[...] Zdrowe minimum tłuszczu to 1g/kg mc. A i z ziołami nie jest tak hop siup, co prawda pokrzywa krzywdy nie zrobi, ale nie działałabym na własną rękę. Zauważyłam, że jesz miód, masło orzechowe Sante. Miód powinnaś po prostu odstawić, to sam cukier. A w maśle Sante też jest cukier, w małych ilościach to nic strasznego ale 40g dziennie to już [...]
[...] ciastkami itp. Słodycze ze sklepu mają zazwyczaj cukier, gluten i tłuszcz (no chyba, że mówimy o landrynach). Jeżeli jednak chcesz połasuchować, to polecam bezy, miód, owoce suszone. Węgle złożone bierz głównie z kaszy jaglanej i gryczanej, ziemniaków albo ciemnego ryżu. Owoce to głównie jabłka, cytrusy, banany, śliwki, rodzynki / [...]
[...] ciastkami itp. Słodycze ze sklepu mają zazwyczaj cukier, gluten i tłuszcz (no chyba, że mówimy o landrynach). Jeżeli jednak chcesz połasuchować, to polecam bezy, miód, owoce suszone. Węgle złożone bierz głównie z kaszy jaglanej i gryczanej, ziemniaków albo ciemnego ryżu. Owoce to głównie jabłka, cytrusy, banany, śliwki, rodzynki / [...]
Sklanial bym sie ku opcji wody z miodem( nie liczac oczywiscie carbo).Miod zawiera oprocz cukru prostego jeszcze witaminy i mineraly oraz inne korzystne substancje czego nie ma sam cukier.Warto tylko zainwestowac w prawdziwy naturalny miod a nie w jakies ,,sztuczne,, miody.Poza tym cukier spozywczy podobno ,,zabija,, wit B .Ale szczerze [...]
[...] podstawowy błąd, jaki popełniamy na co dzień, jedząc śniadania czy obiady? -Nasze posiłki możemy podzielić na cztery grupy: białka ( mięso, ryby, jaja), węglowodany ( chleb, miód, cukierki, ziemniaki), tłuszcze ( masło, olej, smalec) i pokarmy roślinne ( warzywa, owoce, soki). Cały problem polega na tym, że węglowodany zaczynamy trawić już w [...]
[...] Dlaczego owoce staramy się jeść w towarzystwie tłuszczy i białek? A ty sobie w skondensowanej postaci podajesz te cukry - daktyl, czyli owoc suszony, to czysty cukier, miód to samo, dżem również. Błonnik? Masz go w pożywieniu; sztucznie dmuchane zboża są ci zbędne (z tego co kojarzę to to właśnie takie dmuchane chrupki). Ser bym wybierała [...]
[...] zmieszana z 2 łyżeczkami świeżo zmielonego siemienia lnianego. Korzystnie jest spożywać naturalnie słodkie produkty, jak: daktyle, figi, gruszki, jabłka, winogrona oraz miód. Nalezy unikac syntetycznej witaminy A, ponieważ zawiera produkty oksydacji. Natomiast naturalna prowitamina A, czyli betakaroten występujący na przykład w marchewce [...]
[...] upiekłem sobie na podwieczorek i kolację sernik z sera jogurtu itd.. budyń tam wylądował żeby to ładnie spiąć wszystko ;) Normalnie nie korzystam z gotowych deserów... - miód ogranicz...do max, lepiej świeżego owoca dać ;-) Miód nie jest za dobry? Nawet w ilości około łyżeczka dziennie jako dodatek do placka? Tyle ode mnie. Poza tym ładnie [...]
Witam ! BTW. wszamiacie miód na redukcji? Miód to cukry proste (glukoza i fruktoza).Jeśli ktoś poważnie podchodzi do redukcji to zdecydowanie nie . Choć liczy się bilans kaloryczny dzienny i pora o której chcesz go spożyć . Okołotreningowo lub jako zamiennik zamiast cukru do posłodzenia herbaty raczej nie zaszkodzi .Tutaj zdecydowanie lepszy i [...]
Cukier - to sacharoza, która musi być przez organizm rozłożony na glukozę i fruktozę, następnie wchłonięty do krwi. Miód - to glukoza i fruktoza wchłaniane do krwi bez procesu trawienia. Poza tym, zawiera wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, mangan, acetylocholinę, witaminy z grupy B. Miód daje więcej słodyczy od cukry, więc można używać go [...]
[...] g kakao 125 g 7,5 g 2,5 g mak 165 g 10 g 3,3 g masło, margaryna 240 g 14,5 g 5 g mąka pszenna 170 g 10 g 3,3 g mąka żytnia 136 g 8 g 2,7 g mąka ziemniaczana 180 g 11 g 3,7 g miód 360 g 22 g 7 g mleko tłuste 255 g 15,5 g 5,2 g mleko zagęszczone 320 g 17,2 g 6,4 g olej 235 g 14 g 4,7 g proszek do pieczenia - 15 g 5 g smalec 225 g 14 g 4,7 g sól 300 [...]
Cukier to cukier, organizm reaguje na niego w jeden sposon niewazne czy to miod z uprawy bio czy w cukliernicy. Poza tym czym szybciej go wyeliminujesz tym szybciej organizm wroci do 'normalnosci' czyli orczuwania rzeczywistego uczucia glodu a nie napadow chcicy cukrowej. Poczytaj dzinniki dziewczyn i zobaczysz, ze na poczatku wiele z nas zmaga [...]
[...] :-) Wczoraj był DNT, dzisiaj też bardzo źle się czuję, bo chyba coś mnie bierze, ale już lepiej i myślę, że trening dam radę zrobić. ;-) A, i jeszcze chciałam zapytać, czy miód (herbatka z cytrynką i miodem \-)) dozwolony? Bo niby zdrowy, jak taki swój (od znajomego), ale cukier to cukier. :-? Zmieniony przez - pestka960 w dniu 2013-09-15 [...]
[...] WYWALIĆ MLEKO A DAĆ NA WODZIE A JAJ WIĘCEJ , ZRÓB TAK ŻEBY BYŁO ZE 30G BIAŁKA ( ALE NIE Z PŁATKÓW BO TE JEST NIEPEŁNOWARTOŚCIOWE ) Do szkoły skołuję sobie 45g marchwi, ale miód musi zostać usunięty? Taki sam twaróg nie dobry jest. Lepiej sypać cukier? Serek usuwam. TAK JAK PISAŁEM LEPIEJ POJEMNIK I ZREZYGNOWAC Z TYCH MLECZNYCH PRODUKTÓW A [...]
[...] chłodny klimat. W 1747 roku A. Marggrafotrzymał krystaliczną sacharozę z buraków cukrowych. W Polsce sacharozy zaczęto używać dośc późno, bo dopiero w początkach XIX wieku. Wcześniej środkiem słodzącym był miód pszczeli. Obecie światowa produkcja cukru przekracza 100 milionów ton rocznie. Polska zalicza się do żużych producentów sacharozy.