[...] posiłku, ryż biały wymieniaj na parabolied, basmatii, jaśminowy, kurczaka na tłuste ryby i mięsa, waż produkty przed obróbką termiczną, szynki wywal. Dodaj olej kokosowy, masło klarowane. Banana możesz zjeść w ciągu dnia, w szkole dobrze sprawdzają się szybkie do wykonania placki owsiane./ jaglane (jajka, banan, migdały lub inne orzechy i [...]
Nie wiem co masz na myśli pod stwierdzeniem "zwykły olej" ale na słonecznikowym nie polecam smażyć. Kup sobie masło klarowane, smalec, pam, czy ew. rzepakowy. Na teflonie wystarczy posmarować troszeczkę patelnię żeby usmażyć, a nie lać 40ml.
nie liczę oliwy na któerj smażę kurczaka, biorę też omegę 3 w tabsach to kilka gram jest więcej tłuszczu chyba.. Na oliwie nie smaż,lepiej olej kokosowy/masło klarowane, a tłuszcze możesz podbić np. awokado,orzechami,wiórkami kokosowymi itd.
[...] płatki jaglane, owsiane. I zastosuj się do wyżej wymienionych wskazówek, bo urozmaicenia nie masz. Tłuste mięsa, ryby wrzuć, owoców brakuje, orzechy, olej kokosowy, masło klarowane. Moje zapotrzebowanie uplasowało się na ok 2800 kcal przy tej aktywności fizycznej, mam na myśli dwa razy w tygodniu. Staram się trenować co drugi, [...]
[...] teraz wystarczają mi 3 i nie czuje żadnego głodu, jem duże ilości jedzenia,nawet więcej warzyw niż wcześniej oczywiście też różnego rodzaju tłuszcze, olej kokosowy, masło klarowane,oliwę z oliwek,smalec,olej MCT,tłuste mięso typu karkówka czy kurczak że skóra,całe jajka. Jak patrzę na kogoś kto objada się ciastami, pszen ym pieczywem, [...]
[...] tłuste mięso - jak musi byc kurczak - to udka, ale jest jeszcze wieprzowina, wołowina, podroby ( to wariant bardziej ekonomiczny). Jakies sensowne żródła tłuszczy by sie przydały - masło klarowane, olej kokosowy, te tłuste mięsa, awokado, tłuste ryby, oliwa, orzechy. No i nie musisz jeśc na kolację twarogu - możesz zjeśc normalny posiłek b+w+t
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] jakosci pieczywo, a niektórzy mają zakodowane, brązowe = zdrowe. Pierś się robi szybko akurat oliwa z oliwek może być, powyżej 30 minut już inne tłuszcze, smalec, kokosowy, masło klarowane. W dziale badania naukowe masz artykuł na temat strawności jaja surowego. Swego czasu pewien użytkownik robił tak, 100g ryży, 50 g wpc ileś tam jaj i zalane [...]
masło klarowane, rozbijam jaja i wylewam od razu ze skorupki, czekam aż białko się zetnie delikatnie i mieszam. Nieraz też robię z boczkiem czy kabanosami, jakąś cebulą czy grzybami to trochę je podpiekę zanim jajka dodam, jak mam boczek to masła już nei daje boi z boczku się wytopi.
[...] wylicz (jeśli wyliczyłeś dobrze, to ok) zapotrzebowanie. I działaj, 2g na kilogram masy ciała około białka, tłuszcze minimum 1g i reszta węgle. Wrzucaj tłuste mięsa, ryby, masło klarowane, olej kokosowy, awokado. Szynki zamień na mięso/ryyb. Warzywa wrzuć w bilans na 0g (chyba, że masz dużo korzeniowych, strączki, ziemniaki i awokado - te [...]
[...] jaglana, gryczana, ziemniaki. Wrzucaj też tłuste mięsa http://www.sfd.pl/T%C5%82ustsze_mi%C4%99sa__po_kt%C3%B3re_si%C4%99ga%C4%87,_czy_nale%C5%BCy_si%C4%99_ich_ba%C4%87_-t1131895.html Oliwe wymienaj też z innymi tłuszczami olej kokosowy warto mieć, masło klarowane, awokado jeśli lubisz. Podroby można wrzucić mają sporo witamin. Owoców brakuje.
mozesz zajrzec do działu kuchnia i zerknac na rózne przepisy, bo i tak kiedys ten smazony Ci sie znudzi pozdrawiam. PS: co do smażenia, używaj masło klarowane, smalec, pam, czy ew. rzepakowy, chyba ze masz teflon wystarczy posmarować troszeczkę patelnię żeby usmażyć Zmieniony przez - worek w dniu 2014-05-31 20:28:23
[...] to produkt, którego powinieneś unikać, zawiera wysoką zawartość podatnych na utlenianie kwasów tłuszczowych ( omega 6 ) oraz trans kwasów tłuszczowych. Do smażenia nada się ( oliwa z oliwek/masło klarowane/olej rzepakowy/olej kokosowy/smalec ) W Twojej diecie, są nie odpowiednio zbilansowane posiłki. Brakuje również kwasów tłuszczowych Omega-3.
oliwa z oliwek nie za bardzo się nadaje do długiej obróbki cieplnej, lepszy w tym wypadku byłby olej kokosowy lub masło klarowane, ale tak jak mówisz lepiej dodać tłuszcz, aczkolwiek nie musisz rezygnować ze smażenia i przyrządzić go na tłuszczu w sprayu praktycznie pozbawioneog kalorii [...]
Kurczak nie wymaga długotrwałej obróbki termicznej, wiec tłuszcz do niej użyty (olej kokosowy/oliwa/masło klarowane/smalec) nie powinien się spalić W sumie niezależnie od tego, co smażysz i na czym smażysz - nie powinno to trwać długo i powodować przypalania potraw.
Tłuszczu do smażenia używaj minimalne niezbędne ilości a nie 20g. Reszte spożywaj na zimno. Do smażenia najlepiej olej kokosowy, smalec, masło klarowane.