Musisz też w diecie dobierać odpowiednie produkty jeśli chodzi o węglowodany. Bo sam lubię płatki owsiane, pieczywo pełne, ziemniaki itp tylko jak masz w diecie 300g węglowodanów to na prawdę trudno Ci będzie dostarczyć tyle węglowodanów z pełnoziarnistych produktów. Po pierwsze płatki owsiane czy chleb pełnoziarnisty mają w 100g mniej [...]
[...] pod względem jakości źródeł białka będzie mięso, ryby, czy jaja. Do nich z kolei należy dodać źródło węglowodanów, np. kasza, ryż, makaron, ziemniaki, bataty, płatki, pieczywo pełnoziarniste. Urozmaicenie w Twojej diecie również leży. Jedzenie na zmianę dwóch tych samych posiłków nie ma wiele wspólnego ze zdrową dietą. Sugeruję zapoznać [...]
[...] na tym że COKOLWIEK nie zjem to mam zgagę lub mdłości (ostatnio mdłści częsciej) dzis np zjadlem smażoną na PAMie jajecznice z 3ch jajek z pieczarką i 2 kajzerki (biale pieczywo jest lepsze dla żołądka niz ziarniste) i oczywiscie mdli mnie...(wczesniej 30min przed jedzeniem zażyłem leki helides i zirid) wczoraj zjadlem miseczkę płatkow [...]
[...] g tłuszczów i reszta kcal pochodząc z węglowodanów. U Ciebie jest zdecydowanie zbyt dużo białka. Wyeliminować warto następujące produkty: - maślanka owocowa (sporo cukru), - pieczywo pszenne (mocno przetworzone), - carbo (tylko po treningu), - makaron jajeczny (za niego durum lub żytni/razowy), - wędliny (za nie elementy tuszy mięs), - serki [...]
[...] na 9 dniu, i chciałem się zapytać czy Mógłbym po a6w, lub przed biegać, lepiej by było przed czy po (i ile godzin przed/po?)? Jestem na Diecie wysokobiałkowej, jajecznica, pieczywo lekkie itd. (Jem często a mało,nie jem w ogóle słodyczy, piję tylko wodę.) , Używki nie wchodzą w grę. Ważę 72kg przy 170 cm wzrostu mam 13 lat, tłuszczyku mam [...]
Bułka grahamka Wartości odzywcze w 100g Wartość energetyczna 252,00 kcal Białko 9,00 g Węglowodany 56,10 g Tłuszcz 1,70 g Składniki: mąka pszenna, woda, otręby pszenne, olej roślinny, drożdże, sól, płatki ziemniaczane. Pieczywo graham powstaje na grubo mielone mące pszennej, ego produkcja odbywa sie przy udziale drozdzy. Chleb razowy [...]
[...] mieć czerwone zabarwienie. Dodam, że czerwone zabarwienie po burakach miałem całe życie i zastanawiam się, czy to dobrze, bo wydawało mi się, że to jest normalne. Obecnie pieczywo sam piekę z mąki migdałowej, dyniowej, słonecznikowej i kokosowej. - spożywanie dużej ilości tłuszczy kojarzyło mi się dotychczas z nadwagą i zatłuszczoną, niezdrową [...]
[...] ze 900 to malo ale chce zrzucic tak jak mowilam wokol bioder itd, a potem zaczac budowac misnei i wygladac jak kobieta a nie jak szkielet ;)))) Ale u mnie tutja w NY nie kupisz sera chudego polskiego tylko poltlusty i tlusty, wiec tylko taki moge znalezc bo o tych amerykanskich to zapomnij :))) Czyli co lepsze pieczywo niz wafle ryzowe na CKD????
Do wczoraj caly czas jadlem biale pieczywo i nie widze zeby mi zaszkodzilo :) Wiec nw czm kazdy pisze ze trzeba kesc tylko i wylacznie razowe pelnoziarniste
Nie porównuj pączka do chleba ;) białe pieczywo jest ok. Wystarczy kupować te z najlepszym składem. Bez dodatków spulchniaczy emulatorów itp. Wiadomo jak ktoś ma alergie na gluten to powinien go unikać. Ale my zdrowi ludzie raczej nie powinniśmy się obawiać białego pieczywa
Każdy wyrób piekarniczy to przetworzona żywność ;) czy to biały chleb czy czarny czy brązowy. Lubisz ciemne pieczywo to jedz. Ale nie przekonuj do niego kogoś kto go nie lubi i będzie jadł na sile. Jedzenie ma być przyjemnością a nie tylko wpychaniem makro bo długo z taką dieta nie pociągniemy. Chcecie to jedzcie brązowe ryże makarony i smaczne [...]
tortilla ze zwykłej mąki, tak samo jak inne jasne pieczywo nie jest zbyt dietetyczna. zwykła mąka ma wysoki indeks glikemiczny. oznacza to, że nie za długo służy nam jako paliwo i dość szybko zamieniona zostaje w tkankę zapasową. na masie nie ma co aż się tak tym przejmować, tylko, że byle jakie węglowodany słabo uzupełniają ubytki glikogenu. jak [...]
[...] psucie się żywności oraz namnażanie mikroorganizmów. Dzięki temu, jak najbardziej można zamrozić w zasadzie każdy produkt, a w szczególności mięsa, ryby, warzywa, owoce, pieczywo, czy nawet gotowe posiłki. Długość przechowywania ich w ten sposób uzależniona jest od konkretnego produktu. Z reguły im więcej tłuszczów w nim obecnych, tym krócej [...]
[...] słodyczy, które powodują wzrost poziomu cukru we krwi. Źródłem węglowodanów powinny być dla Ciebie głównie: produkty zbożowe szczególnie te bogate w błonnik (np: razowe pieczywo, kasza gryczana) oraz nasiona roślin strączkowych (fasola, groch, soczewica). warzywa spożywaj je w ilości 350 - 500 g na dobę. Mają one niewielką wartość [...]
[...] warto pamiętać, iż najczesciej nie mamy problemu z dostarczeniem węglowodanów gdyż są one łatwo dostępne i tanie. Zawierają je chociazby: ryż, makarony, ziemniaki, owoce czy pieczywo. Gainera możemy stosować w przypadku, kiedy nie mamy czasu na zjedzenie konwencjonalnej żywności bądź po prostu nie jesteśmy w stanie zmieścić takiej ilości kalorii. [...]
[...] na pierwszy rzut oka mnie przeraza ukladanie diety przez przyzwyczajenia do polskiej babcinej kuchni. Postepy ktore juz aktualnie poczynilem ku lepszej diecie to ciemne pieczywo, duzo warzyw, przynajmniej jeden owoc dziennie, orzechy, jogurt naturalny, duzo wody - sa to juz takie codziennie pokarmy ktore zastapily slodycze, przekaski typu [...]