[...] pamiętać o proteinach i nie unikać całkowicie tłuszczu. Badania pokazują, że dodając zdrowe tłuszcze do diety możemy nie tylko utrzymać stałą wagę, lecz również obniżyć procent tłuszczu w ciele. Zdrowe źródła tłuszczu to : masło orzechowe, masło migdałowe, oliwa z oliwek, olej lniany, awokado. Nasze ciało traci potas zawsze wtedy, kiedy się [...]
[...] energetycznych. Dużo, zważywszy na to, że normy określają dobowe zapotrzebowanie energetyczne kobiet na nieco ponad 2, a mężczyzny - 3 tys. kcal na dobę. A ile takich wysokoprocentowych kalorii spożywamy rocznie? Policzmy: skoro statystyczny Polak wypija około siedmiu litrów alkoholu (w przeliczeniu na czysty spirytus), a litr spirytusu ma 7 [...]
[...] czyli równowagą? Skoro już te równowagę zakłócamy stosowaniem sterydów anabolicznych, to darujmy sobie nadmierne dawki witamin i minerałow dochodzące do 500 i więcej procent normy! Proponuje pomyśleć logicznie > do pracującego na wysokich obrotach silnika dolewamy dobrej jakości oleju pod górna kreskę na bagnecie, ale jej nie [...]
[...] z Uniwersytetu w Maastricht przyglądała się działaniu białek zwierzęcych i roślinnych. Diety opierały się albo na odpowiedniej mieszance obu rodzajów lub pobierały wyższy procent z jednego ze źródeł. Doświadczenie trwało przez trzy tygodnie i obejmowało pomiary utleniania białek, metabolizmu i równowagi azotowej. Naukowcy stwierdzili, że [...]
[...] ilości wody do pojemników. Do wieczora wszystkie pojemniki powinny być puste. Rozpoczynając ten protokół wiele osób uświadamia sobie, że przyjmuje w trakcie dnia zaledwie 40 procent ich dziennego zapotrzebowania na wodę. To ćwiczenie jest samo w sobie bardzo edukacyjne. Z praktycznego punktu widzenia, najlepszym wskaźnikiem tego czy jesteś [...]
[...] NASZE MIĘŚNIE MIĘŚNIE PODCZAS WYSIŁKU W organizmie znajduje się ponad 430 mięśni zależnych od woli- każdy z nich zawiera 75 procent wody, 20 procent białka i 5 procent soli i innych związków chemicznych. Więzadła są to wytrzymałe, elastyczne pasma, które łączą ze sobą kości i stabilizują stawy. [...]
[...] to czynnik decydujący, który sprawi, że będziesz mieć (lub nie) te dodatkowe 3 centymetry. Polecam minimalnie 3 gramy białka na kilogram masy ciała dziennie. 30-40 procent wszystkich twoich kalorii powinno pochodzić z protein. Większość pozostałych kalorii - głównie ze złożonych węglowodanów i dobrych tłuszczów. Staraj się jeść [...]
[...] masy ciała. Przykład: 65kg * 1,9= 124g białka, żeby dowiedzieć się ile to kalorii mnożymy * 4 (bo 1g białka ma 4kcal) co da nam (124*4)= 496kcal, a żeby jeszcze obliczyć ile procent diety stanowią kalorie z białka tą ilość kalorii 496kcal dzielimy przez całkowitą ilość kalorii czyli 3080kcal co da 16% kalorii z białka w ogólnej diecie. 8 ) [...]
[...] masy ciała. Przykład: 65kg * 1,9= 124g białka, żeby dowiedzieć się ile to kalorii mnożymy * 4 (bo 1g białka ma 4kcal) co da nam (124*4)= 496kcal, a żeby jeszcze obliczyć ile procent diety stanowią kalorie z białka tą ilość kalorii 496kcal dzielimy przez całkowitą ilość kalorii czyli 3080kcal co da 16% kalorii z białka w ogólnej diecie. 8 ) [...]
[...] z Uniwersytetu w Maastricht przyglądała się działaniu białek zwierzęcych i roślinnych. Diety opierały się albo na odpowiedniej mieszance obu rodzajów lub pobierały wyższy procent z jednego ze źródeł. Doświadczenie trwało przez trzy tygodnie i obejmowało pomiary utleniania białek, metabolizmu i równowagi azotowej. Naukowcy stwierdzili, że [...]
[...] z Uniwersytetu w Maastricht przyglądała się działaniu białek zwierzęcych i roślinnych. Diety opierały się albo na odpowiedniej mieszance obu rodzajów lub pobierały wyższy procent z jednego ze źródeł. Doświadczenie trwało przez trzy tygodnie i obejmowało pomiary utleniania białek, metabolizmu i równowagi azotowej. Naukowcy stwierdzili, że [...]
[...] z Uniwersytetu w Maastricht przyglądała się działaniu białek zwierzęcych i roślinnych. Diety opierały się albo na odpowiedniej mieszance obu rodzajów lub pobierały wyższy procent z jednego ze źródeł. Doświadczenie trwało przez trzy tygodnie i obejmowało pomiary utleniania białek, metabolizmu i równowagi azotowej. Naukowcy stwierdzili, że [...]
[...] na wadze na stałe, będzie to na pewno najmniej skuteczne rozwiązanie. Wszelkie diety są prawdopodobnie najgorszym sposobem, jaki człowiek wymyślił, by schudnąć. Około 95 procent osób, które je stosują, po roku waży tyle samo, a nawet więcej. Gdyby jakaś dieta spełniała oczekiwania, już dawno nie byłoby plagi otyłości. A jednak dwie trzecie [...]
[...] tkanki tłuszczowej. Przykładem jest badanie, które porównywało dzienną podaż 2.3 g/kg z dawką 1.45 g/kg u zawodników dyscyplin siłowych. Grupa z wyższą dawką białka miała 5 procent mniej tkanki tłuszczowej na koniec 10 tygodniowego badania, pomimo faktu, że konsumowała 400 kalorii dziennie więcej niż grupa z niższą ilością białka. Zwróć uwagę [...]
Mam pytanie Mój cel to 8 procent tkanki tłuszczowej do nowego roku mam 12 procent Dieta Wrzesień i Październik to 2000kcal przez 8 tyg waga super spadała Niestety wraz z wagą co zauważyłem zaczęły coraz bardziej spadać mięśnie. Waga obecnie 71 kg 12 procent tkanki tłuszczowej Spadło od sierpnia z 17 procent Sucha masa miesniowa spadła 64.5 do [...]
[...] z Uniwersytetu w Maastricht przyglądała się działaniu białek zwierzęcych i roślinnych. Diety opierały się albo na odpowiedniej mieszance obu rodzajów lub pobierały wyższy procent z jednego ze źródeł. Doświadczenie trwało przez trzy tygodnie i obejmowało pomiary utleniania białek, metabolizmu i równowagi azotowej. Naukowcy stwierdzili, że [...]
[...] z Uniwersytetu w Maastricht przyglądała się działaniu białek zwierzęcych i roślinnych. Diety opierały się albo na odpowiedniej mieszance obu rodzajów lub pobierały wyższy procent z jednego ze źródeł. Doświadczenie trwało przez trzy tygodnie i obejmowało pomiary utleniania białek, metabolizmu i równowagi azotowej. Naukowcy stwierdzili, że [...]
W organizmie znajduje się ponad 430 mięśni zależnych od wol i- każdy z nich zawiera 75 procent wody, 20 procent białka i 5 procent soli i innych związków chemicznych. Więzadła są to wytrzymałe, elastyczne pasma, które łączą ze sobą kości i stabilizują stawy. Pomagają one w prawidłowym ruchu kości względem siebie. Receptory w więzadłąch i ścięgnach [...]
[...] stan swojego zdrowia, inni poprawić wygląd sylwetki, jeszcze inni niwelować wady postawy. Każdy powód przyjścia na siłownie jest dobry. Zdecydowanie jednak największy procent ćwiczących przychodzi do sali ćwiczeń, aby zbudować silne i krągłe mięśnie. Jak to się zwykło mawiać na początkującego działa wszystko czy będzie ćwiczył treningiem [...]
[...] na zwiększeniu masy ciała „Zapotrzebowanie kaloryczne” zostaje zwiększone o również o 25%. Sytuacja jest analogiczna, jak w przypadku redukcji istnieje możliwość regulacji procentowego zwiększenia zapotrzebowania. Po obliczeniu „Zapotrzebowania kalorycznego” zostają obliczone makroskładniki, ilość: białka, węglowodanów oraz tłuszczy. Program [...]