[...] niski poziom cholesterolu. Rzadko występują też u nich choroby serca, miażdżyca i nadciśnienie. Naukowcy wysnuli więc wniosek: skoro Eskimosi spożywają dziennie ok. 16 g oleju rybiego, to znaczy, że musi on mieć dobry wpływ na serce i naczynia krwionośne. Bingo! Dziś kardiolodzy powszechnie podpisują się pod stwierdzeniem, że kwasy omega-3 z [...]
[...] 1 posiłku. Zależy to od aktualnego stanu homeostazy i treningu 7.Najlepszy do smażenia w wysokich temp. Jest smalec, zaś do smażenia a niskich i średnich oliwa z oliwek lub olej rzepakowy. Ponieważ oleje o wysokiej zawartości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych takie jak np. margaryna podczas smażenia do podwójnych wiązań przyłącza się tlen, [...]
[...] fasole, groch, ciecierzyca, soczewica dozwolone 1x dziennie. Soja i wszelkie jej przetwory kategorycznie zabronione. 9. Tłuszcze dodawane do posiłków: oliwa z oliwek, olej rzepakowy, awokado, oleje z orzechów, olej kokosowy (koniecznie wprowadź i jedz 1x dziennie), olej lniany w nieograniczonych ilościach 10. Orzechy, przede wszystkim [...]
Wafle mango Składniki: Pełnoziarnisty ryz brązowy 34%, ryz biały 25%, grys kukurydziany 25%, olej rzepakowy, cukier, naturalne aromaty, sól, laktoza, dekstroza, kminek, czosnek, przyprawy i zioła (olej z selera), barwniki: ekstrakt z papryki, E160c. Zawiera mleko i produkt pochodne łacznie z laktozą. Może zawierać śladowe ilości glutenu. WARTOŚĆ [...]
[...] naturalny+20 g wiórki kokosowe+kostka czekolady gorzkiej x2 do potarcia+garść (mała) jagód Goji 2. 80 g makaron kukurydziany+166 twaróg chudy (sernik) z żelatyną+10 ml olej lniany+sporo warzyw z dodatkiem ketchupu bez cukru i nieco musztardy 3. 80 g makaron kukurydziany+166 twaróg chudy (sernik) z żelatyną+sporo warzyw z dodatkiem ketchupu [...]
[...] ilością powtórzeń i zrobieniem tego na raty był dobry, dawno już nie miałam takich zakwasów w nogach i tyłku %-) Ledwo mogłam chodzić. Dieta - płatki owsiane, jaglane, olej kokosowy, orzechy, whey,żelatyna - "placek" (jajko, mąka ryżowa, owsiana, gryczana), indyk, ser żółty - indyk, makaron ryżowo-kukurydziany, oliwa - kluski śląskie [...]
[...] wielu żywieniowców uważa, że składniki, które możemy znaleźć w tak zwanej zdrowej żywności, czyli między innymi: cukier bogaty w fruktozę (syrop kukurydziany), uwodorniony olej (zawierający nasycone kwasy tłuszczowe), przyczyniają się do wzrostu nadwagi. Lista największych oszustw dietetycznych Jeśli uwielbiasz jogurty, uważaj na te z [...]
[...] proste, są to pokarmy zawierające w nadmiarze proste, wysokoprzetworzone węglowodany (cukier, mąka i wszystkie produkty, jakie z nich się wytwarza) oraz nadmierne spożywanie olejów roślinnych omega-6, jak sojowy, kukurydziany i słonecznikowy, jakich wiele znaleźć można w przetworzonych pokarmach. Wyobraźcie sobie tarcie sztywną szczotką po [...]
[...] mamy często do czynienia z kombinacją cukrów prostych z wysokoprzetworzonych produktów i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-6 lub izomerów trans z rafinowanych olejów roślinnych. W przypadku kombinacji owoce i orzechy, gdzie zarówno w owocach, jak i w orzechach zawarte są znaczne ilości składników przeciwutleniających i [...]
[...] o nazwie "Olisana" (500 ml). Jest tu napisane, że bogaty w kwasy Omega 3-6, posiada ich zrównoważony stosunek 1:9, doskonały do sałatek jak i do smażenia. Skład: olej winogronowy, z kanoli, z ryżu, kukurydziany i sezamowy. Na 100ml przypada 9g nasyconych, 42g jednonienasyconych, 41g wielonienasyconych, 4g Omega 3 i 37g Omega 6. [...]
FighterQ nie wiem skąd ten cytat, ale olej słonecznikowy, kukurydziany i lniany zawierają ponad 50 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych na 100 g. Olej lniany w rzeczywistości zawiera ciut więcej wielonienasyconych kwasów tłuszczowych niż olej słonecznikowy i kukurydziany. Oliwa z oliwek zawiera około 11 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych [...]
oki a kukurydziany nadawałby sie czy nie bardzo?? i do kazdego posiłku dawac tel olej lniany czy kukurydziany?? czy do jednego ?? Zmieniony przez - PK_Kaczor w dniu 2011-04-19 16:59:38
[...] nie ma men's health to zapraszam do tego artykulu Pięć przykładów najgorszego rodzaju żywności. James M. Haig N.C www.bloodph.com Częściowo hydrogenizowane (utwardzane) oleje roślinne i kwasy tłuszczowe typu TRANS ( transizomery). Czołowe miejsce w grupie najgorszego rodzaju żywności bez wątpienia zajmują częściowo hydrogenizowane oleje [...]
DZIĘKI ZA ODPOWIEDZI STATYSTYCZNIE PRZY TAK DUŻEJ LICZEBNOŚCI OSÓB ODWIEDZAJĄCYCH TO FORUM WYDAWAŁO MI SIĘ, ŻE ZNAJDZIE SIĘ TUTAJ JAKIŚ LEKARZ LUB FIZJOTERAPEUTA - REHABILITANT. POZA TYM KAŻDY FORUMOWICZ MOŻE PODZIELIĆ SIĘ ZE MNĄ CENNYMI UWAGAMI, JEŚLI NIE DAJ BOŻE PRZYDAŻYŁA MU SIĘ PODOBNA KONTUZJA. DALEJ CZEKAM NA ODPOWIEDZI SWOJĄ DROGĄ BOOFI - [...]
[...] wpływu na transport lipidów, a szczególnie cholesterolu. Przez wiele lat kładziono nacisk na konieczność zmniejszenia ilości tłuszczów nasyconych i cholesterolu na korzyść olejów roślinnych, aby zwiększyć poziom “dobrego cholesterolu" HDL i zmniejszyć zawartość “złego" LDL. Przywiązywano przy tym nadmierną wagę do [...]