mam jeszcze 2 pytania : 1. Czy chleb żytni jasny jest dobry? w składzie jest napisana tylko mąka żytnia więc nie wiem , może lepszy graham lub razowy? 2. Co robicie z żółtkami po oddzieleniu od białek do kosza czy jest jakiś sposób/przepis :D Zmieniony przez - adkens w dniu 2013-02-25 21:35:42 1.pieczywo razowe, pełnoziarniste, z maki typ 2000 [...]
mam jeszcze 2 pytania : 1. Czy chleb żytni jasny jest dobry? w składzie jest napisana tylko mąka żytnia więc nie wiem , może lepszy graham lub razowy? 2. Co robicie z żółtkami po oddzieleniu od białek do kosza czy jest jakiś sposób/przepis :D Zmieniony przez - adkens w dniu 2013-02-25 21:35:42 1.pieczywo razowe, pełnoziarniste, z maki typ 2000 [...]
co myślicie o naleśnikach z mąki tortowej 50/50 z mąką żytnią? pytam ponieważ z samej żytniej naleśniki są bardzo delikatne i mi się rozwalają , może jakieś pomysły?
Maka razowa ma to do siebie, ze produkty z niej robia sie dosc kruche po smazeniu, wiec moze byc ciezko. Dawaj owsiana jezeli wychodza dobre. czyli nie dodawać w ogóle tortowej?
zatem ja mam świeże pytanie. Z której mąki piec sobie coś na wzór chlebka (nie mam możliwości kupna czystego razowca)? Ostatnio robiłem z tego co miałem tj. mąka pszenna razowa. Teraz mam do dyspozycji jeszcze żytnią razową i owsianą razową i nie wiem, która będzie najlepszym wyborem.
jw, nawet w biedronce są a wiesz może jak się ten z biedronki nazywa? Ziarna Natury czy jakoś tak. Od razu poznasz, bo innego ciemnego chyba nie ma. W składzie tylko mąka durum i woda.
jw, nawet w biedronce są a wiesz może jak się ten z biedronki nazywa? Ziarna Natury czy jakoś tak. Od razu poznasz, bo innego ciemnego chyba nie ma. W składzie tylko mąka durum i woda. chyba ziarna natury nie jestem pewny a nie chce mi sie iść do kuchni sprawdzić%-) brązowo zielonkawe opakowanie, uwaga nie jedyny brązowy w biedro bo dzisiaj byłem [...]
Bardzo fajny. Mam pytania czy będzie dobry na Low Carb? Tak ze 2-3 kawałki dziennie sobie chapsnąć? No i czy ta mąka ziemniaczana jest zdrowa? I kolejne pytanie: Zamiast słodzika może być ksylitol? Jeśli tak to jaka ilość odpowiada tej ilości tabletek ? Sory jestem amator }:-( Pozdro! Zmieniony przez - ernie1234 w dniu 2016-09-02 16:15:42
Tak główne boje to podstawa i trzeba je budować jak tylko się da:-)) Wiadomo, że lepiej wciągnąć dobrego burgera niż maka;-) Dlatego właśnie chcę dopracować technikę to maxa... Ławka idzie w miarę dobrze, żołnierz też. Główna praca pójdzie w przysiad i martwy klasyk... Martwego klasyka póki co nie robię tylko na prostych nogach. Więc cała para [...]
[...] progres. Dobry chleb się poznaje po składzie :-) Powinien zawierać tylko mąkę (im więcej pełnoziarnistej, tym lepiej), wodę i sól. No i zakwas, ale to w zasadzie też tylko mąka i woda. Natomiast niestety kupienie takiego nie wszędzie jest proste, a pieczenie chleba na potrzeby domowe nie jest ani trudne ani czasochłonne (tylko trochę [...]
Siłka Fajna, tylko dlaczego tak tam pusto ? Może sie wystraszyli kolegi CZUNGA ;-) no takie czasy -siłownie pustoszeją ,a na crossficie trącają się łokciami,.........ja bede wierny......... rower 5 min plecy; 3 ćwiczenia -razem 12 s po około 12p tył barków; 2 ćwiczenia -razem 6s po 12p grzbiet; 1 ćwiczenie 3s 12p brzuch; 1 cwiczenie 3s 15p [...]
Ale ja popieram Twoje słowa Mariusz :) Ja się akurat nie wycinam, bo nie mam z czego. Stosuję luźną dietę z nastawieniem na zdrowe produkty z przewagą tłuszczu i białka i mniejszej ilości węgli. Od czasu do czasu robię ładowania ww i wspomniane czity dla "uspokojenia chęci" - tyle, że wtedy na bank wpada powyżej 6k. Hamburger z maka to nie czit. [...]
[...] i "zdrowości" domowej pizzy margherity z rukolą, na cienkim cieście? (można co jakiś czas?)" Tak, można. Tylko zjedz tyle żeby Ci w makro pasowało. Przecież domowa pizza to mąka, swoje mięso, trochę sera i warzyw. Po mojemu jesz za mało + nie masz białka i zdrowych tłuszczy w diecie stąd to osłabienie. Musi być tłuszcz w diecie bo tłuszcze [...]