SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

pasta

  • Artykuł jest w dwóch częściach. W części pierwszej omawiam badania, jakie należy wykonać przed i po cyklu SAA oraz wpływ na wątrobę różnorakich preparatów, w tym „prohormonów”. Poświęcam też miejsce preparatom, które mogą posłużyć do leczenia wątroby. Zagadnienia omawiam skrótowo, gdyż szczegółowy opis funkcjonowania nerek, wątroby, układu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 16799 Data: 2018-11-24 13:16:39
  • Sklepowe sushi - które wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] sól), łosoś surowy 25%, algi czerwone (Porphyra yezoensis), (maki z marynowanym ogórkiem) – przygotowany ryż 73% (gotowany ryż, woda, ocet ryżowy, cukier, sól), ogórek 24%, pasta wasabi, algi czerwone (Porphyra yezoensis), (sos sojowy 3%) - soja 40%, woda, mąka pszenna, sól, cukier, (imbir marynowany 3%) - imbir 88%, cukier, sól, woda, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 24795 Data: 2017-10-30 10:06:31
  • Siłownia zamknięta! Jak ćwiczyć? Jak jeść? Jak żyć? Fit Poradnik dla ćwiczących w domu! SPIS TREŚCI Trening Trening całego ciała Progresja objętości treningowej w warunkach domowych Myo-Reps jako sposób wykonywania treningów w warunkach domowych Trening dzielony w układzie Wypychania/Przyciągania/Nogi - Push/Pull/Legs Odżywianie Kalorie Białko [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 23878 Data: 2020-10-23 16:10:50
  • Co jeść na diecie na kolację, obiad i śniadanie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Wielu ludzi narzeka, iż każdy trener radzi coś innego, a książki o dietach przynoszą tylko mętlik, gdyż są pełne sprzecznych informacji. Nie zgadzam się z tym poglądem. W większości uniwersalnych kwestii, większość trenerów i uznanych zawodników ma zaskakująco zbieżne poglądy. Tak samo jest z dietami, o ile sięgniesz po renomowanych autorów, a nie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 15516 Data: 2019-03-16 11:43:38
  • Składniki: 30g wafli kukurydzianych 100g chudego twarogu 1 jajko 15 g zielonych oliwek 25g szynki szwarcwaldzkiej natka pietruszki Sposób przygotowania: Jajko ugotować na twardo, obrać. Szynkę, jajko i oliwki pokroić na mniejsze kawałki. Zblendowć z twarogiem. Pastą posmarować wafle kukurydziane i posypać poszatkowaną natką pietruszki. Wartości [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3608 Data: 2017-08-07 14:48:17
  • Pasta z awokado i tuńczyka

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 100 g awokado 100 g tuńczyka w sosie własnym łyżeczka drobno posiekanej cebuli sół, pieprz łyżeczka posiekanej drobno natki pietruszki łyżeczka soku z cytryny Jak wykonać: Awokado rozcieramy widelcem. Dodajemy przyprawy, cebulę, natkę oraz sok z cytryny. Dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy rozdrobnionego tuńczyka. Dokładnie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3253 Data: 2018-08-07 10:29:22
  • Pasta rybna na kanapki

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 100g tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 50g twarogu sernikowego 1 jajko czerwona cebula 50g czerwonej papryki 10g czarnych oliwek koperek Sposób przygotowania: Jajko ugotować na twardo. Tuńczyka odcedzić z zalewy. Cebulę i paprykę pokroić na mniejsze kawałki. Jajko, tuńczyka, twaróg, cebulę i paprykę zblendować na gładką masę. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3011 Data: 2017-06-02 11:41:35
  • Pasta paprykowa do kanapek

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 500 g papryki - dwie duże sztuki 25 g ziaren słonecznika 2 ząbki czosnku 5 g oliwy sól, pieprz, chilli, kumin Jak wykonać: Paprykę myjemy, kroimy na mniejsze części i usuwamy gniazda nasienne. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około godziny w 200 stopniach. Jak lekko przestygnie, paprykę wrzucamy do [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2499 Data: 2018-06-18 12:12:26
  • [...] napój sojowy. Czar prysł, ale z drugiej strony, wszelkie twarożki są produktem mlecznym, tak więc i tutaj musiała się pojawić jakaś alternatywa. W końcu nie jest to pasta typowo warzywna. Konsystencja pasty bardzo przypomina różnego rodzaju serki kanapkowe, podobnie też pachnie i nawet smakuje. Smaku dodaje nieco koperek, choć jest go [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 888 Data: 2022-08-15 14:29:21
  • Kanapki może nie są najbardziej wyszukanym daniem, jednak przy czasowym niedoborze, stanowią czasami najlepsze i najszybsze rozwiązanie. Pasty sprawdzają się tutaj znakomicie, bo są pożywne, nie są suche, można je zrobić samemu lub wybrać gotową ze sklepu - a wybór jest naprawdę spory. Jedną z propozycji jest Pasta z tofu z papryką i chilli z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1061 Data: 2022-11-15 13:05:52
  • [...] w paście nie ma konserwantów i dużej ilości cukru. Patrząc na skład, nie ma się właściwie do czego przyczepić - same naturalne składniki. Trzeba jednak wziąć pod uwagę, że pasta ma dużo tłuszczu - olej rzepakowy i nasiona słonecznika. Będzie miało to szczególne znaczenie dla osób na redukcji. Jest za to nieco białka, dzięki zawartości białka [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2454 Data: 2022-04-19 14:11:29
  • [...] kanapki są naprawdę bardzo atrakcyjne. Mogą to być pasty warzywne albo strączkowe… Są także pasty gotowe, które mogą ułatwić zadanie zabieganym weganom. Jedną z nich jest pasta z zielonego groszku z dodatkiem ogórka i natki. Groszek jest świetną bazą do różnych dań m.in. ze względu na swój kolor. Dzięki niemu potrawy są nie tylko smaczne i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1576 Data: 2022-08-15 14:26:32
  • Wege pasta w stylu indyjskim z serii Vemondo to połączenie smaków wytrawnych pochodzących z marchwi, soczewicy i pasternaku ze słodką nutą ananasa. Kuchnia indyjska charakteryzuje się zdecydowanymi smakami, intensywnymi aromatami i bogactwem przypraw. Bardzo często łączy się też mięso z ananasem i curry i właśnie do tych smaków miała nawiązać [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2063 Data: 2023-01-02 08:15:46
  • [...] smaki - wybrałam suszone pomidory z żurawiną. Pasta zachęca kolorem, gęstą konsystencją oraz zapachem. Wygląda apetycznie. Ciekawa byłam, czy żurawina będzie wyczuwalna, czy pasta nie będzie przypadkiem za słodka, jednak nie czuć jej prawie w ogóle. Najbardziej przebija się smak pomidorów i ziół. Można wyczuć lekką, naprawdę delikatną nutę [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3711 Data: 2022-05-02 07:48:23
  • Wege pasta w stylu greckim z serii Vemondo, to pasta mająca nawiązywać swoim składem do kuchni krajów śródziemnomorskich. Producenci zdecydowali się wykorzystać tutaj dwa rodzaje cukinii (żółtą i zieloną), oliwki, soczewicę zieloną i różne przyprawy.

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2462 Data: 2023-03-14 08:07:43