[...] : - pierś z indyka(lub inne chude mięso, cięlęcina, wołowina itp(ważne żeby miało nie więcej niż 3g tłuszczu na 120g)) - 120g - białka z jaj 200g - chude ryby 120g (mintaj,dorsz,morszczuk,sandacz), tuńczyk w sosie własnym - owoce morza, np. 120g krewetek - 120g twarogu(czasem serek wiejski light 250g) -wędlina z piersi z kurczaka lub [...]
[...] źle. W diecie też chodzi o różnorodność spożywanych posiłków, także urozmaicaj ją sobie. Odnośnie ryb to nie wiem jak z cenami, poza tym że są dośc drogie, to myślę że np. mintaj może być ok, jest "chudą" rybą ze względu na mała zawartość tłuszczu. Odnośnie ryb puszkowanych, jeżeli masz do wyboru świeżą lub w puszce to wybierz świeżą. Ale [...]
Patryk, wczytaj się dobrze w treść ^ Skoro autor nie dał ankiety, więc zostaje mi tylko zgadywać, ile autor waży. Jeśli chce masować, pewnie waży ok. 70kg, Ma ponad 180g białka, co jest zbyt zawyżoną wartością. Hmm, ryby, ja ich spożywam mało, więc nie doradzę :/ Podobno mintaj, łosoś dobry, śledzik też może być.
To w 2 posiłku zostawię Chleb a w 3 dam Makaron ok ? Mintaj ? Nie jest drogi, więc mogę go wrzucić w DNT lub raz na jakiś czas. Pierś wychodzi najtaniej lepsze to niż twaróg.
Ok. Mintaj nie jest drogi, jest dobry tylko patrz żeby miał jak najmniej glazury. Pierś lepsza niż twaróg jasne. O orzechach włoskich nie powiedziałem że są złe tylko że nie zapewnią odpowiednio dużej podaży OMEGA 3. Warto dołączyć: olej lniany,makrelę,śledzia, lososia.
[...] tak dobra chuda ryba, jako urozmaicanie kurczaka itp możesz dać 2-3 razy w tygodniu. Tak jak Przemek mówi, najlepsze są ryby tłuste, które zawierają kwasy Omega3. Liderem jest tutaj bodajże nasz śledź zawiera największą ilość o3. Oczywiście zależy to jeszcze od obróbki. I jeszcze jedno jak kupujesz mintaja wybieraj by miał jak najmniej glazury.