[...] orkiszowego. Znalazłem super chleb bez dodatku karmelu, miodu, barwników i mąk pszennych. Składa się z płatków owsianych, 70% mąki orkiszowej pełnoziarnistej i reszta to mąka żytnia 3 Posiłek 150g kasza(półtora woreczka grrr) + kiełki fasoli, groszek, 20ml oliwa i 150g pierś. Jako iż moje wspaniałe posiłki się nie mieszczą do moich naczyń, [...]
DZIEŃ 51(wczorajszy) Trochę posiłków z wczoraj DZIEŃ 52 1 Posiłek Sadzone z 4 jajek, omega i witaminy (ostatnia omega i ostatnie witaminy z Olimpa zostały mi jeszcze te z NOW daily vits) Do tego trochę chleba było ~200g razowego 2 Posiłek 200g ryba sola posypana trochę razową mąką żeby się nie rozleciała przy smażeniu Przekąska Batonik Twister i [...]
Witam, juz nieraz pewnie bylo, prosze powiedzcie mi czy np. Maka Lubella pelnoziarnista, rozni sie czyms od maki pszennej typ 1850 (graham)? Co myslicie o mace z pszenicy durum? Czym sie rozni owsiana od owsianej razowej? dzieki za pomoc z gory, pozdr. Zmieniony przez - kubsztix w dniu 2013-06-06 16:29:06 Lubella pełnoziarnista jest z 3 zbóż: [...]
Obstawiałbym, że mąka będzie miała nieco wyższe IG. Dla pewności musiałbyś sprawdzić w tabelach - jednak samo IG jeszcze nie jest wyznacznikiem czegokolwiek. By określić wartośc produktu warto zwrócić uwagę, prócz IG, czy ładunku glikemicznego, jeszcze na indeks sytości, czy gęstość odżywczą. Jeśli już wybierać - osobiście obstawałbym za tym, by [...]
czyli bezsensu, chyba ze ktos na gluten uczulony...? al eto juz lepiej zjesc cos bezglutenowego z natury ze tak powiem niz taki wytwor, przynajmniej mi sie wydaje, no nie wiem. No ale nie wiem co z tym durum, bo jak na wyglad i smak to wg mnie zwykly bialy.... wydawalo mi sie ze durum to razowy czy cos, maka nieoczyszczona, ale ten jest zwykly [...]
Gdybym dodał jeszcze kolejne dania D: np. omlet z płatkami owsianymi, tortille z kupnym plackiem (lub też swoim) i pierogi własnej roboty (mąka pszenna typ 450, mąka pszenna typ 2000 w proporcji 1:1) i np. na deser szarlotkę w wersji fit z przepisu https://www.sfd.pl/art/Fitkuchnia/Szarlotka_1500_kcal__bezglutenowa-a1674.html to byłoby to [...]
Zależy od Ciebie. Durum ma więcej glutenu niż zwykła mąka. Teraz chyba generalnie durum to większość na półkach, mnie osobiście bardziej smakuje makaron ze zwykłej jasnej pszenicy, ale ciężko go dorwać w wersji innej niż "rosołowej" ;)
A mozna taki makaron stosować jako posiłek przed treningowy (oczywiście z dodtkami jak jogurt itp.)?? Jakki makaron byłby najlepszy? Durum,mąka typ 500,mąka makaronowa, mąka przenna,czy makaron jajeczny?? K-1 Tournament!
PIECZEŃ DROBIOWA prawie bez węglowodanów Czas przygotowania 1godz. 20 min. Ilość porcji: 6-8 Składniki: Cebula 2szt. Filet z piersi z kurczaka 800g Papryka czerwona 1/2 szt. Papryka zielona 1/2 szt. Czarne lub zielone oliwki 20g Jaja 2szt. Mąka razowa 40g Oliwa z oliwek 10g Przygotowanie: - Mięso oczyść i zmiel - Razem z mięsem wymieszaj w [...]
Dzięki panowie;-) ~~~~~~~~~~~ Dobra to może teraz coś skrobne ogólnie ilemniej wiecej zjadłem na ładowaniu przed zawodami;-) i mniej wiecej ile po%-) Wrzuce tez jakos fotke itp;-) NO więc tak ogólnie na ładowaniu od czwartku rana do startu w sobote ok 15 poszło: -20 woreczkow ryżu basmantii -8 wafli ryżowych -około 400g masła orzechowego -około [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] wklejam, jeśli jest coś nie tak to proszę o wskazówki.Dodam ,że na śniadanie obecnie najlepiej lubię zjeść 4 kromki chleba żytniego 100 %(skład chleba 27% procent mąka żytnia typu 2000, 23% mąka żytnia typu 720, 12% mąka żytnia typu 997,chleb na zakwasie,bez żadnych konserwantów ,barwników itp,w 100%procent żytni) z pastą100 gram [...]
Po: 1. Podbij kcal, na szybko z programu potreningu.pl obliczyłem ze potrzebujesz aby utrzymac wage 3300 kcal, jesli jestes ekto to musisz dodac nadwyzke bez zwatpienia. Wg. mnie ja bym ustalił wegle na 4g i zobaczył co sie dzieje, ejsli waga stoi po tyg. to w tedy dodasz. 2. Ryz biały wywal, daj brazowy, basmati czy paraboiled, mozesz takze [...]
Day:18 B ciężki - nr 3 1. PRZYSIADY 70kg x 12 80kg x 10 90kg x 8 100kg x 6 !* - REKORD --- FILMIK 2. WSPIĘCIA NA PALCE 75kg x 25 85kg x 25 85kg x 25 !* 3. DRĄŻEK NACHWYTEM (SZEROKO) CC=Ciężar Ciała CC + 1,25kg - 8xsam + 2x z pomocą CC + 2,5kg - 5xsam + 5x z pomocą CC + 3,75kg - 3xsam + 7x z pomocą 4. ŻURAW 3s x 12 powt 5. WIOSŁOWANIE SZTANGĄ [...]
Odp na zapytanie RemyLogan Prawdę mówiąc w całym wywodzie o mykotoksynach i mąkach jasnych czy ciemnych oraz produktach z nich tworzonych cały czas liczyłem na to że ktoś zada takie pytanie Jednym słowem albo będziemy mieli odpowiednio wolno uwalniane węglowodany i będziemy się truli a w innym wariancie będziemy mieli szybkouwalniane węglowodany i [...]
[...] pszenica (zwana twarda, bo nie klei się po ugotowaniu), na dodatek przerobiona termicznie w niewaidomy sposób, czyli na redukcji do eliminacji tak samo jak biała ordynarna mąka BTW akurat na makaronach się znam doskonale, bo mam Włochów w rodzinie Chodziło mi o skład Mateusz bardzo dużo żywności przetworzonej, niepotrzebne węgle proste w [...]
22.07.2014 Dieta: Pierś z kurczaka 200 g Makaron durum rurki 100 g Polędwica wołowa 200 g Ryż biały 100 g Jabłko 280 g 2 Jaja Mąka pszenna typ 500 60 g Fasolka szparagowa 200 g Twaróg chudy 200 g Masło orzechowe (domowej roboty) 50 g Chleb ze słonecznikiem 200 g /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/445f6ea1209449f0a26952dbf03c02f0.jpg Trening: [...]