Dzięki za link ale artykuł już czytałem. Po zmianach byłoby tak, czy dobrze? Niech ktoś oceni. 1. - płatki owsiane - 50g - jaja całe – 50g - białko jaja - 150 - orzechy włoskie - 20g - rodzynki 10g - ½ banana – 50g B - 32; T - 21; W - 515; K - 508 Wszystko (bez banana) zmiksowane i na teflon, omlet pierwsza klasa [...]
Dieta: Śniadanie: Płatki owsiane Orzechy włoskie Rodzynki Jajka II posiłek Chleb pełnoziarnisty Ser twarogowy Odżywka białkowa III posiłek: Chleb pełnoziarnisty Ser twarogowy Odżywka białkowa Orzechy włoskie Posiłek przed treningowy: Ryż brązowy Pierś z kurczaka/wołowina Oliwa z oliwek Posiłek po treningowy: Ryż brązowy Pierś z kurczaka/wołowina [...]
[...] sie witaminy A, D i K, a poza tym są potrzebne do prawidłowego funkcjonowania układu hormonalnego, oddechowego, naczyniowego, nerwowego, immunologicznego. Po siódme: zastąp orzechy ziemne orzechami włoskimi/brazylijskimi/nerkowca/migdałami. Po ósme: 130 g białka to niedużo. Jeśli jeśli jedząc o 23.00 później robisz się głodna, to znaczy, że za [...]
[...] nogi i biceps zrobiony, dlugi trening, ponad 1,5h. W czasie treningu niezla pompa w rece :) Co do jedzenia to dzis: 1 posilek: Platki owsiane, udo z kurczaka, surówka, orzechy wloskie 2 posilek: 2 skibki chleba z bialym serem polane oliwa z oliwek 3 posilek: Ryba (smazona, gotowana mi nie podchodzi ), ryz bialy, surówka TRENING 4 posilek: [...]
[...] rzuca się w oczy, brak tłuszczy. Nie bój się ich, bo one nie tuczą. Nie mówię oczywiście o tłuszczach trans, ale o nienasyconych i wielonienasyconych. A źródłem takich są orzechy, nasiona, oleje (lniany, rzepakowy, oliwa). Kolejna sprawa to fatalny dobór produktów. Wywal wszystkie desery, serki homogenizowane, odtłuszczone itp. To są produkty [...]
[...] A natura wie jak nas dostosować i jest nieomylna. Jedyne źródło węglowodanów - owoce, które od czasu do czasu jak koczowaliśmy znaleźliśmy gdzieś na drzewie no i orzechy. Tamci ludzie nie mieli raka, zawałów, miażdżycy i innych chorób jak we współczesnej, węglowodanowej i zdrowej cywilizacji, gdzie nawet osoby szczupłe ograniczające [...]
[...] Mieszając, smażyć razem kilka minut. Oprószyć mąką i curry. Wymieszać. Podlać bulionem. Sos gotować kilka minut. Na oddzielnej patelni rozgrzać łyżkę oliwy i uprażyć na niej orzechy. Dodać posiekaną dymkę (cebulę i szczypiorek), podsmażyć razem. Do sosu dodać jogurt. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Dodać [...]
Galaretka owocowa W mojej porcji: - banan - pomarańcza - orzechy brazylijskie (starte na tarce) - odżywka białkowa Przygotowanie: Żelatynę rozpuścić w szklance gorącej wody (proporcje zgodne z przepisem na opakowaniu). W szejkerze rozpuścić odżywkę z taką ilością wody, żeby po połączeniu z rozpuszczoną żelatyną odżywka nie była za bardzo [...]
Ciasteczka z haszyszem %-) %-) cisto: orzechy zmielone 200g, 4 cale jajka platki owsiane 50g maka zytnia typ 2000 30g woda na wierzch pestki dyni, slonecznik, migdaly po 20g, cynamon ubijamy białka na sztywno dodajemy zółtka i ubijamy.. make, orzechy, płatki łaczymy w misce i dodajemy do tego ubite jajka. delikatnie mieszamy i łyzką robimy male [...]
[...] orzechów nerkowych (moczyć min. 12h) - nieco ponad ½ szklanki wody przegotowanej Przygotowanie: Orzechy namoczyć w wodzie, po namoczeniu wylać wodę. Następnie zmiksować orzechy z ponad połową szklanki przegotowanej wody (oczywiście nie z tą po moczeniu orzechów %-) ) na gładką masę. Sos: Do zmiksowanej masy dodać chrzanu i soli w ilościach [...]
[...] folią i odstawić w ciepłe miejsce na 14-16 h. Ciasto właściwe: Wszystkie składniki oprócz orzechów wymieszać i dobrze wyrobić (robotem ok. 8 minut, ręcznie ok. 15). Dodać orzechy i krótko wymieszać, tylko do w miarę równomiernego rozłożenia orzechów w cieście. Przykryć folią i odstawić na ok. godzinę w ciepłe miejsce. Po tym czasie uformować [...]
Orzechy, migdały, olej lniany, olej rzepakowy, oliwa z oliwek, tran. A najlepiej jest dać tłuste ryby morskie do menu, np śledź, łosoś itp. Słonecznik już niekoniecznie, on pogarsza bilans o3 do o6. A jeśli lubisz, to jadaj więcej źródeł o3, czyli ryby, tran, orzechy włoskie i olej lniany.
zacznij od tylu węgli ile masz, jak nie bedzie masa szła to sie zastanowimy jak podbic, orzechy ziemne to najgorsze wyjscie, z oliwy nie rezygnuj bo to kwasy tluszczowe jednonienasycone, orzechy wloskie lub olej lniany to wielonienasycone, jedne i drugie są b. istotne tansze oliwy pala w rure, droższe sa łagodniejsze a jak chodzi o smak to dodaj [...]