Dlaczego warto jeść kiełki roślin? Czy warto wprowadzić je do diety? Co w sobie kryją? I dlaczego tak mało ich zjadamy? Czy hodowanie ich w domowych warunkach jest możliwe? Jak hodować kiełki Nasiona są suche i zamknięte, aby mogły wykiełkować, potrzebują do tego odpowiednich warunków. Najważniejsze z nich to odpowiednie oświetlenie, temperatura [...]
Hipoglikemia, czyli spadek poziomu cukru we krwi poniżej normy, jest coraz częściej diagnozowanym problemem, dotykającym zarówno osoby z cukrzycą, jak i zdrowe. Dolegliwości hipoglikemii mogą być nieprzyjemne, a nawet niebezpieczne, dlatego istotne jest posiadanie wiedzy na temat sposobów radzenia sobie z nimi. Co jeszcze ma znaczenie? Warto [...]
[...] lecznicze oraz witaminy. Powinny być jednak ciepłe, nie gorące - zbyt wysoka temperatura działa drażniąco na uszkodzoną już błonę śluzową gardła. · Jeść należy raczej potrawy łatwo strawne, dużo owoców, szczególnie tych bogatych w witaminę C (cytrusy, czarne porzeczki). Można również spożywać czosnek (co drugi dzień na noc jeden ząbek), na [...]
[...] naszego organizmu przed szkodliwym działaniem nadmiaru wolnych rodników. Badania naukowe wykazały, że u osób spożywających duże ilości pomidorów bogatych w likopen oraz potrawy zawierające pomidory, ryzyko zachorowania na raka prostaty i szyjki macicy jest obniżone. Wysoki poziom likopenu we krwi może także obniżać ryzyko choroby [...]
Witam. Od razu informuję, że ta dieta nie jest mojego autorstwa i chcę tylko się spytać o sens jej stosowania, ewentualnie które potrawy/produkty są niedopuszczalne. -warzywa: cebula, czosnek, kapusty, seler, pietruszka, marchew, rzodkiewka, szpinak, sałata szczypiorek, papryka, grzyby , rośliny strączkowe, soczewica ,przyprawy Warzywa jemy z [...]
[...] próbę i mój boczek wytrzymuje 3 dni w kartonie bez jakichkolwiek oznak pogorszenia jego jakości, więc mogę Ci wysłać. @Panteon co to znaczy, że jesz jak barbarzyńca...potrawy tylko z żywego ognia :D 06.05.2018 1. Śniadanie: jajecznica z kiełbasą myśliwską,cebulą posypana chilli i oregano + burak polany oliwą z oliwek 2. Przekąska: banan i [...]
[...] na powszechnie używane w produkcji hormony, pestycydy, antybiotyki i konserwanty blokujące przemiany metaboliczne nawet oleju lnianego). Jeść należy wyłącznie świeże potrawy zrobione na bazie świeżych składników, najlepiej ze sprawdzonych źródeł (sklepy ze zdrową żywnością). Na pół godziny przed każdym posiłkiem należy wypić przynajmniej [...]
[...] jak podchodzicie do soku z buraków? Tzn. świeżo wyciskany codziennie, albo na kilka dni (a jak tak: to jak długo?), czy kupny? I wogóle opieracie się tylko na soku, czy i "burakach w formie stałej" - surówki, jakieś potrawy na bazie buraka? Sorry, że tak piszę w formie "WY", ale jak dla mnie z Tadeuszem stanowicie jakby jeden organizm ;)