[...] tańsza od żytniej. I nie jest potrzebna przedłużona fermentacja mąki żytniej. A czas to pieniądz. Najtańsza szynka. Szynka ogonówka. 1 kg - 13,99 zł "Extra nastrzyk 200 procent! Extra produkt! 160 procent sukcesu! Vitasol". Ewa Mrówka z PIH pokazuje mi kolorowe reklamy, jakich nie znajdziemy w prasie codziennej. Ta pochodzi z pisma [...]
[...] w nim potas chroni serce przed zawałem i wzmaga wydalanie płynów z organizmu. Mówi się, że gwarantuje długowieczność, obniża bowiem poziom cholesterolu we krwi aż o 50 procent. Oberżyny powinny unikać kobiety w ciąży, małe dzieci, osoby cierpiące na reumatyzm, choroby nerek i układu trawiennego. Choć niskokaloryczna nie należy jednak do [...]
[...] wielu problemów zdrowotnych może także popularna roślina - lukrecja - stosowana w cukiernictwie, browarnictwie i przemyśle tytoniowym. Korzeń tej rośliny zawiera kilkanaście procent glicyrrhizyny - substancji charakteryzującej się słodkim i przyjemnym smakiem, ale niestety zatrzymującej w organizmie znaczne ilości wody, powodującej obrzęki, [...]
[...] masy ciała. Zbadano również wpływ dwunastotygodniowej diety zawierającej alkohol na syntezę białek u szczurów. Okazało się, że alkohol może obniżyć wskaźnik syntezy o 23 procent w mięśniu brzuchatym łydki i o 46 procent w mięśniach podeszwowych, ale nie oddziaływał na mięśnie płaszczkowate. Wszystkie wymienione mięśnie to mięśnie nóg. Dwa [...]
[...] wapomagacz kreatyna odpada? A jako jako co sie nadaje? A TERAZ THE BEST OF .. , USER SIE ROZKRECIL PO PARU DNIACH NA FORUM I ZACZAL JECHAC OSTRO: sztuka jest wyciskac 70 procent tego co moglbysbiegac na 70 procent mozliwosci wtedy tworzysz calosc jako sto czterdziesci procent czlowieka popatrz z tego punktu widzenia WOOOW! Nie jarze [...]
[...] z lekarzem, pomoże Ci to zmniejszyć ryzyko zachorowania na cukrzycę typu 2. Problem ten dotyczy bardziej mężczyzn niż kobiet. Uważaj na swoją wagę, przekroczenie jej o 20-30 procent sprzyja wydobywaniu dokuczliwych dźwięków i rozwijaniu choroby. Przepiórcze jaja są zdrowe Ze względu na swój urok, możesz zastosować je jako dekorację. Ze względów [...]
Oddaję dla waszych oczu, świeżo przetłumaczony art. Lyle`a McDonald`a . Dotyczy, tak jak w temacie deficytu kalorycznego. Nieco inne, bardziej teoretyczne, ale oparte na badaniach, podejście. Wkradło się również trochę obliczeń matematycznych -ale niespecjalnie trudnych. W połączeniu z pozostałą wiedzą zawartą na forum art jest bardzo przydatny. [...]
[...] to czynnik decydujący, który sprawi, że będziesz mieć (lub nie) te dodatkowe 3 centymetry. Polecam minimalnie 3 gramy białka na kilogram masy ciała dziennie. 30-40 procent wszystkich twoich kalorii powinno pochodzić z protein. Większość pozostałych kalorii - głównie ze złożonych węglowodanów i dobrych tłuszczów. Staraj się jeść [...]
[...] zdrowego żywienia. Czy produkty "light" są faktycznie niskokaloryczne? W większości przypadków tak, producenci obniżyli w nich zawartość tłuszczu nawet o kilkadziesiąt procent. Dzięki temu można włączyć do diety produkty, które do niedawna były w niej niewskazane, np. majonez czy niektóre wyroby mleczne. Problem pojawia się jednak przy [...]
[...] pod uwagę, iż osoba która będzie układać dietę jest osobą w okresie dojrzewania, należy do ogólnie zalecanych ilości energii pochodzącej z białka (10-15%) dodać kilka procent. Dla wielu z Was jest to pewno oczywiste, ale wspomnę czemu tyle , a nie więcej. Wyjdźmy od tego iż będzie to około 20-35%. Nie jest już to mało a według mnie [...]
[...] to czynnik decydujący, który sprawi, że będziesz mieć (lub nie) te dodatkowe 3 centymetry. Polecam minimalnie 3 gramy białka na kilogram masy ciała dziennie. 30-40 procent wszystkich twoich kalorii powinno pochodzić z protein. Większość pozostałych kalorii - głównie ze złożonych węglowodanów i dobrych tłuszczów. Staraj się jeść [...]
[...] Szacunkowa liczba, którą należy wziąć pod uwagę to około 10% z całego dziennego bilansu kalorycznego, należy jednak pamiętać, że im więcej w diecie białka tym większy jest procent efektu termicznego. Zawartość błonnika (włókna pokarmowego). Z powodu charakteryzacji chemicznej błonnik, nie jest klasyfikowany do węglowodanów. Jakkolwiek by nie [...]
[...] to czynnik decydujący, który sprawi, że będziesz mieć (lub nie) te dodatkowe 3 centymetry. Polecam minimalnie 3 gramy białka na kilogram masy ciała dziennie. 30-40 procent wszystkich twoich kalorii powinno pochodzić z protein. Większość pozostałych kalorii - głównie ze złożonych węglowodanów i dobrych tłuszczów. Staraj się jeść [...]
[...] to czynnik decydujący, który sprawi, że będziesz mieć (lub nie) te dodatkowe 3 centymetry. Polecam minimalnie 3 gramy białka na kilogram masy ciała dziennie. 30-40 procent wszystkich twoich kalorii powinno pochodzić z protein. Większość pozostałych kalorii - głównie ze złożonych węglowodanów i dobrych tłuszczów. Staraj się jeść [...]
[...] to czynnik decydujący, który sprawi, że będziesz mieć (lub nie) te dodatkowe 3 centymetry. Polecam minimalnie 3 gramy białka na kilogram masy ciała dziennie. 30-40 procent wszystkich twoich kalorii powinno pochodzić z protein. Większość pozostałych kalorii - głównie ze złożonych węglowodanów i dobrych tłuszczów. Staraj się jeść [...]
[...] diecie będziesz czuł sie w pełni najedzony. Ostatnio dr. David Weigle wraz ze współpracownikami odkrył ze dzieki zwiekszeniu ilosci białka w diecie z 15 do 30 procent a zmnieszeniu tłuszczy z 35 do 20 procent, przy jednoczesnum utrzymaniu weglowodanów na dotychczasowym poziomie i nie zmienianiu ogólnej liczby przyjmowanych [...]
[...] to czynnik decydujący, który sprawi, że będziesz mieć (lub nie) te dodatkowe 3 centymetry. Polecam minimalnie 3 gramy białka na kilogram masy ciała dziennie. 30-40 procent wszystkich twoich kalorii powinno pochodzić z protein. Większość pozostałych kalorii - głównie ze złożonych węglowodanów i dobrych tłuszczów. Staraj się jeść [...]
[...] jest trucizną, kwestia tylko dawki. Wielu sportowców, uprawiających sporty siłowe i kulturystykę mówi, że 70% sukcesu to dieta, a 30% to ćwiczenia. Nie wnikając w te procenty, niech da nam to do myślenia. Nie żyjemy po to, by jeść, lecz jemy po to by żyć. Chociaż otrzymaliśmy kubki smakowe i woń, które prócz pomocy nam w odróżnieniu [...]
[...] jak to bywa ze wszystkim - tym bardziej z dietami - zawsze znajda się ludzie,którym takie rozwiązanie nie może być polecane. Ale też nie może być tak: ponieważ jakiś procent społeczeństwa nie może - taka metoda musi być negowana. Nie tędy droga. http://www.t-nation.com/img/photos/2011/11-681-05/big-burger.jpg Trzeci problem: Argument [...]
[...] ankiecie osiągnęła 20,8%. Wydawało by się, że ludzie posiadający wyższe wykształcenie będą unikać sterydów, jednak tak nie jest. W ankiecie wśród 687 brytyjskich studentów procent używających i byłych użytkowników sterydów wynosił 2,8 procenta. Wśród mężczyzn procent ten był wyższy i wynosił 4,4% - wśród kobiet 1,0%. Jednak bardziej zaskakujące [...]