witam moge zjesc cos takiego na redukcji o tej godzinie ? http://www.sfd.pl/Wysoko_bia%C5%82kowe_omlety_pozbawione_t%C5%82uszczu.-t586016.html cczy racczej nie ?
Witam! Zastanawiam się co do omleta z płatkami owsianymi, świetne źródło ww oraz białek, tłuszczy. Surowe owsiane mam smażyć? Mogę na odrobinie oliwie czy sugerujecie na czymś innym? Btw. Może macie jakieś przepisy ?
Czy można zrobić omleta (z płatków, jajek, banana i odżywki bialkowej) dzień wcześniej po południu, schować go do lodówki i zjeść następnego dnia? Nic się z nim nie stanie? I czy odżywka białkowa pod wpływem temperatury nie straci swoich właściwości, białka?
Gdy chce usmażyć jajka sadzone wychodzi mi omlet. no bez kitu obracam jajko na drugą strone i zamiast białe jest żółte jak omlet. Czego to jest wina ? za mało tłuszczu do podsmażenia ?
Witam, na śniadanie jem omlet z płatkami owsianymi , jednak mam problem. Nie moge trafic w proporcje, bo podczas smazenia mi sie rozpada, smaze na malym ogniu pod przykryciem. stosuje taki przepis: - pół szklanki płatków owsianych (50g ? ) - 2 banany - 2 jaja - szklankę mleka - czasami dodatki typu żurawina, rodzynki itp.
Siema. Chciałbym Was zapytać, czym warto "dodać gęstości" omletowi, by ten nie stracił na wartości odżywczej? Pytam bo słyszałem że mąki nie warto używać. A że moje omlety są obfite (3 jaja, płatki owsiane, rodzynki), to przy przewracaniu taki ciężki omlet się rozwala ;-)
Witajcie Czy ma ktoś gotowy przepis( oglądałem wiele stron i przepisów ale nie znalazłem ) na Omlet/Naleśnik z samego białka . Jestem na redukcji i na kolacje akurat czasem bym wszamał cos bez tłuszczu i niskoweglowego. Pomożecie ?
Witam Mam pytanie-Jak robić omlet taki typowo białkowy? Gdzieś czytałem ze trzeba żółtka gdzieś ze nie( przyznam im mniej tłuszczy tym lepiej bo makro sie zgadza). Wiec jak? Można z białek jaj+odżywka białkowa czy cos jeszcze trzeba dodać ? Pozdrawiam bo juz dawno nie robiłem :)
Witam mam pytanie. Chciałem zapytać czy dobrym pomysłem jest dodanie płatków musli do omleta? Kolejne pytanie. Słyszałem że jeśli chodzi o omleta to powinno się go robić jedynie z białek jajka? I dlaczego nie powinno się go robić z całego jajka? Proszę o odpowiedz
Witam. Często na śniadanie mam ochotę na omleta lecz ciągle jeden problem - mąką. Czy można zamiast niej dodać rozdrobnionej na taki jakby proszek jak mąka płatków owsianych? Czy próbował ktoś? będzie to w ogóle jakoś smakować?;p Czekam na odpowiedzi ;)
Jak zrobić Omlet żeby prawidłowo wyszedł? Proszę o krok po kroku i proporcje składników. Dziś robiłem taki i musiałem wywalić połowę bo nie dałem rady smażyć wszystko się rozwalalo przy smazeniu. Moje składniki ; 30g odzywki bialkowej Wymieszanej z 250ml mleka 50g platkow owsianych 2 jaja 2 banany Wszystko zblendowane i po prostu cos nie [...]
Witam Zastanawiam się nad sensem wrzucania orzechów (migdały, włoskie, laskowe) do omleta, z którego dopiero co wyrzuciło się żółtka. Żółtka wyrzucamy, gdyż mają dużo tłuszczu i kalorii. To samo mają orzechy.
Czy jak przygotujemy omlet z dodatkiem odżywki białkoej Czy odżywka białkowa traci część swoich właściwości gdy jest poddana obróbce termicznej dokładnie chodzi mi o przygotowanie omletu z dodatkiem odżywki jak będę smażył te jajka wymieszane z odżywka czy wtedy wpłynie to jakoś negatywnie na właściwości tego białka.
Potrawy z jajek cieszą się dużą popularnością wśród naszych Czytelników. Są łatwe i szybkie do przygotowania, wysoce odżywcze, sycące i bardzo smaczne. Przedstawiam Wam zatem kolejną wariację na temat jajek. Składniki: • 6 jajek (...) Omlet z bobem http://perfectbody.pl/KUCHNIA/5/381/Omlet-z-bobem-.html