Placki 'ala tortille robione własnoręcznie. Jakoś nie przekonuje mnie skład kupnych co mają po 7-10gr fatu na 100gr produktu :-) Mięsko duszone z cebulką. Sos keto roleski bbq. Świeża papryczka + mix sałat. Najlepsze a zarazem najzdrowsze tortille które tak bardzo wszyscy kochamy %-) Są dwa powody dlaczego sam robię placki. Po pierwsze używam [...]
Problemów z dietą nie mam :) staram się jeść jak najwięcej białka i minimalizować ilość węgli po treningu ażeby się nie odkładało mój aktualny plan wygląda tak : 1 klata+bic 2 plecy 3 wolne 4 nogi+brzuch 5 barki+tric 6 wolne 7 wolne czasami w 6 dzień też trenuję ale chyba przestane aby dac mięśniom więcej odpoczynku :) a co do opcji ballamousa [...]
Najlepiej się pytać w sklepach gdzie mają pieczywo z lokalnych piekarni. U mnie np. GS piecze żytni na zakwasie gdzie w składzie jest tylko mąka, woda i sól. Chleb jest ciemny, lekko kwaskowaty i lepki. Nie wysycha szybko i nie kruszy się. Można zawsze kupić parę bochenków, zamrozić jak się ma możliwość i sukcesywnie wyciągać.
Z nieco gorszych opcji, tzn paczkowanych, Oskroba ma kilka chlebów z samej maki, soli i wody, i jest jeden chleb Tesco ze słonecznikiem też z samą mąką. Wiadomo, lepszy z zaufanej piekarni, ale Oskroba naprawdę daje radę, jak np. zakupy trzeba zrobić o północy...
zrozumiano, a jeszcze takie pytanie o rybę, można z jakąś panierką lub mąką czy tylko samą smażyć na oliwie? Zmieniony przez - Krystianoo89 w dniu 2016-03-08 16:51:12
Tak kupowałem Prolaba od Sonbatego - opakowanie 5lbs, i powiem jedno, SSonbaty a najlepszą drukarnię jaką kiedykolwiek widziałem - nie do odróżnienia z orginałem. Powiem więcej opakowanie też zupełnie identyczne z tym amerykańskim i na koniec najdziwniejsze zawartość też identyczna, taka sama jak Prolaba, kurcze ten Sonbaty musi mieć naprawdę dużą [...]
coz to jest chleb mieszany slonecznikowy? raczej nic dobrego. Sklad dobrego chleba to maka zytnia 2000, zakwas, sol, woda pozilek nr 3 nie jest dobrym posilkiem na redukcji.
co sie dodaje to ogólnie wiadomo, mi chodzi o konkrety...wypróbowane przepisy, konkretnie napisane co i czego dodawać... nie wiem jak Ci skubańce w pizzeriach robia to smarowidło pomidorowe, ze pizza ma taki fajny smakten sos na placek jest chyba najwazniejszy... Ja sam mam przepis, zapłaciłem smsem za niegopróbowałem i ciasto naprawde bardzo [...]
+Potrzeba silnej motywacji,samozaparcia,konsekwencji postepowania +Najlepszym lekarstwem jest ruch +Glodzenie sie nie jest dobrym sposobem na zrzucenie zbednych kilogramow +Nalezy spozywac kilka posilkow w ciagu dnia (5-6),ale w malych ilosciach +Wrogiem ootylych sa zaparcia.Nalezy uregulowac wyproznianie.uwaga srodki i ziola przeczyszczajace [...]
[...] robiłem nie wiem czy nie ketchup :P Dobra rozpiska z dzisiaj mała i wrażenia Stwierdziłem że pierwszy posiłek musi być dobry, więc... Posiłek 1 Omlet z 4 jajek + mleko + mąka kukurydziana na filecie z indyka napompowanego wodą :D i około 12 zjadłem jedną kromkę z szynką sałatą i pomidorem, nie wiem czy traktować to jako posiłek bo to na [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] ale unikać syfu. I moim zdaniem tu jest przyczyna problemu, bo chyba po prostu jem za mało. Z drugiej strony jak zaczynam jeśc więcej, produkty również o wysokim IG (biała mąka) to odrazu czuje się cięzki, i mam wrazenie ze wszystkie efekty treningu idą nie powiem co robić. Będe wdzięczny za pomoc [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] ale unikać syfu. I moim zdaniem tu jest przyczyna problemu, bo chyba po prostu jem za mało. Z drugiej strony jak zaczynam jeśc więcej, produkty również o wysokim IG (biała mąka) to odrazu czuje się cięzki, i mam wrazenie ze wszystkie efekty treningu idą nie powiem co robić. Będe wdzięczny za pomoc [...]
oczywiscie jak najbardziej wzakazane omlet np 6 -7 jaj w tym 2 zoltka maka jakies rodzynki orzechy jesli masz dostep duzy do jaj to sie ciesz mozna robic przerozne omlety przerozne jajecznice jesli nie mozesz zjesc kurczaka + cos tak jak mowie bialka jajek to najlepsze bialko pod katem przyswajalnosci
Nic prostszego :-) Moja babska porcja: 100g mąki pszennej graham typ 1850 (+ około 5/10g bo lekko się kleiło), jedno żółtko i woda. Dolewamy jej tyle, żeby mieć dobrą konsystencję, powinno się raczej nie kleić, aczkolwiek moje było odrobinę lepkie. Robiłam rękoma większe placki, kolejno opruszyłam rękę mąką i klepałam je, wystarczało aby wałek się [...]
Hej Hej ! :) Mało gotuję, muszę wrócić do dawnych nawyków, dawno nic nie piekłam... ;-) - zielony gulasz, tj. indyk duszony na wodzie, później dodałam m.in. trochę oliwy, paprykę, dużo szczypioru, cukinię, kaszę i zagęściłam mąką - kawałek schabu z cukinią i masłem, jako węgle zjadłam ryż z miodem i truskawkami (takie tam zachcianki) %-) - kasza z [...]
[...] dość długo I teraz kiedy rozwiną się mykotoksyny oferowane ziarno na mąkę w konsekwencji lądujące w pieczywie jest w pewnym stopniu skażone mykotoksynami A teraz która mąka a w konsekwencji pieczywo mniej? Dla niewtajemniczonych mykotoksyny jak sama nazwa wskazuje są toksynami Często można spotkać neurotoksyny czyli takie które oddziałują [...]
Jednak dostawcy ziarna wiedzą jakiej jakości ziarno dostarczają. Przed każdym przyjęciem mąki od dostawcy mąka jest badania przez laborantkę w piekarni, czy nie wykonuje ona analizy na zanieczyszczenia? Wiem, bo akurat byłem w jednej i o analizie badającej jakość surowca wspominała.