Hormon wzrostu należy do grupy hormonów, które wytwarzane są przez przysadkę mózgową. W okresie rozwoju człowieka odpowiada on m.in. za wzrost i rozwój szeregu tkanek. Jego największa sekrecja następuje w okresie dzieciństwa, a wraz z wiekiem zmniejsza się jego ilość, co jest zjawiskiem naturalnym. Nie spożywaj przed snem posiłków bogatych w [...]
Wszyscy doskonale wiemy, że odpowiednia dieta może być traktowana niemal, jako lekarstwo dla wielu naszych dolegliwości. Złe odżywianie działa odwrotnie... Nie myślimy o tym, dopóki nie stanie się coś poważniejszego. Oczywiście nie mamy zamiaru tutaj robić propagandy, że dieta nas truje. Zacznijmy od tego czym jest ta współczesna dieta. Dlaczego [...]
Czym jest kreatyna? Jest związkiem (aminokwasem), który w organizmie człowieka występuje naturalnie. Powstaje z takich aminokwasów, jak glicyna i arginina, a jej poziom w organizmie zależy od takich czynników, jak np. ilość masy mięśniowej, ilość spożywanego mięsa czy poziomu hormonów anabolicznych. Podsumowanie Kreatyna bez wątpienia jest [...]
Magnez jest zaangażowany w ponad 300 reakcji chemicznych zachodzących w naszym organizmie, a niektóre badania pokazują, że ponad połowa populacji nie dostarcza go w swojej diecie w odpowiednich ilościach. To, że jest to ważny minerał dobrze wiemy. Potrzebujemy go do rozluźnienia mięśni, krzepnięcia krwi, prawidłowej pracy serca, regulacji glukozy [...]
[...] w procesie fermentacji mogą powstać mikotoksyny - toksyczne związki wytwarzane przez niektóre grzyby - wraz z możliwymi toksynami bakteryjnymi. W herbacie pu-erh jest zwykle niski poziom mikotoksyn, które są uważane za bezpieczne. Warto też pamiętać, że podobnie jak inne sfermentowane pokarmy, pu-erh może mieć mocniejszy wpływ na trawienie, [...]
Cukrzyca to choroba, która pojawia się, gdy poziom glukozy/cukru we krwi jest stale (przewlekle) zbyt wysoki. Glukoza jest głównym źródłem energii dla mózgu i komórek krwi, w normalnych okolicznościach pochodzi ona z wątroby lub jest dostarczana z pożywienia. Dociera ona do komórek w Twoim organizmie za pomocą insuliny, hormonu wytwarzanego przez [...]
dawkowanie lepiej 3 razy dziennie po 3 jednostki czy 2 razy dziennie po 4 ? i w jakich porach bo słyszałem ze najlepiej gdy poziom cukru w organizmie jest niski czyli po treningu(czy lepiej przed bo wydaje mi sie ze robie wtedy lepszy trening albo to placebo?) i w nocy gdy ide do kibla. a trzeci raz rano przed śniadaniem ? łączę z 500mg enantan e7d
[...] kulturystyce. Najlepszym źródłem proteiny są takie produkty żywieniowe, jak jajka, ryby, mięso, produkty mleczne, a także fasola, groch i inne wytwory roślinne. Aby utrzymać niski poziom tłuszczu nasyconego (wysokoprocentowego) w organizmie należy spożywać chude, czerwone mięso, drób bez skóry, chude ryby, chude mleko i jogurt, białe sery, białka [...]
[...] kulturystyce. Najlepszym źródłem proteiny są takie produkty żywieniowe, jak jajka, ryby, mięso, produkty mleczne, a także fasola, groch i inne wytwory roślinne. Aby utrzymać niski poziom tłuszczu nasyconego (wysokoprocentowego) w organizmie należy spożywać chude, czerwone mięso, drób bez skóry, chude ryby, chude mleko i jogurt, białe sery, białka [...]
[...] prawidłowe działanie enzymów, białek katalizujących procesy przemiany materii. Z chemicznego punktu widzenia witaminy nie stanowią jednorodnej grupy. Ich wspólną cechą jest niski ciężar cząsteczkowy. Organizm człowieka nie ma zdolności wytwarzania większości witamin ani dłuższego ich gromadzenia. Z tego powodu witaminy muszą być dostarczane w [...]
[...] glukozy zawartej w naszej krwi oraz "cukier" na określenie sacharozy w Coca-coli jest niebezpieczne dla konsumenta. Ale czy często zastanawiamy się nad tym? Podejrzewając niski poziom cukru w krwi, sięgamy po słodycze, słodki napój lub sam cukier w celu podniesienia jego poziomu. W rzeczywistości jest to najgorsza rzecz jaką można zrobić. [...]
[...] też nie powinny być zbyt długie, gdyż powodują znaczny spadek poziomu cukru we krwi. Z jednej strony obniża to wydolność umysłową i fizyczną . Z drugiej strony zbyt niski poziom cukru we krwi powoduje, że chętniej jesz słodycze i inne wysokokaloryczne przekąski. Urozmaicaj dietę Im bogatszy wachlarz dostarczanych produktów, tym większe [...]
[...] opisuje przypadki pacjentów, którzy mimo jednakowej diety inaczej reagowali na cukier. Mimo właściwego jego spożycia wykazywali na przykład hipoglikemię, zbyt niski poziom cukru we krwi, mimo braku zaburzeń chorobowych. W odróżnieniu od mutacji genetycznych poszczególne warianty genów nie predysponują do chorób dziedzicznych, [...]
[...] · Zmniejsza uczucie głodu · Wpływa korzystnie na wydolność tkanki mięśniowej · Dodają siły i energii na cały dzień Niekwestionowana jakość ProteiNova to: - pomijalnie niski poziom cukru i tłuszczu na porcję (w przeciwieństwie do większości przesłodzonych konkurencyjnych produktów obecnych na rynku), - kaloryczność produktu to 100 [...]
co powinnam jesc aby podniesc cukier w organizmie? w ostatnim badaniu wyszedl mi niski poziom cukru lekarz podniesc ale nie powiedzial co powinnam jesc oprocz nutelli, slodze kawe po 3 lyzeczki kilka razy dziennie co jeszcze powinnam robic?
[...] z retencją wody oraz aromatyzacją, preferuje Sustanon nad innymi długo działającymi estrami. Należy zaznaczyć, że Sustanon jest środkiem efektywnym nawet w relatywnie niskich dawkach u zaawansowanych sportowców. Interesującym jest fakt, że Sustanon podany osobom, które wcześniej go używały w takich samych lub niższych dawkach - nadal [...]
[...] umożliwia wprowadzenie organizmu w ten stan. Taki sposób odżywiania to podchodzi pod diety ketogeniczne. Jednak uważam, iż powinna być praktykowana wyłącznie przy dość niskiej ilości tłuszczu w organizmie i przez ludzi znających swój organizm. Opiszę moją propozycję, jak osiągnąć nie gorsze efekty przy zwykłej, zbilansowanej diecie [...]
[...] tycia osób z grupy krwi AB odzwierciedla mieszany wpływ genów A i B. Czasami stwarza to osobliwe problemy. Przykładowo masz charakterystyczny dla ludzi z grupą krwi A niski poziom kwasu żołądkowego, ale też typowe dla grupy B przystosowanie do jedzenia mięsa. Chociaż więc jesteś genetycznie zaprogramowany do konsumpcji mięsa, to jednak do [...]