Bialko okej trochę sporo ale dobrze bedzie:) cukry proste na noc wywal. Zamiast chleba 3x dziennie daj jakiś makaron albo kasze czasem. Korzystaj ze wszystkich źródeł tluszczy. Pamiętaj o nasyconych :olej kokosowy, Masło klarowane jaja tłuste mięsa itp. Pamiętaj też o Omega3: lniany, tłuste ryby
Jednak masło klarowane do krótkich obróbek nie będzie aż tak złe a warzywa nie wymagaja długiej mocnej obróbki , jajecznica, rybka chuda bez panierki będzie ok Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2023-05-29 11:22:32
Jasne. Jaja kurze to produkt o wysokiej gęstości odżywczej zatem jak najbardziej zdadzą egzamin. Zadbaj również o dobrej jakości tłuszcz do smażenia np: olej kokokosowy, oliwa z oliwek, masło klarowane. Zmieniony przez - dudee w dniu 2017-02-15 16:34:50
[...] dobrym tłuszcze do smażenia. Ewentualnie klarowane. Podobnie sytuacja wygląda z pieczywem pszennym, ryżem białym, puszkowanymi rybami. Są to produkty przetworzone. Z kolei masło z orzech ziemnych zawiera bardzo niekorzystne proporcje kwasów tłuszczowych omega 3 do omega 6, co skutkuje zwiększenie stanów zapalnych. Warto, abyś zapoznał się za [...]
[...] warzywa, ziemniaki, bataty, pieczywo razowe, makaron razowy Źródła tłuszczu: - oliwa z oliwek, olej lniany, olej kokosowy, orzechy, tłuste ryby i mięsa, jaja, awokado, masło extra lub klarowane Gdy zależy nam na zjedzeniu wysokokalorycznych posiłków warto skorzystać z opcji koktajli lub zupy krem, ponieważ w płynnej wersji łatwiej jest [...]
Witam, sam obecnie jestem na podobnej diecie, wg piotrkowicza niby nie liczymy na niej kcal :-) ryż i ziemniaki całkowicie odstawiłem jem same mięso, masło to jedynie klarowane do smażenia ew olej kokosowy... Waga stoi w miejscu ale samopoczucie dużo lepsze i mięśnie się pojawiają, tyle tylko, że robię dużo treningów bokserskich i bjj, z siłowni [...]
Klarowane masło można sobie zrobić samodzielnie ze zwykłego masła. Mniej więcej tak http://www.tesco.pl/kulinarni-lowcy-smakow/porady/jak-zrobic-klarowane-maslo/ Zmieniony przez - super_agniecha w dniu 2014-02-11 23:45:25
[...] że jest to przeróbka normalnego masła. Masło + przeróbka i wychodzi drożej. Klarowane mi fajnie pachnie, cenowo wychodzi jak oliwa z oliwek (taka z lidla), a starcza mi na dłużej, bo nikt w domu poza mną nie używa :-) Nigdy nie myślałem o nim jako o czymś pożywnym - ot, smażę na nim, bo zwykłe masło szybciej się pali.. Nie wnikałem więcej..
Jest bezwartościowe dietetycznie, powód główny i ostateczny!!!Masło,masło, prawdziwe masło!!! To jest to!!! Evo, to ja już nie kminię nic. Twoje źródło: http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=623 Inne źródła: http://mamzdrowie.pl/zalety-klarowanego-masla/ http://bitedelite.pl/artukuly/plynne-zloto-klarowane-maslo/ Jakiś czas temu były tu linki do [...]
[...] brzuchem na laweczce 8-10 1B.Unoszenie bokiem w opadzie 12-15 4x rest 90sek 2.Face pull x100! 4. Podsumowanie Wiedziałem, że nie zdążę zjeść... Gdyby nie banany i masło orzechowe w nocy, to bym miał 1500kcal + czit, który jakiś mega kaloryczny nie był, więc jak na dzień DT chyba nawet nie dobiłem do zakładanych makrosów. Warto jednak [...]
[...] wejściem na rower i ruszeniem w drogę powrotną? Traktuję to jako taki zastrzyk energii na trasę, a właściwy posiłek potreningowy zjadam po powrocie. 2. Rozumiem, że jeśli masło - to tylko klarowane. Czy ja na redukcji w ogóle mogę masło? Myślę głównie o jajecznicy na maśle. 3. Chciałabym po miesiącu zmagań zrobić pomiary kontrolne - zobaczyć, [...]
Masło najlepiej używać klarowane, możesz je sklarować samodzielnie - to bardzo proste. Sery długodojrzewające, twarde (parmezan, pecorino, itp.) mają śladowe ilości laktozy, raz na czas możesz sobie zjeść trochę takiego sera :) nie zaszkodzi