[...] osi podwzgorze-przysadka-jadra najszybciej jak to mozliwe. Dlaczego nasz organizm przechodzi w stan katabolizmu po zakonczeniu cyklu? Ten stan rzeczy powodowany jest niskim poziomem testosteronu wraz z wysokim poziomem kortyzolu (*2) oraz estrogenu. Jak zapewne wiecie wszyscy, niektore androgeny konwertuja do estrogenow. Kiedy zewnetrzny [...]
[...] bogate w błonnik, witaminy i składniki mineralne. Powinniśmy zatem jeść dużo ciemnego pieczywa, warzyw i owoców, białego chudego sera oraz ryb. Spożywajmy więcej mleka o niskiej zawartości tłuszczu oraz niskotłuszczowych jogurtów i kefirów. Do podstawowych i niezbędnych człowiekowi składników odżywczych należą: białko, węglowodany, tłuszcze, [...]
[...] nie jest niebezpieczna jej wysoki poziom poprostu obniza ten poziom cukru ktory jest - czyli poziom cukru spada - a ze musi byc staly wiec skads musi go wziąsc skad? jest niski poizom cukru we krwi,niski poizom insuliny - wiec organizm 'wypuszcza' hormony ktora sa odpowiedzialne za wyrownanie poziomu tego cukru we krwi (głównie glukagon, [...]
[...] na każdy kilogram należnej masy ciała. Co najmniej połowę tej ilości powinno stanowić białko zwierzęce. Preferencja dotyczy produktów bogatobiałkowych przy jednocześnie niskiej zawartości tłuszczów. U osób z nefropatią cukrzycową może być konieczne wprowadzenia bardziej drastycznych ograniczeń w spożyciu białka. 48* Zapotrzebowanie [...]
[...] dostępnej w każdym sklepie ze zdrową żywnością i w dużych marketach. Fruktoza jest cukrem słodszym od sacharozy, w związku z tym używa się jej mniej, a ponadto ma bardzo niski indeks glikemiczny. Uważam też za korzystne (pomimo wysokiego indeksu glikemicznego i dużej kaloryczności) spożywanie w umiarkowanych ilościach naturalnego miodu, który [...]
[...] one zidentyfikować czynnik odpowiadający za długowieczność tych ludzi. Dlaczego stulatkowie stają się stulatkami? Dlaczego mają takie szczęście? Czy to dlatego, że mają niski poziom cholesterolu, dużo ćwiczą i prowadzą zdrowy, higieniczny tryb życia? No cóż, najdłużej żyjąca znana osoba, Jean Calmet z Francji, która zmarła zeszłego roku [...]
Olej lniany jako składnik odżywczy & Olej lniany uzyskuje się z siemienia lnianego. Jest żółtawy, przeźroczysty. Posiada swoisty zapach i smak o nucie orzechowej. W łyżce nieratyfikowanego oleju lnianego tłoczonego na zimno, aż połowę składu stanowi kwas tłuszczowy z rodziny Omega-3! Ponadto po ok. 20 % stanowią kwasy: jednonienasycony [...]
[...] tarczycy, osteoporozą, kamieniami nerkowymi, chronicznym zmęczeniem – Wit. A i D współpracują ze sobą, niedobór jednej powoduje nadmiar drugiej – Hypochlorchydia (niski poziom kwasu żołądkowego) powodują między innymi grzyby Candidam, czy bakteria Clostridium – Bez odpowiedniego pH i poziomu kwasu żołądkowego, enzym pepsyna (trawi [...]
[...] dostępnej w każdym sklepie ze zdrową żywnością i w dużych marketach. Fruktoza jest cukrem słodszym od sacharozy, w związku z tym używa się jej mniej, a ponadto ma bardzo niski indeks glikemiczny. Uważam też za korzystne (pomimo wysokiego indeksu glikemicznego i dużej kaloryczności) spożywanie w umiarkowanych ilościach naturalnego miodu, który [...]
[...] także w stanach obnizonego poziomu cukru we krwi, głodu lub po wstrzyknięciu substancji hormonalnych. Pobudzająco działa również zwiększone stężenie aminokwasów we krwi oraz niski poziom kwasów tłuszczowych. Zahamowanie wydzielania hGH następuje przy wzroście poziomu cukru we krwi oraz kwasów tłuszczowych, np. w otyłości. Eliksir młodości [...]
Syndrom kleszcza – Amsterdam, Holandia 2016 Dr Katharina Deutsch „Zaburzenia metylacji w Boreliozie – Fakty i Fikcja” -Zdrowie to w 1/3 środowisko, 1/3 mikroby i w 1/3 genetyka – Zauważyła że na genetyke jest w tej chwili moda i ‚hype’ jednak z jej klinicznego doświadczenia jest ona pomocna u chronicznie chorych pacjentów – Zdolności [...]
[...] nastroju oraz utrzymaniu "świeżości myśli". Nie dziwi więc popularność wśród sportowców siłowych, kulturystów oraz wszystkich tych dyscyplin, które wymagają diet o niskiej zawartości węglowodanów. Niektórych negatywnych symptomów stosowania diet niskocukrowych można uniknąć właśnie dzięki stosowaniu glutaminy. Poprawa wartości oraz [...]
[...] sodu z moczu pierwotnego, natomiast ułatwia wydalanie potasu Niedobór aldosteronu prowadzi do choroby Addisona objawiającej się zmęczeniem, brakiem apetytu, chudnięciem, niskim ciśnieniem krwi na skutek utraty sodu i wody, wzrasta stężenie potasu w komórkach na skórze występują przebarwienia. Nadmiar aldosteronu prowadzi do choroby Cushinga [...]
[...] której potrzebują sportowcy. Kwasy tłuszczowe omega 3 a zwłaszcza DHA zwiększają wrażliwość błon komórkowych na działanie insuliny, W wielu badaniach zaobserwowano, że niski poziom kwasów tłuszczowych omega-3, a wysoki omega-6 w fosfolipidach błon komórkowych mięśni szkieletowych powoduje wzrost ich oporności na insulinę, co sprzyja [...]
[...] nastroju oraz utrzymaniu "świeżości myśli". Nie dziwi więc popularność wśród sportowców siłowych, kulturystów oraz wszystkich tych dyscyplin, które wymagają diet o niskiej zawartości węglowodanów. Niektórych negatywnych symptomów stosowania diet niskocukrowych można uniknąć właśnie dzięki stosowaniu glutaminy. -Poprawa wartości oraz [...]
[...] w porównaniu do grupy kontrolnej i nie wykazywali róznic w stosunku do grupy, której podawano olej kukurydziany lub szafranowy. Populacje spozywajace olej kokosowy wykazuja niski wspólczynnik zachorowalnosci na choroby serca. Olej kokosowy moze tez byc jednym z najbardziej uzytecznych olejów zapobiegajacych chorobom serca dzieki swoim [...]
[...] Skoro chcemy by działał to MUSIMY zbić kortyzol. To jest naukowo udpowodnione, piszesz jakby "z ramienia nauki" więc prosze podaj badania w ktorych wysoki poziom kortyzolu i niski poziom testosteronu towarzyszył statystycznie istotnym przyrostom siły sportowców na przestrzeni chocby i 5 dni, juz nawet nie prosze o pół roku czy rok. Oczywiście [...]
[...] także w stanach obnizonego poziomu cukru we krwi, głodu lub po wstrzyknięciu substancji hormonalnych. Pobudzająco działa również zwiększone stężenie aminokwasów we krwi oraz niski poziom kwasów tłuszczowych. Zahamowanie wydzielania hGH następuje przy wzroście poziomu cukru we krwi oraz kwasów tłuszczowych, np. w otyłości. Eliksir młodości [...]
a oto to com znalazla.... Firma PROCTOR & GAMBLE w USA wyprodukowała syntetyczny tłuszcz "OLESTRA" i wprowadziła do handlu. Podniebienie i język odbierają go jako tłuszcz, jednak nie rozkłada się w organizmie i przechodzi niestrawiony do jelit. Nowoczesne hedonistyczne społeczeństwo zorganizowało sobie przyjemność "spożywania [...]