Produkt po obróbce termicznej nie zmienia swojej ogólnej kanaryki jeżeli nie dodaje żadnych dodatków, w przypadku oleju w sprayu możesz sobie darować doliczanie czegokolwiek A jeżeli chodzi o pierś to po prostu ona zmieni swoją masę ogólną ponieważ posiada w sobie wodę która wyparuje/zostanie na patelni, ale jej kaloryka będzie cały czas taka sama [...]
Nie widzę problemu. Skoro masz rybę w lodówce, to w czym problem? Z jakim celu chcesz z nią czekać? Nie masz czasu jej upiec/usmażyć? Wrzuć ją do piekarnika, czy na patelnię i przygotuj. Dowolny sposób obwódki, na jaki masz ochotę. Każdy z nich będzie lepszy niż trzymanie surowej. Obróbka termiczna jest sposobem utrwalenia pożywienia, więc w [...]
Nie jestem pewny czy dobrze się zrozumieliśmy z tą wodą. W tym dzienniku przy pozycji "kurczak pierś" mam podawać wagę surowego mięsa przed obróbką termiczną, tak? Takie poprawki na razie wprowadziłem - białko ucięte, więcej węgli, a z tłuszczem to przyznam się, że nie wiem czym go zastąpić, aby nie tracić kalorii... [...]
Tak, dokładnie. Przed obróbką termiczną. Możesz balansować tłuszczami i węglowodanami. Obserwuj swój własny organizm, jesteś swoją własnością, możesz korygować swój jadłospis regularnie, ale z rozsądkiem. Nie musisz się rozdrabniać dużą ilość posiłków, w Twoim planie żywienia występują kopie posiłków aż trzy razy ( kurczak i ryż ) w ten sposób [...]
zerknijcie jeszcze na te tabelki: http://fitwit.pl/ile-kalorii/5,1739,drob/piers-z-kurczaka-bez-skory-surowa.html http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Pier%C5%9B-z-kurczaka-bez-sk%C3%B3ry.html pierwsza przedstawia surowego kuraka, druga gotowanego lub pieczonege- pisze, a obie przedstawiają te same wartości. której uwierzyć? myśle że przed [...]
1. Wydaje mi się, ze mięso się scina na krawędziach jak to w normalnym procesie smażenia na tłuszczu. Chyba, że jest tam cos czego nie widzę ? 2. Na pergaminie możesz smażyć 3. Kurczak podczas smażenia nie traci białka; ważysz przed obróbką termiczną i przyjmujesz ilosć białka dla surowego produktu. Po obróbce białka będzie tyle samo
z tego co mi wiadomo to wazy sie dany produkt przed obróbką termiczna a nie po. Mi tylko chodzi jak przyżadze łososia na jakie wartosci mam ptrzec na tego swiezego czy po ugotowniu? przyżadzanie na parze= gotowaniu ?? teraz to mnie tak zastanawia
Nie kolego, obliczyles swoje kalorie wliczajac w to ruch. Wiec juz nic od tego nie odejmujesz nie waze czy wypadnie Ci silowania, cardio czy wiecej ruchu tego dnia. Jesli zaczynasz z 3000kcal to odzienie jesz tyle, przez powiecmy 2-3 tygdnie , porownujesz wyniki na zdjeciach i pomiarach i jak idzi ew dobra strone nic nie zmieniasz. Jesli nie spada [...]