Gdy wykonujesz aeroby rano na czczo głównym źródlem energii staje się tłuszcz, gdyż zapasy glikogenu są male. Po treningu siłowym również zapasy glikogenu zostają uszczuplone wskutek czego głównym źródłem energii staje się tłuszcz. Moim zdaniem mija się z celem uzupelnianie glikogenu po treningu silowym, a przed aerobowym Zmieniony przez - Mateo [...]
MaTEO Mam pytanie jak sie skonczylo twoje leczenie ? Bo mam podobny problem z tym ze podczas bojki doznalem zlamania kosci jarzmowej, na chirurgi szczekowej powiedzieli mi ze leczenie wyglada tak ze kosc zespalaja plytkami tytanowymi i sie boje zeby to nie przeszkadzalo mi to w pozniejszych treningach zabieg nie jest konieczny ale zalecany. Wienc [...]
Obecnie chyba cos tam jeszcze zostalo plus bialko cybera jest do zbadania jako jedyne nie poszlo do labsa bo Salix sam zamawial kase mozna wplacac caly czas jak bedzie konkret kwota to i jak teraz Mateo dostaje cynka i wysyla towar prosto do laboratorium ze sklepu sfd Salix placi za badanie i odbiera wyniki Tym razem typuje do badania Matrix 5.0 [...]
Moim zdaniem posilki okołotreningowe odgrywają bardzo ważna rolę i zarówno ten przed jak i po treningu zasługują na uwagę. Oczywiście kluczowa rolę odgrywa całokszałt diety Zmieniony przez - Mateo 1983 w dniu 2007-09-21 23:00:48
ss666 Białka aby zostaly wchloniete musza przejść szereg procesów, muszą zostać rozbite na aminokwasy Jeśli podamy aminokwasy (częsciowo przetrawine bialko) zostaną one wchłonięte bezpośrednio do krwiobiegu z żoładka, nie przechodząc innych skomplikownych procesów Bradzo skrótowo ale mam nadzieję że zrozumiałeś kibic111 Andrzej Michalak [...]
chodzi o to co Mateo napisal na 61 stronie z so byl dym, fa mialo wyjasnic, mialy byc badania, sprawa w sadzie, wyniki niby falszywe, sprawa miala byc wyjasniona i dupa wiec nie dziw sie ze ludzie wierza w te wyniki co dal Salix sam mu wierze zreszta
Problem z wolowina w Polsce jest taki, ze praktycznie nie hoduje sie u nas ras miesnych, a to co mozna kupic w sklepach zazwyczaj pochodzi ze starych (zasuszonych) krow mlecznych albo buhajow w wieku poprodukcyjnym. Stad niska jakosc. Wolowina z ras miesnych nie staje sie twarda w wyniku obrobki cieplnej, ma krwistoczerwony kolor i smak, ktorego [...]
Witam Ryż biały jest produktem przetworzonym. Przetworzenie to polega na usunięciu jego zewnetrzenj powłoki, którą posiada ryż brązowy. Obecność zewnetrznej powłoki sprawia, że ryż brązowy jest dużo bardziej wartościowy od białego, gdyż powłoka ta zawiera wiele wartościowych skladników jak witaminy, minerały, błonnik. Większa twardość ryżu [...]
jjaarreekk zamiast orzechów włoskich możesz dać olej lniany metodman po treningu raczej jedz produkty ubogie w tłuszcze. Co do witamin to oczywiście że możesz je podać do innych posiłków. Zmieniony przez - Mateo 1983 w dniu 2008-04-04 20:34:08
michal72 aby wyliczyć LBM musisz znać poziom tkanki tluszczowej (masz wzory na forum - poszukaj) powiedzmy że ważysz 80 kg, natomiast poziom taknki tluszczowej wynosi 10% zatem LBM = 80 - (10%*80) Zmieniony przez - Mateo 1983 w dniu 2008-04-13 20:37:34
cichy28 w pierwszej kolejności skup się na odpowioednio zbilansowanej diecie, a następnie zapodaj suple. Pamiętaj najpierw dieta, potem dodatki - nie odwrotnie. Ok? Zmieniony przez - Mateo 1983 w dniu 2009-04-25 16:35:44
mateo.... racja racja.... ED - Every Day (każdego dnia) E2D - Every Other Day (co drugi dzień) E3D - Every 3rd Day (każdego trzeciego dnia) E7D - Every 7th Day (raz w tygodniu) ttp itp%-)
A czy Słonnen mógłby przegrać z JJ na punkty leżąc w sumie 5 rund na kościach? Potencjalnie mógłby bo obala najlepiej w UFC. Co do forum to Mateo do ch**a pana weź tam 5 akcji w łapę i daj jakiemuś adminowi żeby to g**** posklejał bo sie wk***ić idzie %-).
Whitby i WnmPapa - Gratuluje świadomości i rozumowania rynju tak trzymać. Co do reszty dyskusji i rynku wpc i supli. Flex jesteśmy w podibnym wieku ale to nie czasy sprzed 20 lat gdzie było z 8 firm (wiaderka olimp megabol mlo weider hi tec i uniwersal) i sie zbierało $$ na odżywk i myślało bóg wie co po nich osiągniesz przyrosty jak na SAA. ;-) [...]