[...] się póki co, nie pamietam żeby kiedykolweik wyszła mi 2x taka sama jajecznica, to jest jak linie papilarne, nigdy się nie powtarzają A na serio, to od tego są przecież przyprawy Póki co wpjerdalam i nie mam z tym problemów. Jest tak, że w niedzielę gotuję w domu mięcho na cały tydzień (kuraki i karkówkę) no i tyle ile przywiozę na [...]
[...] tak mówią pomiary. Jajka może zbyt apetycznie nie wyglądają, ale to nie o wygląd chodzi Na farsz składało się u mnie : 10 żółtek (ugotowanych), pucha tuńczyka, 150g kuraka, przyprawy, pół cebuli, pół papryki, kopiata łyżeczka majonezu, 2 kopiate łyżeczki jogurtu nat., o dziwo nic mi nie jest jeszcze, chociaż średnio toleruję jajka+jogurt, ja [...]
[...] miała takie małe cebulki w pęczkach ze szczypiorem to będzie lepiej, tylko wtedy daj ich pewnie kilka, ja zapiekłem kuraka w przyprawach, więc potem do miksowania dużo przyprawy nie dosypywałem, ale śmiało można sypnąć przyprawę do kuraka/gulaszu itp a jak na co dzień jesz LC to możesz też dodać troszkę startego sera żółtego, pewnie się [...]
[...] kapusty pekińskiej, oraz karkówkę miałem już zapieczoną, tylko dodałem ją na patelnię do "rozgrzania" Pycha!! Miałem chwilę wątpliwości czy będzie mi smakowało, bo przyprawy mi się pokończyły i wspyałem resztki, ale jest i tak bardzo dobre Dokładnie tak jak mówisz czytałem trochę na necie o nadgarstkach, co na sfd pisali i to mnie nie [...]
[...] natłuścić - wrzucasz mrozony szpinak - jak się trochę porozmraza na ogniu, to dodajesz śmiało czosnek, oregano i bazylię, oraz to co Ci tam pasuje, najlepiej jakieś ziołowe przyprawy, choć wg mnie te 3 wystarczą - następnie jogurt naturalny - mieszasz, mieszasz, mieszasz, na małym ogniu ja na pół opakowania szpinaku (opakowanie 450g), daję pół [...]
[...] własnych bicepsów mielimy mięso na grubym sitku (dla wytrwałych polecam krojenie miesa na kawałki około 1 cm). Mieszamy jego poszczególne rodzaje w jednolita masę. Dodajemy przyprawy, uważając, żeby nie przesolić (ja dodaję około 25g na 5kg). Czosnek, zioła według uznania (ja dodaję główkę czosnku, bo lubię). Na tym etapie dla lepszej kleistości [...]
[...] specjalnym sosem. W kubku wymieszajcie: przecier pomidorowy, duuuużą szczyptę oregano, nieco bazylii, rozgnieciony w wyciskarce czosnek (3 ząbki ale wielbiciele czosnku powinni wziąć więcej), Zresztą, przyprawy wg uznania... Czas pieczenia w dobrze rozgrzanym piekarniku to ok. 20 minut. Podane składniki wystarczą na 2 smakowite pizze. Smacznego!
Jajecznica na owsianym talerzu Talerz Skład: -płatki owsiane: 150g -jajka: 2 sztuki -mleko: 80g (można zastąpić wodą) -ser żółty: ok 40g -przyprawy: sól, pieprz, kurkuma Przygotowanie: Płatki mielimy na mąkę, dodajemy przyprawy, wbijamy jajka i dolewamy mleko. Mieszamy całość i pozostawiamy na kilkanaście minut, żeby mąka z płatków wchłonęła [...]
[...] ostra (lub słodka) Rybę albo podsmażamy na teflonie z oliwą albo wlewamy na patelnię szklankę wody i wrzucamy na nią płat ryby. Jeżeli gotujemy to do wywaru z ryba dodajemy przyprawy i dusimy pod przykryciem ok. 5 minut. Jeżeli smazymy to do ryby dolewamy odrobinę wody równiez przyprawiamy i natychmiast po uzmażeniu dorzucamy warzywa mrożone (ja [...]
[...] z zielenina, 10 lisci salaty, makrela w sosie pomidorowym 105g/175g, jogurt naturalny 125g, suszony koper, suszony szczypior, bialy pieprz, sol czosnkowa jodowana, 4 krople przyprawy do zup. Wykonanie: Salate podrzec w miare drobno, rzodkiewke skroic w talarki, liscie wrzucic cale, ser i poledwice skroic w drobna kosteczke, wrzucic wszystko do [...]
[...] LIGHT Skladniki: 500g piersi z indyka bez skory 2 paczki mrozonych warzyw* 40g oleju rzepakowego 1 kostka rosolowa sol, pieprz, swiezy koperek, ew. sos sojowy i inne przyprawy do smaku Indyka pokroic w kostke 2x2x2 lub w paski lub jak se chcecie, byle nie za grubo. Rozgrzac olej na duzej, glebokiej patelni i podsmazyc indyka, mocno go [...]
[...] trwałe ale jednak. Podkreślam lepiej po grosiku niż by skarbonka stała pusta ;) 3. Przyprawy dodawane do dań również wpływają na przyśpieszenie metabolizmu. Najważniejsze są przyprawy korzenne takie jak pieprz, imbir, cynamon... Bardzo dobrym wyjściem jest posypanie pieprzem oraz imbirem mięsa, bądź jajecznicy eliminując sól 4. Przy diecie [...]
Wszelkiego rodzaju przyprawy, czy ekstrakty ziołowe warto dodawać do posiłków swojej diety, czy spożywać osobno według ich zaleceń stosowania. Nie tylko w czasie roztrenowania/wchodzenia na zerowy bilans kaloryczny. Niestety niespecjalnie można liczyć na właściwości podkręcające metabolizm. Wiele z nich ma jednak ciekawe właściwości prozdrowotne, [...]