbardziej zróżnicowana i bogata w wartości odżywcze. Jeżeli mamy w diecie mało tłuszczu sięgajmy po chudy drób (piersi z indyka lub kurczaka), wołowinę (rostbef, antrykot, ligawa), wieprzowiną (odtłuszczona szynka, ewentualnie schab, choć te już mają troszkę więcej tłuszczu). Doskonałym źródłem białka są ryby, np. dorsz, [...]
[...] te dwa czynniki powodują, że w Polsce nie jest ona aż tak popularna. Wśród najpopularniejszych elementów wołowych wyróżnić należy: - polędwicę, - antrykot, - rozbratel, - rostbef, - udziec, - ligawa. Barwa mięsa wołowego może zmieniać się wraz z przechowywaniem. Normalne jest to, że mogą pojawić się zielonkawe, sine, czy szare przebarwienia. [...]
rostbef i polędwica to wołowina tylko z innej części krowy , steki robi się z wołowiny a a najlepsza jest to tego polędwica wolowa tylko jest droga bo tego mięsa w krowie jest zaledwie 3 % ja tam miele i smażę dopiero
[...] wołowej. Aby stek wyszedł miękki i delikatny musi być przygotowany z odpowiedniego elementu. Warto zwrócić uwagę na: polędwicę (zdecydowanie najdroższa, ponad 100 zł za kg, rostbef, rozbratel, antrykot. 3. Odpowiednie przygotowanie mięsa. Mięso wołowe dobre jakości na stek jest bardzo wrażliwe na temperaturę. Dlatego też warto po wyjęciu z [...]
Właśnie te z Lidla, Kauflandu to robi Beef Master. anubis84 też często wybieram rostbef ze względu na dobro portfela, ale prawdziwe doznania zaczynają się przy polędwicy: http://i48.tinypic.com/2zf298j.jpg Chodzi mi też po głowie ten T-Bone, król wszystkich steków, ale coś nie mogę na niego trafić.
[...] nabiał Warto również zadbać o źródło: - witamin i minerałów – poprzez dodawanie warzyw do posiłków i spożywanie (najlepiej sezonowych) owoców - żelaza – wołowina (np. rostbef, antrykot), wątróbka wieprzowa lub drobiowa, nasiona roślin strączkowych - wapń – parmezan, mozzarella, suszone morele i figi, szprotki, migdały, orzechy laskowe [...]
[...] Pamiętajmy też, że piersi z kurczaka to nie jedyne źródło białka w diecie. Jeżeli zależy nam na chudym mięsie możemy sięgnąć dodatkowo po wołowinę (np. antrykot, rostbef), odtłuszczoną szynkę wieprzową, chude ryby np. dorsz, miruna. /SFD/2016/12/18/b575a5d3699c4199b16bf64cad2f14f7.jpg
[...] z dipem z awokado i papryką 150 g Mięso z piersi kurczaka, bez skóry 120 g Awokado 150 g Papryka czerwona Obiad: stek wołowy z ziemniakami i kapustą 200 g Wołowina, rostbef 5 g Masło klarowane 150 g Kapusta kwaszona 250 g Mandarynki Bezpośrednio po treningu: 30 g Białko, odżywka Kolacja:stek wołowy z ziemniakami i kapustą [...]
[...] kurczaka, bez skóry 120 g Awokado 200 g Papryka czerwona /SFD/Images/2015/12/31/31458db16e3b43a08ce6ceff27544054.jpg Obiad:stek wołowy z kapustą 300 g Wołowina, rostbef 5 g Masło klarowane 150 g Kapusta kwaszona /SFD/Images/2015/12/31/205dcb8a111c4f18b9ea874560cb3c52.jpg /SFD/Images/2015/12/31/abf2f4cc8f044e03b24eda49ff602e48.jpg [...]
[...] kurczak z dipem z awokado i papryką 150 g Mięso z piersi kurczaka, bez skóry 120 g Awokado 150 g Papryka czerwona Obiad: stek wołowy z kapustą 250 g Wołowina, rostbef 5 g Masło klarowane 150 g Kapusta kwaszona 100 g Kiwi Bezpośrednio po treningu: ryż z bananem i odżywką 40 g Białko, odżywka 50 g Ryż biały 200 g Banan [...]
[...] po treningu: 30 g Białko, odżywka /SFD/Images/2015/12/31/566216979af44a82ad8ae1f1ddbed5bb.jpg potreningowy: stek wołowy z ziemniakami i kapustą 200 g Wołowina, rostbef 5 g Masło klarowane 600 g Ziemniaki, średnio 150 g Kapusta kwaszona /SFD/Images/2015/12/31/34d1c6c8ff2141dcbad40d63a7f2b039.jpg [...]