SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

morfologia i TSH

  • Morfologia i TSH - proszę o pomoc

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Robiłem wczoraj badania, mam dziś wyniki - mógłby ktoś kto ma o tym pojęcie powiedzieć mi czy wszystko w normie? RBC 4.36 10^6/mm^3 HGB 12,9 g/dL HCT 36,9 % MCV 85 um^3 MCH 29,5 pg MCHC 34,8 g/dL RDW 13,2 % PLT 222 10^3/mm^3 MPV 9,1 um^3 PCT 0,202 % PDW 15,8 [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 5867 Data: 3/13/2008 12:43:13 PM Liczba szacunów: 0
  • morfologia i tsh

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    robiąc mrfologię mój wynik TSH to 3,920 a norma 0,270-4,200 . jestem po obustronnej mastektomi,posiadam niewydolność II stop, i mam wszczepiony kardiowerter.mam gen BRC1.czy mój wynik TSH jest odpowiedni?

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 683 Data: 3/5/2011 1:45:05 PM Liczba szacunów: 0
  • [SPAM] Gdy gorączka cię dopadnie, chwyć strzykawkę - w mig opadnie!

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    ale mi sfd zamuliło morfologia i tsh

    Odpowiedzi: 12159 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/7/2015 9:19:18 PM Liczba szacunów: 0
  • Na pewno morfologia, kortyzol, tsh, ft3, ft4, crp, testosteron, lipidogram. Morfologia i tsh na NFZ. Reszta około 100-150zł.

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 2678 Data: 6/24/2017 11:06:14 AM Liczba szacunów: 0
  • Nowe życie - DT julcziik

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    Jaka fobia, jakie badania i jaki nowy plan ? Cieeekawe ;) Hemofobia (przed krwią) %-) A badania podstawowe, czyli morfologia i tsh :)

    Odpowiedzi: 3414 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/9/2015 10:41:17 AM Liczba szacunów: 0
  • Morfologia i TSH - proszę o pomoc

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Tzw poszedłem do przychodni i lekarz dał mi wreszcie skierowanie do engokrynologa. Endokrynolog na te badania (morfologia i TSH) ale wyniki są dobre, według Ciebie, zresztą sam też na pewnej stronie porównałem z wynikami osoby zdrowej. Już myślałem że wreszcie poszło coś do przodu - ostatnie 3 dni kursuje tylko przychodznia->szpital->dom aby [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 5867 Data: 3/13/2008 4:08:54 PM Liczba szacunów: 0
  • Niski testosteron u nastolatka?

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Właśnie nie podano widełek, tutaj mam pełne wyniki moich badań (dodatkowo morfologia i TSH) https://i.imgur.com/Kh5eQSt.png

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 1889 Data: 3/28/2018 6:18:49 PM Liczba szacunów: 0
  • dieta na masę 5000 kto oceni ?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Morfologia i TSH to kropla w morzu. Niemniej, nawet jeśli teraz masz parametry zdrowotne w porządku to nie oznacza, że zawsze tak będzie. Zdecydowanie za dużo tłuszczy występuje.. niekorzystne rozwiązanie przy wysokich ww.

    Odpowiedzi: 38 Ilość wyświetleń: 1885 Data: 7/14/2018 1:42:14 PM Liczba szacunów: 0
  • Jemy/nie jemy ze spamem jedziemy

    Post
    Odchudzanie i forma po męsku
    PRO

    morfologia ob. tsh ft3 ft4 e2 prl progesteron test wolny test całkowity kortyzol psa lh fsh i jeszcze kilka nie pamiętam mam wypisane

    Odpowiedzi: 39578 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/14/2016 6:37:49 PM Liczba szacunów: 0
  • DNP - długie opracowanie

    Post
    Doping
    PRO

    [...] teraz badania, które musiały przejść osoby, których wyniki utraty wagi przedstawiłam powyżej. Były to: podstawowe badania fizyczne, EKG w stanie spoczynku, EKG wysiłkowe, morfologia, mocz, badania tarczycy (T3, T4 i TSH), elektrolity, poziom cholesterolu, kreatyny, stężenie azotu mocznika we krwi, kwas moczowy, wapń, badania funkcjonowania [...]

    Odpowiedzi: 107 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/18/2008 8:13:41 PM Liczba szacunów: 0
  • Dieta redukcyjna 92 kg - ciężki start

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Witam ponownie, narazie mam bardzo podstawowe badania jak: morfologia, glukoza, tsh. Następne będą niebawem. Kiedy włączyłem dietę około 2900 kcal, waga wynosiła 92,7 kg w dniu 20.11.2017 . Przy wprowadzeniu diety poprawionej dzięki forum o podobnej kaloryczności około 2960 kcal, waga wynosiła 91,7 kg w dniu 4.12.2017. W 1 tygodniu był trening [...]

    Odpowiedzi: 66 Ilość wyświetleń: 19063 Data: 12/13/2017 6:35:44 PM Liczba szacunów: 0
  • Budzenie sie w nocy i mocne bicie serca

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    [...] między innymi nerwica. Na początku warto zrobić serię badań, które wykluczą ewentualne niedobory. W Twoim wypadku sprawdzenie podstawowych parametrów, takich jak morfologia, mocz, TSH, Ft3, Ft4, kortyzol, cukier oraz lipidogram powinno być wykonane jak najszybciej. Wyniki z wyżej wymienionych badań, mogą rozwiać wątpliwości. Jeśli [...]

    Odpowiedzi: 25 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 11/21/2017 10:09:24 PM Liczba szacunów: 0
  • Za wysokie TSH

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    ldl, hdl, trójglicerydy wchodzą w skład lipidogramu. jak morfologia i jedzenie wygląda? Okres kilku dni przed badaniem tsh? duzo stresu, malo spania, kiepskie zarcie - mogły takie rzeczy wpłynąć teoretycznie

    Odpowiedzi: 219 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 8/11/2017 2:41:30 PM Liczba szacunów: 1
  • [...] jedzenie 1500 kcal i trenowanie aerobiku jest powodem tego jak może wyglądać w tej chwili Twoja gospodarka hormonalna. Dlatego też sugeruję zrobić następujące badania: - morfologia, - mocz, - tsh, - ft3, - ft4, - kortyzol, - testosteron, - lh, - fsh, - lipidogram, - crp. Poza tym należy wyjść z patologicznej sytuacji do jakiej doprowadziłeś [...]

    Odpowiedzi: 24 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/6/2018 3:29:13 PM Liczba szacunów: 0
  • ćwiczę , trzymam dietę i nie chudnę

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] lekko ponad zerowy bilans kcal, więc prawdopodobnie około 1900 kcal. Następnie wykonać podstawowe badania hormonalne, aby stwierdzić, jak bardzo namieszałaś. Będą to: - morfologia, - mocz, - TSH, - FT3, - FT4, - kortyzol, - progesteron, - crp, - lipidogram. - glukoza. Następnie co najmniej 1-2 miesiące należy podkręcać metabolizm i zapomnieć [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 19442 Data: 3/11/2018 9:45:40 AM Liczba szacunów: 0
  • Spadek libido, słaba erekcja

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    [...] wieku problem być może leży gdzieś indziej. Co więc warto zrobić, aby zdiagnozować problem? Bez wątpienia należy udać się do laboratorium w celu wykonania istotnych badań: - morfologia, - mocz, - tsh, - ft3, - ft4, - kortyzol, - testosteron wolny i związany, - crp, - prolaktyna, - estrogen, - lh, - fsh, - lipidogram. W przypadku, gdy badania [...]

    Odpowiedzi: 53 Ilość wyświetleń: 11188 Data: 2/22/2018 2:07:47 PM Liczba szacunów: 1
  • Uważam ze nie potrzebnie upierasz się na orale. To nie środki schudną za Ciebie. Sam test w niskiej dawce wystarczy. Wino zryje Ci lipidy a pewnie nie ma tam miodu. ft3 ft4 tsh - tarczyca Reszta: testosteron estradiol prolaktyna progesteron panel nerkowy panel wątrobowy crp morfologia i mocz Możesz jeszcze glukozę dołożyć do badań i lipidogram.

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 724 Data: 1/4/2021 12:33:37 AM Liczba szacunów: 1
  • Słabe libido i erekcja

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] gdy jesteś w młodym wieku problem być może leży gdzieś indziej.W tym wypadku aby zdiagnozować problem należy udać się do laboratorium w celu wykonania istotnych badań: - morfologia, - mocz, - tsh, - ft3, - ft4, - kortyzol, - testosteron wolny i związany, - crp, - prolaktyna, - estrogen, - lh, - fsh, - lipidogram. Zmieniony przez [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 350 Data: 3/13/2021 10:45:49 PM Liczba szacunów: 1
  • test,estro,prl,progesteron,kortyzol,tsh przy okazji morfologia i ob. bo to grosze i zbadaj sam dla siebie cholesterol z frakcjami Jutro może uda mi się w końcu wstać skoro świt i zobić te badania, bo poranne godziny coś mnie ostatnio przerastają. Bo chodzi o te badania, dokładnie o ob, tak mam powiedzieć że to chce, czy to jakoś fachowo [...]

    Odpowiedzi: 28992 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/28/2015 10:21:09 PM Liczba szacunów: 0
  • panowie jutro lecę na badania i mam kilka pytań będę badał etradiol, prolaktynę,cała morfologia , ft3 ,tsh i próby wątrobowe -dodam że od 3 dni nie biorę leku na refluks żołądka controloc 20, będzie miał on wpływ na te próby ? I czy muszę iść na czczo robiąc te badania ?

    Odpowiedzi: 28992 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/4/2018 10:31:30 PM Liczba szacunów: 0