SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mieso

  • Witam. Jako, że ryż z warzywami wchodzi mi bardzo opornie i często uciekam przez to w śmieciowe żarcie ciągle szukam idealnego rozwiązania dla mnie. Wpadłem na pomysł zrobienia coś w rodzaju gołąbków, ale nie do końca. Sam farsz w formie kotletów, czy jest to do zrobienia? Mięso mielone z szynki(niska zawartość tłuszczy) wymieszane z ryżem [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-06-17 22:25:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam. Jako, że ryż z warzywami wchodzi mi bardzo opornie i często uciekam przez to w śmieciowe żarcie ciągle szukam idealnego rozwiązania dla mnie. Wpadłem na pomysł zrobienia coś w rodzaju gołąbków, ale nie do końca. Sam farsz w formie kotletów, czy jest to do zrobienia? Mięso mielone z szynki(niska zawartość tłuszczy) wymieszane z ryżem [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-06-18 06:04:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak myślicie, jakie makro mogą mieć hamburgery z beefmastera? Na opakowaniu napisane że 98% mięsa, więc przyjąłem wartości dla szpondera, bo nie sądzę żeby było tam lepsze mięso :-)

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-06-20 22:29:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • jak smażyć mięso wołowe mielone? takie przygotowane na burgery :-p jakoś do piekarnika wstawić? czy na teflonie da radę jakoś? raczej bez tłuszczu :-D

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-08-03 15:17:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 1 ja trzymałem ryż i mięso ok 3 więcej nie bo już na 3 smaczne nie było. 2 j./w ryż kasza się goryje 15 min z zagotowaniem wody ok 20 , co 3 dni można przecież ugotować. Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2014-08-06 19:59:25

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-08-06 19:59:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ten drobiowy to jeszcze w miarę ok napisane 100% mięso drobiowe, ja bym to liczył jako udka zmieczane ze skrzydełkami, takie BTW bym przyjął, ten drugi gorszy bo jakieś skóry wieprzowe już się nie określi co i jak.

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-08-07 20:24:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Myślisz, że jak smażysz na smalcu to on się "nie wciąga" w mięso? Do usmażenia 150g cyca daję ok. 5-8g oleju, więc uważasz, że to się wciąga? Poza tym, kura ma nie wiele tłuszczu, wręcz do zaniedbania. Wiadomo, jakby smażyć tłustego wieprza to nie ma sensu dodawać dodatkowego tłuszczu...

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-08-09 13:00:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Myślę, że jedząc tłuszcz zwierzęcy jesz tak jak jedli ludzie zanim zaczął się mniej lub bardziej rozwinięty przemysł spożywczy (i zanim powstało wiele zbędnych i negatywnych nawyków - używanie mleka i jego produktów, używanie zboża, używanie produktów skrobiowych itd), jesz to samo co jest w mięsie, jedząc olej jesz dodatkowy, zbędny składnik, [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-08-09 13:08:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Moim zdaniem w domowych warunkach nie zwiekszysz ilosci produktu hee:-) naturalne jest to ze mieso oddaje wodę , czasem wiecej ,czasem mniej,zalezy duzo od sposobu obrobki i jakości mięsa. Chyba że zrobisz sobie parówki, zmielisz mięcho,dodasz chemi,dolejesz wody i voila,bedzie wiecej...

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-08-28 17:40:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam, mam pewien problem z piersią z kurczaka. Przyrządzam ją tak: kroje na mniejsze kawalki, daje troche przyprawy do mięs, potem do piekarnika( w folii do pieczenia mięs), jest tam ok 1 godz w temp ok 200 stopni, potem czekam az ostygnie i zamrażam ją w zamrażarce. I co dziennie sobie odmrażam 200g. Ale od maja gdy kupuje piers w tym samym [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-16 18:57:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Możesz pokroić widelcem :-) %-) karkówkę chcesz upiec w wielkim kawałku czy jak chcesz to zrobić ? Bo można naciąć mięso i czosnek powbijać do środka

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-10-29 16:15:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 1. Jaki ryż najlepiej kupować i czym się od siebie różnią? Mam do wybory m.in. takie: biały, basmati, parboiled, jaśminowy, amerykański, naturalny (taki brązowy), jest również w wersji do gotowania w 10min. Chodzi mi o najlepszy w stosunkach cena/smak/jakość. 2. Taki ryż ważymy przed ugotowaniem, tak? 3. Co polecicie do zabrania ze sobią na [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-05 23:15:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Cześć cześć. Jaki jest wasz ulubiony przepis6na mięso mielone?? Najlepiej bez piekarnika.

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-05-18 11:24:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Cześć cześć. Jaki jest wasz ulubiony przepis6na mięso mielone?? Najlepiej bez piekarnika. ja lubię kotlety zlepione z mielonego i ryżu (+ ewentualnie cebula i ser żółty)

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-05-18 15:32:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam, moze glupie pytanie ale nie moge znaleźć w necie. Powie mi ktoś czym różnią się te dw produkty ? http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Mieso-z-piersi-kurczaka-bez-skory.html

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-06-16 19:28:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ile czasu moze lezec w lodowce mieso smazone? mam na mysli robienie pojemniczkow z zarciem do pracy, hermetycznie zamkniete.

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-09-29 18:35:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • a jabłko nie nabrało zbyt wiele wody? odcisnąłeś? ********************************** ile czasu moze lezec w lodowce mieso smazone? mam na mysli robienie pojemniczkow z zarciem do pracy, hermetycznie zamkniete. w cateringach 7 dni i więcej na spokojnie \-) Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-09-30 08:51:58

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-09-30 08:50:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wysmaruj mięso, dopraw, owiń folią i upiecz

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-11-07 11:15:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam, mam pytanie odnosnie spozywanego pieczywa. Czy chleb zytni i orkiszowy jest zawsze pelnoziarnisty? Czy posilek grahamka+mieso mielone(ala hamburger) dodany jako posilek do diety jest dobrym pomyslem ? Zmieniony przez - Hadeas w dniu 2015-11-24 12:49:00

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-11-24 12:44:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dostałam kielbase od dziadka, podobno mięso z sarniny :) i tak mysle, jak tu liczyć macro z tego, ktos ma pomysł? bo pewnie obróbka wędzenia tez ma wpływ na to wszystko... wiem wiem zawracam tylko głowe takimi pytaniami :D

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-12-18 16:42:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)