Co ma zielsko do mięsa? Co Wam śmierdzi? Z czego chcecie się oczyszczać? Dlaczego przeszkadza Wam mięso? Co ma cały dzień o wodzie wspólnego z kulturystyką? Nic nie rozumiem? może mi ktoś wyjaśni Moderator Odżywianie
[...] bedzie na reke bo przeciez jeden nie trenuje, pije pali, ale no kurde je ta sol himalajsKO droga a inny smiga na treningi i sol czerpie z produktow ew jakas sol zmiekczajaca mieso jak cos leci do piekarnika. polecam zrezygnowac ze swoich chorych przyzwyczajen (choc wiem jakie to trudne) i sluchac rad od ludzi doswiadczonych, dac wiare [...]
ja uzywam, smak jak dla mnie niewyczuwalny. smierdzi tylko nieco podczas rozpylania, ale to nie olej tylko chyba gaz ktory jest sprezony w pojemniku. dobrze sie sprawdza przed grillowaniem - psika sie na mieso i nie przykleja sie do rusztu. smazylem tez na tym placki z otrab owsianych i bylo ok.
nie miałem tu jednak na myśli sosów, znajdują się też sałatki bez, gdzie sosy podają w dodatkowych saszetkach. Co do selekcji warzyw to fakt. Co do mięsa to nie miałem też na myśli mielonych w burgerach, lecz normalne w kawałkach. Co prawda zarówno mięso jak i warzywa nie pochodzą z eko fart, ale myślę, że można je spokojnie porównać do tych [...]
Tak tak rozumiem tylko wieprzowiy od zawsze nie lubilem, np robiac mielone kupowalem zawsze mieso z indyka :) to swinskie mi smierdzi :) ale dziekuje rowniez za propozycje i udzielana pomoc
ah jaka wspaniała dieta Tam jest chociaz tyle kcal co napisałaś. Ułóż sobie diete, chleb Ci śmierdzi to go wysmaruj choinką zapachową, twaróg przypraw, oliwe polubisz, dodaj mięso itp itd. Po prostu podwieszone
przykladowo tunczyk graala w kawalkach (sos wlasny oczywiscie) stoi po 3,50 natomiast tej samej firmy rozdrobniony 2,50. Logiczne ze mieso w celu rozdrobnienia trzeba przepuscic przez jakas maszyne i wymagana jest nad nim dodatkowa praca, wiec jakim sposobem jest on tanszy? wynika z tego ze w miesie rodrobnionym jest mniej miesa ot co (wogole ten [...]
[...] i serek, warzywa na 7, a 6 daj jakies bialko, wegle i warzywa, tu troche pomotane jest, ale chodzilo mi o to ze serek bedzie lepszy na ostatni posilek, a jeszcze lepszy bedzie z oliwa i warzywami a 6 posilek to np. mieso/ryba/...(ew odrzywka), ryz/makaron/... i warzywa napisz jakie btw masz - tez wiadomo teraz juz moje wypociny sa chyba jasne:P
nic tu nie smierdzi - kazdy kto widzial ta walke chyba wie, ze Sapp byl w niej niczym mieso armatnie i pod koniec walki byl tak rozbity, ze ledwo sie trzymal na nogach. nie dziwne wiec ze nie mial po prostu sil wyjsc na ring na kolejna walke bo by mial pewne KO w 1 rundzie... takie jest moje zdanie na ten temat
z ankiety coś mi to śmierdzi, że wyliczasz beznadziejnie ilości makroskładników - po co Ci to robić do drugiego miejsca po przecinku?? zapewne wliczasz białka z wszystkich źródeł - licz tylko zwierzęce (ryby, mięso, odżywka, jaja, sery/twarogi). Pewnie dlatego wyniki po cyklu nie były żadną rewelacją. troszkę wcześnie zacząłeś (nie wiekowo, tylko [...]
problemy zdrowotne na tę zmianę wpłyneły poza tym mieso w pewnym momencie przestało mi sie jawic jako wstretne i smierdzace, stwierdziłam że spróbuje i mi posmakowało (zaczełam od jakiejs domowej wiejskiej szynki, póxniej drób...) obecnie tez troche smierdzi (zw surowe, gotowana golonka ..)ale juz nie tak bardzo, a po obróbce termicznej to nawet [...]
Ja tam dziś na rynku "od chłopa" kupiłem karkóweczkę i łopatkę, ze świeżo bitej świni, mięso wygląda okej, ładne czerwone nie smierdzi za 9 zł karkówki wyszły 4 porcję po 200g, z łopatką podobnie i cena prawie taka sama. czyli gdzieś wychodzi 9-10 zł za kilo mięsa. Zmieniony przez - poppe w dniu 2009-10-13 13:40:05
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Odnośnie smalcu ciekawy art znalazłem.. Teraz się zastanawiam czy nie warto odstawić masła i całkiem przejsc na samalec nawet do smarowania kromek Jakie zalety ma smalec? Po pierwsze – jest łatwo dostępny. Każdy może zrobić go samodzielnie albo kupić w sklepie. Żeby zrobić smalec, wystarczy stopić słoninę lub dowolny tłuszcz zwierzęcy (gęsi, [...]
zrób paste z makreli i połącz z makaronem, jadłem tak: makrele obierasz , mięso mielesz doprawiasz do smaku przyprawami, ja tylko pieprzyłem :D cebulka w drobną kostke i troche yogurtu 0% fat, mieszać, makaron ugotować dodać do pasty i dobrze wymieszać smacznego :) dobrze jeść w domu bo na wyjściu ludziom może przeszkadzać bo jednak dalej śmierdzi [...]
zależy też jaka świeża ta ryba była, bo czasem poleży dzień w lodówce po zakupie i już śmierdzi strasznie, ale jak powąchasz i jest z nią teraz ok, to raczej nie powinno być problemu na kolejny dzień, to dość dobra praktyka wąchanie mięsa i ryb przy zakupie, bo czasem po dojeździe do domu okazywało się, że mięso do wyrzucenia
[...] (tzn szkoly...) polecam tak jak kolega mówi to co brakuje Ci w pozostalych posilkach...no tak to logiczne, ale warto akurat do szkoły zabrac cos co sie nie rozleje, nie śmierdzi (ryba, jajka) i jest przyjazne w transporcie Czyli: ryz, mieso, makarony, kromki nawet jak komponujesz jakies, platki nawet przegotowane w postaci papki ewentualnie.
[...] piersi kurczaka trzeba zaplacic jakies £2.50, to zalezy od wagi oczywiscie. jak juz sie pojawisz w soton, to powiem Ci, gdzie sie kupuje najtansze kurczaki i inne mieso :)))) i to zupelnie swiezutkie :) nie kupuj miesa w lidlu, bo smierdzi, a ok jest w tesco, na winchester road. zreszta, jak bedziesz potrzebowal jakis informacji, to [...]