Wiem że nie jest niezbędne. Przyczyną jest ogólnie cały układ trawienny w słabym stanie. Ja obecnie jestem od 2 lat na tak ścisłej diecie.Chodź wezmę w nakładanie na mieście ryż i udko z kurczaka mam mdłości czasem bóle brzucha wystarczy chyba że są tam przyprawy i smażenie w kiepskich warunkach. Jem nabiał i to sporo ale kupuje tylko z eko targów [...]
Wywal to masło lurpak z posiłków okołotreningowych(rozumiem, iż to do smażenia, gotuj/piecz/gotuj na parze w takim razie), podbij białko do 200g, reszte wpakuj w węgle(do tych 4 tysięcy). Na noc daj może twaróg zamiast tej tuny. Białko niech będzie te 190-200. Najlepiej jakbyś ograniczył całkowicie smażenie, zamiast tego podbił tłuszcze orzechami, [...]
krótkie smażenie(powiedzmy ~10min) będzie dopuszczalne na oliwie Aczkolwiek do smażenia staraj się wybierać masło klarowane,olej kokosowy,smalec Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2013-01-13 20:43:01
No tylko ze z wysoko kalorycznymi produktami można się szybko przeliczyć jak się na 100% nie liczy :P Jeśli gotujesz od podstaw, to po prostu MASZ KONTROLĘ nad wszystkim. Olej wlewasz na oko, wyobrażając sobie łyżki lub łyżeczki, masło tak samo... Cienko smarujesz kanapki, do smażenia bierzesz małą kosteczkę i nie częściej, niż raz dziennie... [...]
1. Jajka ok, zamiast chleba owsianka, brak źródła tłuszczu, przydałoby się jakieś warzywo, owoc. 2. Daj mięso, orzechy, warzywa, chleb tu też bym wywalił, zamiast tego dał trochę ryżu brązowego/parabolicznego i zrobił z tego sałatkę. 3. Ryż brązowy, paraboliczny ewentualnie basmati, mięso gotowane lub pieczone, smażenie bez tłuszczu/na pamie. [...]
Do smażenia daj smalec, ew. masło. Najlepiej postaraj się całkowicie wyeliminować smażenie na rzecz gotowania na parze, pieczenia czy grillowania. Oliwa z oliwek do polewania na warzywa czy ryż jest jak najbardziej okej.
Nie smaż na oliwie z oliwek! ma mały punkt dymienia, są lepsze rzeczy do smażenia chociażby zwykły olej Smażenie smażeniem, tam mało tej oliwy dajesz, możesz łyknąć jeszcze osobno albo dodać masło orzechowe jak mówisz Zmieniony przez - staranny w dniu 2012-05-19 16:20:24
Margarynę wywal i daj masło. A co do oliwy. To w zależności od tego jaki masz stosunek tłuszczy do siebie. Przeczytaj temat TŁUSZCZE autorstwa Mateo_1983, artykuł nie długi a wiele się dowiesz. Przed treningiem daj ryż/kaszę/warzywa obowiązkowo z białkiem najlepiej z mięsa chudego/ryby. Smażenie stosuj jako ostatnią formę obróbki termicznej.
A w jakim celu chcesz eliminować NKT? Do smażenia: smalec, kokosowy, masło klarowane. Na oliwie można smażyć, ale nie po to kupuje się dobrą(inne nie warto kupować ;-) ) oliwę, by marnować ją na smażenie. Do chleba jak najbardziej.
Tzn. najlepiej to polać olejem patelnię i przejechać chusteczką, czy ręcznikiem kuchennym i rozprowadzić po całej patelni i zabrać nadmierną ilość tłuszczu. Masło to też wg mnie nie najlepsze źródło tłuszczy. Poza tym samo smażenie jest nie za zdrowe, ale tj mówię, odrobina oleju tylko do usmażenia, a tłuszcze pozyskuj np. z dodawania odpowiedniej [...]
[...] smazyc piers z kurczka na oliwie z oliwek?? NIE smazymy na tlsuzczach nasyconych jak myslisz dlaczego wlasnie one przewazaja w miesach ? :D czyli smalec olej kokosowy i ew maslo (uwaga na przypalenie) czy smazenie calkowiecie odpuscic?? jak lubisz i cierpialbys bez tego to nie odpuszczaj Co myslisz o PAMie(chodzi o to cos do smazenia a nie o [...]
Wiesz jeszcze jakis czas temu tl zwierzece byly ble i wogole tylko oliwa,olej z pestek winogron itd...teraz tl zwierzece sa cacy,smazenie na smalcu,tluste miesa itd. Niestety kasa rządzi światem. Za marne 150k dolców kompanie cukrownicze kupiły sobie badania. [...]
Tak, praktycznie wszystko jedno smażenie czy pieczenie - liczy się wysokość temperatury i czas, jaki jest potrzebny. Do pieczenia mięsa olej rzepakowy już nie bardzo się nadaje, bo to jest długotrwała obróbka i w dość wysokiej temperaturze. Chociaż jeśli jest to marynata z dodatkiem ziół i przypraw, to antyoksydanty w nich zawarte częściowo na [...]
możesz pić mleko kiedy chcesz po treningu możesz również dodać tłuszcz Jeśli smażenie na oliwie to krótkotrwałe (~10min),do dłuższego wybierz np.masło klarowane
Jaka była twoja poprzednia dieta? Jeżeli jest to twoja pierwsza to zacznij od 2800kalorii i obserwuj organizm, jak waga będzie rosnąć w tempie 1-1,5kg na miesiąc to zostaw taką kaloryczność, jak będzie stać w miejscu to dodaj 100kcal, jak spadać to 200kcal i tak aż uzyskasz efekt 1-1,5kg w górę miesięcznie. Jeżeli miałeś jakąś diete, to rób to [...]
Nie jest najgorsze :) do takie krótkiego smażenia świetnie się nada do krótkiego i owszem, ale to wyższych temperatur raczej nie bardzo, no chyba że zależy nam na pogorszeniu zdrowia (of kors po latach). Ja gdy robię placka z płatków owsianych to smażę go co najmniej z 5-6 minut z jednej strony i na drugiej kolejne 2-3 mi. w przybliżeniu daje mi [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Odnośnie smalcu ciekawy art znalazłem.. Teraz się zastanawiam czy nie warto odstawić masła i całkiem przejsc na samalec nawet do smarowania kromek Jakie zalety ma smalec? Po pierwsze – jest łatwo dostępny. Każdy może zrobić go samodzielnie albo kupić w sklepie. Żeby zrobić smalec, wystarczy stopić słoninę lub dowolny tłuszcz zwierzęcy (gęsi, [...]
Na pieerwszy rzut oka nie za dużo tego smażenia na tym oleju kokosowym (smażenie jest m.in. ciężkostrawne czy drażniące przewód pokarmowy)? Kupne sosy też bym sobie darował bo to produkt wysokoprzetworzony i naszpikowany syfem. Podobnie jak mające niezbyt dobrą opinię masło orzechowe... Zmieniony przez - SzeA w dniu 2017-05-19 06:36:45
Mógłbyś usmażyć na oliwie, jednak obawiam się, że smakowo niezbyt się będzie to komponowało. Kokosowy to w sumie też roślinny - co prawda stały, ale jednak %-) Masło klarowane, czy tłuszczu kokosowy - raz, że w tym zestawieniu (przynajmniej w mojej ocenie) wypadną lepiej, a dwa - są stabilniejsze. Smażenie niespecjalnie wpłynie na ich wartość.