[...] o degradaję wartości odzywczych ziemniaka na skutek wyokiej temperatury smazenia. Oczywiście z piekarnika tez bede robil i gotowane jako zamiennik. 2. Czy na low carb masa robimy ladowania WW jak na ckd ? 3. Czy muszę robić 2 tyg. wstęp na WW<30g jesli bylem teraz 2mce na CKD ? Ostatnie 2 tyg bylem na bilansie zero WW okolo 300g. [...]
[...] mały to możemy budować masę mięśniową przy czym dokładniej to trzeba określić na etapie wyboru celu treningowego. To jest istotny element ponieważ on determinuje co dalej robimy. Dieta, którą komponujemy musi być dopasowana do naszego celu jeśli budujemy masę to wprowadzamy nadwyżkę kaloryczną, a jeśli redukujemy to deficyt kaloryczny. [...]
[...] wzbogacona w witaminy nazywa sie ''mleczny start'' 400ml mleka lyzeczka miodu 1.mieszamy bialko jajko i 200ml mleka w shakerze 2. gotujemy 200ml mleka i w oddzielnym naczyniu robimy kaszke manna czekamy az zgestnieje troche i wystygnie 3.mieszamy to co w shakerze i to co w naczyniu 4.pijemy jeden taki drink to 50gramow bialka i jakies 600kcal
[...] Moim zdaniem przechodzenie z cyklu masowego na siłowy i masowego na sylwetkowy lub rzeźbiący powinno być stopniowe. Chodzi o parametry treningu i dietę. No chyba, że robimy taki trening jak HST, to kończymy go stanowczo. Podobnie z kończenie każdego treningu na siłę maksymalną. Należy zrobić roztrenowanie, ja preferuję całkowitą przerwę, [...]
[...] to żebyś faktycznie budował tę masę, tym bardziej, że wspominasz o powrocie po przerwie, a jak to bywa "w przerwach" w większości przypadków nabieramy masy tłuszczowej niż robimy redukcję, która pozwala nam po przerwie wskoczyć od razu na masę. Najłatwiej byłoby Ci doradzić jak wypełniłbyś jednak tę ankietę, a najlepiej gdybyś jeszcze do tego [...]
[...] wstałem ale technika taka że daj pan spokój). W "słowiańskim" przykucu widzianym na większości naszych siłowni doszedłem do 160kg i stwierdziłem że to bez sensu i że albo robimy ATG albo wcale. Aktualnie mam 69/70cm obwodu w L/P udzie . Minimum 5cm to tłuszcz ale i tak niesamowicie trudno jest kupić spodnie , jest to też jedyny czynnik [...]
Pieczywo jest jednym z głównych źródeł węglowodanów w naszych dietach. Z reguły pierwsze co robimy po zmianie nawyków żywieniowych to chęć eliminacji pieczywa. Nie do końca jest to konieczne. Wyeliminować warto, ale słabej jakości pieczywo, a nie jego całość. Pieczywo przetworzone z mąki pszennej zdecydowanie nie jest zalecane w codziennej diecie. [...]
[...] jak byśmy tego chcieli bo problem jest z jedno rzeczą mianowicie z progresją ciężarową. Podczas treningu siłowego jesteśmy w stanie ją zaplanować czyli na jednym treningu robimy przysiad z 50kg na kolejnym z 55kg czarno na białym mamy progresywne przeciążenie mięśni. W pracy fizycznej raz pracujemy ciężej, raz lżej przez co nie zapewniamy [...]
/SFD/2021/6/22/a9e401db81d64c978ba983cc60d4e0bd.jpg Powrót do treningów siłowych po dłuższej przerwie oznacza, że musimy wejść w odpowiedni reżim zarówno dietetyczny jak i treningowy. Dieta to jest absolutna podstawa jeśli chcemy poprawić jakość naszej sylwetki bez względu czy chcemy zbudować masę mięśniową czy też zredukować nadmiarową tkankę [...]
[...] nie trenujemy partii mięśniowych wybiórczo tylko staramy się rozwijać kompleksowo, a więc treningu musi być przemyślany, obejmować wszystkie partie mięśniowe. Nic nie robimy bez planu. Im lepiej nasz plan będzie ułożony, dostosowany do naszych możliwości i zaawansowania tym lepszych efektów możemy się spodziewać. Po drugie integralną [...]
[...] jakiś staż za sobą z tymi początkowymi przeciwnościami też się zmagał i z perspektywy czasu wiemy, że jesteśmy w stanie te przeciwności pokonać. Pierwsze i najważniejsze co robimy to przede wszystkim oceniamy naszą sylwetkę i decydujemy co chcemy z nią zrobić czy zredukować tkankę tłuszczową czy też budować masę mięśniową. To pokaże nam nasze [...]
[...] masę mięśniową, po okresie redukcyjnym ta masa też jest budowana efektywnie, co prawda nie aż tak jak u osoby zupełnie początkującej ale to nic w naszym podejściu nie powinno zmienić. Po prostu nadal robimy swoje i budujemy swoją sylwetkę bez względu czy okres początkującego mamy za sobą. Zmieniony przez - rion10 w dniu 2022-09-27 16:47:05
[...] Dodatkowo na siłowni wykonujemy specyficzne ćwiczenia ukierunkowane na rozwój masy i siły mięśniowej. Zastanówmy się ile razy na co dzień uginamy ramię na biceps lub robimy przysiad pełny z obciążeniem? Rzadko dlatego warto nie zamykać się tylko na ćwiczenia kulturystyczne, ale czasem popracować w ćwiczeniach bardziej "funkcjonalnych" [...]
[...] lub dla niektórych osób chwytem neutralnym. Gdy już podciągamy się choćby kilka razy podchwytem to już mamy jakiś punkt wyjścia do progresowania w podciąganiu. Jednak nie robimy nic za szybko. Trzeba najpierw popracować i poprawić wynik w podciąganiu, które wychodzi nam najlepiej w tym przypadku podchwytem, a dopiero później przejść do wersji [...]
[...] ocenie naszej sylwetki doszliśmy do wniosku, że tkanka tłuszczowa jest w zbyt dużej ilości to układamy dietę z deficytem kalorycznym i trening na podstawowych ćwiczeniach i robimy swoje, trenujemy, jemy i oceniamy postępy jeśli są wszystko gra, jeśli nie ma modyfikujemy dietę lub treningi i znów ciągniemy dalej. Zmieniony przez - rion10 w dniu [...]
[...] już milon razy odnośnie treningu mięśni brzucha, czy warto w okresie masowym stosować wiele ćwiczeń, na tą grupę czy jednak większą uwagę poświęcić mu w momencie kiedy robimy wycinkę. I drugim pytanie bo zauważyłem że wykonując, w treningu brzucha ilość powtórzeń 20 - 30 w serii uzyskuję takie same efekty jakie uzyskiwałem na początku [...]
[...] często wymieniamy zdrowie. Wynika z tego że każdy znas zdaje sobie sprawę z jego wartości, każdemu z nas zależy na zdrowiu i pragnie je zachować jak najdłużej. Ale co robimy dla zdrowia? Statystyczne rzecz biorąc bardzo niewiele. Stres, siedzący tryb życia, brak aktywności fizycznej, nieprawidłowe odżywiane i palenie tytoniu są [...]
[...] spowoduje jego zmęczenie i nie będziemy mogli wycisnąć już dużych obciążeń na klatkę. Najpierw zaczynamy od ćwiczeń złożonych (wyciskania, przysiady i inne), później robimy izolowane (maszyny, rozpiętki, krzyżowanie linek etc.) Co to jest PROGRESJA? Jest to metoda treningowa zwiększania obciążeń. W najprostszej wersji polega na [...]
[...] gruszki. Pokroić je w kostkę. Ze śliwek usunąć pestki. Pokroić je w plasterki. Selera i marchewkę ścieramy na tarce. Z majonezu, śmietany, soku z cytryny, cukru pudru i soli robimy sos. Owoce i warzywa mieszamy dokładnie z sosem. Po przygotowaniu sałatkę przekładamy na salaterki wyłożone liśćmi sałaty. 132. Sałatka pieczarkowa 10 dag pieczarek, [...]