SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

pieczywo bez węglowodanów

  • Co jeść na diecie na kolację, obiad i śniadanie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] 8 łyżka 2.7 0.3 0.1 0.3 57.0 24.0 19.0 Suma: 412 512.9 32.5 17.2 63.0 25.6 30.2 43.6 Jeśli chcesz ograniczyć podaż węglowodanów, wyrzuć z diety pewną część węglowodanów (pieczywo, miód, makarony, kasze itd.). Z kolei zwiększoną podaż protein mogą zapewnić dodatkowe porcje WPC, WPH, WPI (jednak należy pamiętać o negatywnym wpływie wielu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 15495 Data: 2019-03-16 11:43:38
  • Po treningu siłowym następuje kluczowy czas ważny dla odbudowy mięśni. Wbrew obiegowym opiniom wchłanianie składników pokarmowych po intensywnym treningu jest znacząco zahamowane, dlatego nie ma znaczenia, czy rzucisz się na worki z ryżem i kurczaka jeszcze przed wyjściem z klubu czy dopiero po przyjeździe do domu. Niestety klasyczne jedzenie w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2885 Data: 2020-12-29 09:10:07
  • [...] Optymalne i smaczne wybory dla zdrowia i sylwetki Zamiast tradycyjnego białego chleba, który dostarcza sporo kalorii i niezdrowych węglowodanów, warto wybrać pełnoziarniste pieczywo, nawet w wersji chrupkiej, które zawiera więcej błonnika. To pomoże utrzymać uczucie sytości na dłużej oraz wspomaga regulację poziomu cukru we krwi. Oczywiście, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 935 Data: 2024-04-03 09:04:20
  • [...] wegańskie pasztety i burgery roślinne, które dzięki odżywce zyskają dodatkową wartość odżywczą. W dziedzinie piekarnictwa, zastąpienie części mąki tą odżywką w przepisach na pieczywo, ciasta lub muffinki otwiera nowe możliwości dla zdrowszych wypieków, które mogą przyczynić się do lepszego bilansu białkowego w diecie. Odżywka ta może służyć [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 420 Data: 2024-04-05 08:18:06
  • Siłownia zamknięta! Jak ćwiczyć? Jak jeść? Jak żyć? Fit Poradnik dla ćwiczących w domu! SPIS TREŚCI Trening Trening całego ciała Progresja objętości treningowej w warunkach domowych Myo-Reps jako sposób wykonywania treningów w warunkach domowych Trening dzielony w układzie Wypychania/Przyciągania/Nogi - Push/Pull/Legs Odżywianie Kalorie Białko [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 23850 Data: 2020-10-23 16:10:50
  • Czy na diecie wegańskiej można budować mięśnie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] może być wskazane wybieranie żywności o niskiej zawartości błonnika. Żywność, taka jak: ryż, makaron i gryka, zawiera mniej błonnika, niż owies, soczewica, fasola i pieczywo pełnoziarniste, a usunięcie skóry z bulw i warzyw korzeniowych zmniejsza zawartość błonnika w tych produktach, zachowując przy tym przyzwoity poziom węglowodanów. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2091 Data: 2019-11-04 09:19:07
  • Dieta ketogeniczna to jedna z najpopularniejszych strategi żywieniowych w świecie fitness. Ludzie na całym świecie zabierają się za nią, żeby schudnąć i kontrolować poziom tkanki tłuszczowej. Czym jest dieta ketogeniczna? Jakie są jej rodzaje? Czy jest odpowiednia dla ciebie? To i jeszcze więcej w przewodniku poniżej. Suplementacja Wielu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 15987 Data: 2019-03-20 20:19:04
  • Trenujesz już jakiś czas i masz wrażenie, że im więcej wiesz, tym tak naprawdę mniej, bo ciągle otwierają się przed Tobą nowe zagadnienia? Albo może dopiero chcesz zacząć i nie wiesz, jak, bo zasad dbania o siebie jest tyle, że można się pogubić? Jeśli tak, to poniższy przewodnik na temat treningu, diety i suplementacji jest właśnie dla ciebie! [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 26291 Data: 2019-01-06 14:28:47
  • Diety dla kulturysty: masa, redukcja, gęstość i siła

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Z kulturystycznymi dietami związane jest wiele kłamstw, przeinaczeń, fałszywych tez oraz kompletnych nonsensów. Bardzo słabym źródłem informacji bywa Internet. Jeśli chcesz się czegoś dowiedzieć, zacząłbym od książek uznanych autorów np. H. Gertig, J. Przysławski „Bromatologia – zarys nauki o żywności i żywieniu”, H. Ciborowska, A. Rudnicka, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 20554 Data: 2019-05-29 09:15:06
  • Cukrzyca jest jedną z wielu współczesnych chorób, które dziesiątkują ludzkość i zabijają miliony ludzi. Choroby układu krążenia generują w USA koszty szacowane na 316 miliardów dolarów rocznie, otyłość generuje koszty szacowane na 148 miliardów dolarów rocznie, a cukrzyca około 175 miliardów dolarów rocznie. Podsumowanie Strategią dla obniżenia [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9179 Data: 2019-12-27 09:13:24
  • [...] na glikemię. W jednym z badań zastosowano dietę, w której przynajmniej 5 x w tygodniu jedzono na śniadanie 2 jajka (340 kcal) lub taką samą ilość energii w postaci bajgli (pieczywo). Mimo, iż w obu grupach zastosowano 1000 kcal deficyt, to po 8 tygodniach grupa jedząca jajka straciła 65% więcej wagi, 34% więcej w pasie i 16% więcej tkanki [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2326 Data: 2019-07-18 09:11:55
  • Dieta na masę: Co jeść na masę?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] carbo, vitargo lub glukozę? Jakie są najlepsze źródła tłuszczów? Czy muszę stosować dietę „kulturysty”? Propozycje posiłków dla kulturysty Czy muszę wykluczyć z diety pieczywo? A ja nie lubię, nie mogę, nie umiem... Węglowodany: czy wszystkie są równie dobre? Nie. Wiele zależy od tego, w jaki sposób przygotowujesz jedzenie. W czasie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 28587 Data: 2018-10-09 12:10:47
  • Według danych CDC 39,8% dorosłych mieszkańców USA ma otyłość (~93.3 mln Amerykanów w latach 2015-2016). Otyłość bezsprzecznie powiązano z występowaniem chorób serca, udarami, cukrzycą typu II oraz wieloma rodzajami raka. Roczne koszty opieki zdrowotnej nad osobami otyłymi w USA wynoszą 147 miliardów dolarów. Koszty opieki nad osobą otyłą są o 1429 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6679 Data: 2018-12-04 08:58:17
  • Pieczywa chrupkie - porównanie okiem dietetyka

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Pieczywo chrupkie jest dość często spotykanym elementem w diecie osób dbających o sylwetkę. Jest to produkt mocno przetworzony i zdecydowanie lepiej wybierać pieczywo tradycyjne np.: żytnie na zakwasie. Choć spożywanie chrupkiego pieczywa, od czasu do czasu, nie powinno przynieść nam problemów z sylwetką, warto mimo wszystko zwracać uwagę, co ma w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 13519 Data: 2017-12-06 11:05:15
  • [...] standardowej diecie nie występują w dużym nadmiarze. Z kolei węglowodany silnie stymulują pracę trzustki, dostarczają mniej energii, jednak są niesłychanie rozpowszechnione (pieczywo, makarony, ryż, kasza, słodkie przekąski, soki i inne słodzone napoje, batoniki, czekolady, lody itd.) Referencje: Jose Antonio “The effects of consuming a [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4014 Data: 2019-03-09 09:15:22
  • Dieta kulturysty. Odwadnianie i suplementacja w kulturystyce

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] na glikemię. W jednym z badań zastosowano dietę, w której przynajmniej 5 x w tygodniu jedzono na śniadanie 2 jajka (340 kcal) lub taką samą ilość energii w postaci bajgli (pieczywo). Mimo, iż w obu grupach zastosowano 1000 kcal deficytu, to po 8 tygodniach grupa jedząca jajka straciła 65% więcej wagi, 34% więcej w pasie i 16% więcej tkanki [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 11075 Data: 2019-03-16 11:57:43
  • [...] książkę, a nie na krótki artykuł. Żywność, która pomoże przetrwać Żywność, która się szybko nie zepsuje. Mogą być to specjalnie zapakowanie migdały, suchary, utrwalone pieczywo, orzechy, batoniki, czekolady, liofilizowane owoce, ryż, kasza, makaron, zupy, sosy, owoce puszkowane, gotowe dania w puszkach i innych opakowaniach. Nigdy nie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1804 Data: 2022-03-10 07:00:13
  • Część ludzi uważa, iż największym zagrożeniem dla estetyki sylwetki są pokarmy z popularnych restauracji, serwujących dania wysokoprzetworzone, fast food. Inni uważają, że „to co domowe, to zdrowe”. Słyszałem też wiele teorii dotyczących rzekomego tycia wywoływanego przez nieokreślone „toksyny”, gluten, mleko, „produkty zbożowe”, „metale ciężkie”, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4333 Data: 2019-12-10 19:03:28
  • Jaka dieta przy hipoglikemii? Czy mogę mieć hipoglikemie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] takie jak fast foody, słodycze, słodkie napoje Produkty wysoko przetworzone z dużą zawartością cukrów dodanych, np. ciastka, chipsy, słodzone soki owocowe Białe pieczywo i produkty z białej mąki, takie jak biała bułka czy biały makaron Słodkie przekąski i desery, takie jak lody, ciasteczka, ciasta słodzone tradycyjnym cukrem lub [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 358 Data: 2024-04-08 11:43:43
  • [...] stężenia cytokin w osoczu i ekspresję genów w podskórnej tkance tłuszczowej. Na 12 tygodni osoby z zespołem metabolicznym zostały losowo przydzielone do grup: jedzących pieczywo pszenne oraz ziemniaki (wysoka poposiłkowa odpowiedź insulinowa), jedzących pieczywo żytnie i makarony (niska poposiłkowa odpowiedź insulinowa) Przed interwencją u [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1826 Data: 2021-08-09 08:54:15