Artykuł jest w dwóch częściach. W części pierwszej omawiam badania, jakie należy wykonać przed i po cyklu SAA oraz wpływ na wątrobę różnorakich preparatów, w tym „prohormonów”. Poświęcam też miejsce preparatom, które mogą posłużyć do leczenia wątroby. Zagadnienia omawiam skrótowo, gdyż szczegółowy opis funkcjonowania nerek, wątroby, układu [...]
Siłownia zamknięta! Jak ćwiczyć? Jak jeść? Jak żyć? Fit Poradnik dla ćwiczących w domu! SPIS TREŚCI Trening Trening całego ciała Progresja objętości treningowej w warunkach domowych Myo-Reps jako sposób wykonywania treningów w warunkach domowych Trening dzielony w układzie Wypychania/Przyciągania/Nogi - Push/Pull/Legs Odżywianie Kalorie Białko [...]
Wielu ludzi narzeka, iż każdy trener radzi coś innego, a książki o dietach przynoszą tylko mętlik, gdyż są pełne sprzecznych informacji. Nie zgadzam się z tym poglądem. W większości uniwersalnych kwestii, większość trenerów i uznanych zawodników ma zaskakująco zbieżne poglądy. Tak samo jest z dietami, o ile sięgniesz po renomowanych autorów, a nie [...]
Czego potrzebujemy: 100 g awokado 100 g tuńczyka w sosie własnym łyżeczka drobno posiekanej cebuli sół, pieprz łyżeczka posiekanej drobno natki pietruszki łyżeczka soku z cytryny Jak wykonać: Awokado rozcieramy widelcem. Dodajemy przyprawy, cebulę, natkę oraz sok z cytryny. Dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy rozdrobnionego tuńczyka. Dokładnie [...]
Składniki: 100g tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 50g twarogu sernikowego 1 jajko czerwona cebula 50g czerwonej papryki 10g czarnych oliwek koperek Sposób przygotowania: Jajko ugotować na twardo. Tuńczyka odcedzić z zalewy. Cebulę i paprykę pokroić na mniejsze kawałki. Jajko, tuńczyka, twaróg, cebulę i paprykę zblendować na gładką masę. [...]
Czego potrzebujemy: 500 g papryki - dwie duże sztuki 25 g ziaren słonecznika 2 ząbki czosnku 5 g oliwy sól, pieprz, chilli, kumin Jak wykonać: Paprykę myjemy, kroimy na mniejsze części i usuwamy gniazda nasienne. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około godziny w 200 stopniach. Jak lekko przestygnie, paprykę wrzucamy do [...]
[...] napój sojowy. Czar prysł, ale z drugiej strony, wszelkie twarożki są produktem mlecznym, tak więc i tutaj musiała się pojawić jakaś alternatywa. W końcu nie jest to pasta typowo warzywna. Konsystencja pasty bardzo przypomina różnego rodzaju serki kanapkowe, podobnie też pachnie i nawet smakuje. Smaku dodaje nieco koperek, choć jest go [...]
Kanapki może nie są najbardziej wyszukanym daniem, jednak przy czasowym niedoborze, stanowią czasami najlepsze i najszybsze rozwiązanie. Pasty sprawdzają się tutaj znakomicie, bo są pożywne, nie są suche, można je zrobić samemu lub wybrać gotową ze sklepu - a wybór jest naprawdę spory. Jedną z propozycji jest Pasta z tofu z papryką i chilli z [...]
[...] w paście nie ma konserwantów i dużej ilości cukru. Patrząc na skład, nie ma się właściwie do czego przyczepić - same naturalne składniki. Trzeba jednak wziąć pod uwagę, że pasta ma dużo tłuszczu - olej rzepakowy i nasiona słonecznika. Będzie miało to szczególne znaczenie dla osób na redukcji. Jest za to nieco białka, dzięki zawartości białka [...]
[...] kanapki są naprawdę bardzo atrakcyjne. Mogą to być pasty warzywne albo strączkowe… Są także pasty gotowe, które mogą ułatwić zadanie zabieganym weganom. Jedną z nich jest pasta z zielonego groszku z dodatkiem ogórka i natki. Groszek jest świetną bazą do różnych dań m.in. ze względu na swój kolor. Dzięki niemu potrawy są nie tylko smaczne i [...]
Wege pasta w stylu indyjskim z serii Vemondo to połączenie smaków wytrawnych pochodzących z marchwi, soczewicy i pasternaku ze słodką nutą ananasa. Kuchnia indyjska charakteryzuje się zdecydowanymi smakami, intensywnymi aromatami i bogactwem przypraw. Bardzo często łączy się też mięso z ananasem i curry i właśnie do tych smaków miała nawiązać [...]
[...] smaki - wybrałam suszone pomidory z żurawiną. Pasta zachęca kolorem, gęstą konsystencją oraz zapachem. Wygląda apetycznie. Ciekawa byłam, czy żurawina będzie wyczuwalna, czy pasta nie będzie przypadkiem za słodka, jednak nie czuć jej prawie w ogóle. Najbardziej przebija się smak pomidorów i ziół. Można wyczuć lekką, naprawdę delikatną nutę [...]
Wege pasta w stylu greckim z serii Vemondo, to pasta mająca nawiązywać swoim składem do kuchni krajów śródziemnomorskich. Producenci zdecydowali się wykorzystać tutaj dwa rodzaje cukinii (żółtą i zieloną), oliwki, soczewicę zieloną i różne przyprawy.