03.10 Kolejna bezsenna noc, tym razem tylko ok 4h snu, leżałem do około 6, grałem w gry na telefonie, wstałem po 10. Niedługo potem trening, praca, teraz czas wolny. Trening: Tak jak pisałem wyżej krótko spałem, więc na treningu czułem się wypompowany z mocy i nie jestem do końca zadowolony z jego przebiegu. Wyciskanie skończyłem na 110kg, [...]
Wiek: 18 Waga: 70-71kg Wzrost: 181 Typ Budowy: Ektomorfik Cel: masa Trening: 4 dni w tyg. (Priorytet ramie) Suplementacja: Tak, po ocenie planu żywieniowego i treningowego będę testowal VPX No Shotgun + ULTIMATE Horse Power. Test możecie śledzić w dziale: SUPLEMENTACJA - NASZE TESTY POSIŁEK I Płatki owsiane i jęczmienne (100) Mleko spożywcze 1,5% [...]
robię test jak wyjdzie tylko bo nie mam gdzie Może przekonam Was, że ciasto drożdżowe nie jest taki trudne do wykonania i otwiera przed nami wieeele manewrów do popisów w kuchni, ponieważ można zrobić z niego prawie wszystko, jak się okazało nawet grzybową hantelkę;-) Zacznijmy zatem od ciasta. Napisałbybm, że robiąc je dokładnie, wyjdzie takie [...]
1A. http://warriorperformance.com.au/wp-content/uploads/2010/03/DB-neutral-grip-bench1.jpg 2A. http://www.youtube.com/watch?v=kUIQPABCmz8 2B. http://www.youtube.com/watch?v=pYcpY20QaE8 O tempie: http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/6_questions_about_tempo_training .... Dalej z dietą jedziemy. Przyjmij kaloryczość jako 2500 - [...]
rano brak bialka, tluszczy, II i III ser sie nie nadaje- wstaw mieso/rybe/jaja, wywal te miody. przed treningiem ww+mieso.ryba. sok out, potreningowy w domu to ww+mieso/ryba. ryby z puszki 1-2/tydzien, ostatni porażka. daj bialko+tl. bialka za duzo, ww tez, tl za malo
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
siema, czy jak zamienie mieso z piersi kurczaka, na mieso z uda kurczaka, to stracę duzo? Na potreningu pokazuje, że wartości odżywcze są bardzo porównywalne, a jednak ćwiartka kurczaka kosztuje połowe ceny piersi :)
[...] Jezeli nie w sklepie to niby gdzie sie te "dobre" polskie jedzenie kupuje? Trzeba miec zaproszenie do klubu, jak nasz forumowy hlabia czy jak? Bo jak ja mam dobre mieso w Australii (czy w IRL czy UK) to ide do najblizszego rzeznika i kupuje, a nawet z supermarketu jest zladliwe...nie trzeba do tego hasel i tajemic oraz inicjacji w 33 [...]
Witam serdecznie. Mam 22 lata, 185 cm wzrostu, ważę około 90 kg, myślę że mój bf to okolice 25-30% wiec naprawdę wysoki. Pracuje od godziny 9 do 19 wiec dlatego zainteresowałem się tą dietą. Mam dużo do spalenia, natomiast w chwili obecnej chciałbym robić na razie trening w domu a w dni nietreningowe biegać. Pisze tutaj ponieważ prosiłbym kogoś [...]
dobrej wołowiny wcale nie trzeba marynować ;-) potrzeba tylko naprawdę wysokiej temperatury pod patelnią grillową. posypujemy świeżo mielonym pieprzem (najlepiej młotkowanym), ewentualnie dla smaku majerankiem i rozmarynem, NIGDY SOLĄ bo będzie twarde i gumowe ;-) i nacieramy małą ilością dobrej oliwy, żadnego tłuszczu już na patelnię nie trzeba. [...]
Witam, od kilku miesięcy mam ułożoną dietę z dodatnim bilansem, od początku stycznia go podniosłem jeszcze, ale chciałbym przejść na IF i od początku kwietnia przejść na redukcje. Myślę nad takim rozwiązaniem, aby zacząć od 12/12(post od 21-9) i takie kalorie jak teraz i co tydzień zwiększać post o godzinę, dwie. 1posiłek o 9 rano 2posiłek około [...]
Jadlam dojrzewajaca poldwice wolowa i faktycznie wyszla mieciutka i to mieso na zrazy, ale to z braku laku, bo mieso na rynku u nas do 13stej tylko, a u mnie zdarza sie nie wyrobic %-) Ale zawsze patrze z dystansem na paczkowane miesko.
Ale nie potrafisz używać argumentów. Patrz. Mięso + oliwa z oliwek + przyprawy = taniej, aniżeli mięso + olej + panierka (bułka tarta, jajka) i co tam jeszcze mama daje. Do tego sosy - zbędna rzecz, ziemniaki posypać koperkiem i jazda. Zrób z rodzicami małą rywalizację, mianowicie przez tydzień jedzcie według Ciebie, a tydzień według Nich, i [...]
Co z wynikami tarczycy? Robiłeś inne badania ? Lipidogram, glukoza ? To też byłoby wskazane. Dieta...tłuszczy mega mało. Kalorii mało, białko bym opuściła do 180g, tłuszcze do 1g na kg masy ciała reszta węgle. Szynki sobie daruj, te sklepowe są mocno przetworzone. Lepiej wrzucić normalne mięso i rybe. Nie robiłabym przegryzek typu banan, [...]
Ważenie przed obróbką jest dużo prostszym rozwiązaniem. Z tego wzgkędu, że 100g mięsa zawsze będzie miało 20% białka, a po obróbce woda zmniejszy się niekoniecznie o 30%. W gotowanym mięsie może być 15% a mocno spieczonym 40%. Jak więc wyobrażasz sobie ważyć mięso po obróbce? Będziesz robił przeliczenia ile. produkt stracił wody i wyliczał iIlość [...]
Raf: wiadomo, że mięśnie rosną podczas snu, ale dręczy mnie takie coś. Daje z siebie 100% na treningu, dietę trzymam w miarę, śpię po godzinie, czasami 2-3. Czy to może być powód dlaczego mięso mi nie rośnie? Wynikająć z tego co czytałem itego co mówisz sytuacja może sięzmienić i mięso będzie wpadać mimo krótkiego czasu snu?
Natalia, żeby ocenić postawę to nie możesz robić zdjęć, w których pozujesz czy się wyginasz :-) Prosto, stopy razem, lub na szerokość bioder, ręce luzem, proste plecy, lekko napiety brzuch. Przodem, bokiem, tyłem, cała sylwetka, bez uciętych nóg. Miska lepiej, ale docelowo rezygnujemy z produktów "błyskawicznych" - są przetworzone i nie mają za [...]