Dzięki :-) Super, że wystarczy jeden. Przepis już wrzuciłam tutaj jakiś czas temu: http://www.sfd.pl/Lady_w_kuchni%2C_czyli_nasze_babskie_przepisy_%3B_-t696301-s28.html Szkoda, że nie mogę wprowadzać modyfikacji, bo by się przydały. Może ktoś z szefowych zmodyfikuje w przepisie: 1) Nie zostawiać do wyrośnięcia w piekarniku. W piekarniku tylko [...]
[...] składników, wcale nie trzeba wydawać fortuny na mąki bezglutenowe. Ja mielę sobie ryż, kaszę jaglaną,gryczaną, dodaję mąkę kukurydzianą i gryczaną i wychodzi ;-) tutaj łatwy przepis: http://www.sfd.pl/Lady_w_kuchni%2C_czyli_nasze_babskie_przepisy_%3B_-t696301-s45.html#post7 nawet cukru nie trzeba a jak z jaglanej wychodzi ciapa ( na pewno dajesz [...]
[...] zostań przy zwykłym, wg. mnie nieco przez to tracisz, jednak to Twój wybór. 15 g masła to wg. mnie nie tak dużo, jednak oliwa byłaby zdrowsza. Swoją drogą widziałem gdzieś przepis w 'kuchni sfd', jak zrobić z oliwy coś na podobieństwo masła, którym można smarować pieczywo. Co do tego 'shake' o 16, to shake po treningowy? Jeśli tak to dorzuć tam [...]
[...] to cwiczenie? moze na pompki z obciazeniem? ich chyba nie mozna spie.przyc miska * 2 jajka, brokuly, mozarella, maslo * jablko, migdaly * salatka z mielonymi * chleb z maslem i indykiem * gulasz z ryzem, ogorki kiszone, maslo orzechowe TRENING * whey, banan * spaghetti z brokulami, boczkiem i jajkiem (wrzucalam kiedys przepis) no i wsio
[...] zdecydowanie, wszystko pokracznie rozpisane. 1. Jak odmierzasz 200g jajek? Rozpisuj dietę tak byś był w stanie ją trzymać, nie by się zgadzało na papierze. Musli zrób sam, przepis znajdziesz w moim podpisie. mleko daj wyżej %. 2. Pierś zrób sam, margarynę wywal, chleb smaruj dobrej jakości masłem(możesz zrobić sam w domu) lub pastą z avocado. [...]
[...] zmielonego mięsa) czeka na doprawienie i wsadzenie w jelita:-) Chleb piekłam - od dawna piekę, tylko orkiszowy na zakwasie - tym bezglutenowym zabiłyście mi ćwieka - szukam przepisów. Ten jest z duuuużą ilością ziaren (słonecznik, siemię i dynia) + oliwa, dlatego taki tłusty. Mam przepis bez oliwy - będę zaraz piec. Oglądam ćwiczenia - muszę [...]
Chlebek ketogeniczny na smalcu, z przepisu Revy. Czad :-) tęskniłam za kanapkami /SFD/2020/1/5/21acad758cd446f780f7c825a7725402.jpg /SFD/2020/1/5/9fb3712bd4484a9da30e731309264d0d.jpg /SFD/2020/1/5/147091ef82ef4a9a855252dd12069a41.jpg /SFD/2020/1/5/9c0615384d994c8889338c40a6c86fb2.jpg chleb na babce jajowatej? Proszę o przepis ;)
hm... skoro tak, to w tym tygodniu postaram się upiec własny chleb! pewnie dobry przepis znajdę gdzieś na forum. I faktycznie, zapomniałam o mrożeniu ;) Dziękuję bardzo za podpowiedź i wsparcie!
[...] :-) Dodatki i proporcje możesz zmieniać. Ja robię różnie, w zależności od tego czego mi brakuje w bilansie. ;-) Pokombinujesz zobaczysz, że zawsze wychodzi tylko jak dasz za mało dodatków suchych to wyjdzie po prostu omlet, a jak za dużo to będzie suche jak chleb. :-) To jest nasz działowy wątek przepisowy http://www.sfd.pl/-t696301.html).
[...] samo, daj mięso/rybę, dodaj warzyw i zdrowych tłuszczy 13:30 Tu jest problem ,poniewaz codziennie do 15;30 szkola i nie wiem co w takim ukladzie moge zjesc. placki owsiane(przepis w dziale kuchnia sfd na tym forum), lub posiłek składający się z ww złożonych, pełnowartościowego białka, zdrowych tłuszczy i warzyw- przygotowujesz, wkładasz do [...]
Ja znalazłam przepis w necie , ale taki sam jest na SFD Malinowej https://www.sfd.pl/Bezglutenowe_KETO_bu%C5%82ki_Low_Carb_by_Malinowa-t1129438.html Dzięki chyba spróbuję tego przepisu :-D Kiedyś jak byłem na niskich węglach to kupowałem chleb probody i mroziłem porcje . Ale chlebek bardzo drogi , prawie 10 zł. I takie dwie kromeczki miały tyle [...]
A ten chleb to na drożdzach robisz czy jakimś zakwasie, jak masz przepis to się podziel, bo tak czytałem o tym zakwasie i dokarmianiu że się mi odechciewa %-)
Na czolo trzeba ja sobie przykleic. Ja dzisiaj sprobuje ten przepis , bo akurat mam zwykla zytnią http://www.justmydelicious.com/2013/09/chleb-zytni-na-zakwasie.html
Wpisuj zawsze wagę suchego ryżu i najlepiej wymień ryz biały na brązowy. Jest zdrowszy. Chleb przenny też lepiej zastąpić żytnim razowym- jak masz siłę i ochotę to a przepisach lejdis jest przepis jak samemu upiec taki chlebek. No i parówek nie jedz, lepiej zastąp je zdrowszym mięskiem.
podrzuc przepis :) jak robisz na samej zytniej razowej to na ogol wyjdzie kloc, ja zawsze dorzucam ziarenka , wtedy duzo lepszy jest, jak mlodziutki zakwas to trzeba sporo czekac az chleb wyrosnie mozna sie ratowac odrobina suchych drozdzy
[...] B - 87 g WW - 5 g T - 20 g "Jak widac warotsci podal nie na 100g lecz na tyle ile uzyl P.S.Bardzo dobrze mi wchodzi chleb razowy z tymi kotlecikami z czym mialem problem,dzieki za przepis i sog czekam na kolejne,aha gyros tez dobry :) Zmieniony przez - Kamil_ck w dniu 2008-12-17 18:35:07 Zmieniony przez - Kamil_ck w dniu 2008-12-17 18:35:32
Zrób sobie ciasto fasolowe nie na słodko a na wytrawnie z solą/ziołami i traktuj jako chleb. Dodatkowe żródło białka będziesz mieć też (w przepisach Ladies Ovejka wrzucała fajny przepis). A na wymiary - nie narzekaj - spada tak jak powinno i w kluczowych miejscach:-)) Zmieniony przez - Kokosik w dniu 2013-04-09 08:51:04