Zdecydowanie nie. Masz oponkę więc zastap połowę węgli tłuszczem. Skąd pochodzi tłuszcz w tej opisanej diecie? Nie ma żadnej wzmianki o tym na czym smazone jest mięso. Dieta powinna być różnorodna a nie kura/ryż 4 razy dziennie. Nabiał nie jest dobrym pomysłem codziennie, tak samo masło orzechowe to bomba tłuszczy trans plus dodatkowo kwas [...]
Dieta to podstawa, bez tego nie będzie właściwych efektów i każdy będzie ci to tutaj powtarzać. To co jesz wrzucaj do dziennika. Instrukcja jak to zrobić: http://www.sfd.pl/Jak_wrzuci%C4%87_misk%C4%99_w_dziennik__instrukcja_krok_po_kroku.-t892526.html To będzie czytelniejsze dla innych niż mało sprecyzowany opis. Zainwestuj w wagę to nie jest [...]
czytam o Diecie na wysoki cholesterol: Dużo błonnika w formie pektyn, który utrudnia wchłanianie cholesterolu z przewodu pokarmowego. Z owoców szczególnie dobrze wpływają: jabłka, czarne jagody, porzeczki, agrest, grejpfruty. Z warzyw najbardziej bogate we frakcję pektyn są nasiona roślin strączkowych (groch, soja, fasola), marchew oraz dynia. [...]
Olej jak napisała deja vu - zasugeruj żonie, że są lepsze, a szczególnie smażenie na słonecznikowym jest bardzo niezdrowe, bo on się pod wpływem temperatury robi trujący. Lepszy już rzepakowy, masło klarowane, smalec, nawet oliwa. Coś pewnie Wam podpasuje obojgu.
Zarówno smażenie jak i grillowanie może być niezdrowe. W ich przebiegu powstaje wiele zwiazków chemicznych z któryhch część może działać niekorzystnie na nasz organzim, choćby akryloamid, nitrozoaminy, ale takze - uwaga węglowodory aromatyczne, benzopiren... Poza tym pamietać nalęzy, że masło klaorwane zawiera cholesterol, a ten też może ulegać [...]
to co Cię podlało to w dużej ilości jest woda więc się nie przejmuj a teraz do rzeczy Chciałbym zapytać się was o parę pytań apropo diety low carb,a mianowicie: 1. czy mogę do większości posiłków dodawać keczup :P? jeśli to ma być low carb na mase musisz wliczać go do bilansu niestety jest słodzony i dodawałbym do po treningowego trochę 2. czy w [...]
s.m.p.a. napisał: smażenie smalec ew olej rzepakowy rafinowany reszta do polewania góra-forte napisał: Do smazenia stale(maslo lub smalec) ALbo olej kokosowy lub rzepakowy z 1-wszego tloczenia. Te oleje plasuja sie na 1-wszym meijscu. Smazyc wogole nie mzona na wielonienasyconych....Czyli np.olej z pestek winogron. Chyba można na rzepakowym:-) [...]
Dziękuję M-ka :D staram się jak tylko mogę. Zobaczymy co z tego wyniknie :P Z nadzieją do przodu :) A z węglowodanów sycacych to jem pieczywo razowe, bułki wieloziarniste kasze wszystkie makaron pełnoziarnisty płatki jaglane i owsiane i ryż brązowy naturalny to jest git? Białka teraz mam mniej bo jest mi ciężko po nim trochę teraz. Ale nadal [...]
Za mało warzyw, chleb na redukcj ( 4 kromki?), smażenie na redukcji?! Czy pisałam już , że za mało warzyw?? Masło na redukcji? Gdzie ryby? No i jeśli juz musisz wsuwać owoce to rano.
tluszcze : 75 (wystarczaloby 100g masla orzechowego, przy czym dochodzi do tego smazenie na oliwie z oliwek (kurczak wychodzi mi dosc tlusty )) Jedynie masło orzechowe jako źródło tłuszczów to niekorzystna opcja-musisz dodać do diety źródła omega 3 jak tłuste ryby,orzechy włoskie,olej lniany A płatkami fitella nie zawracaj sobie głowy,bo jest [...]
ja odpuscil bym raczej smazenie na oliwie , a wybral cos lepszego, maslo klarowane, smalec czy olej kokosowy, badz olej rzepakowy ale w ciemnej butelce.
Tutaj masz o swoim oleju z pestek winogron http://potreningu.pl/kobieta/artykuly/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia Trzeba doprecyzować termin krótkotrwałe smażenie, chyba na jednym ze szkoleń podajże była mowa o tym ze krótkotrwałe to jest do ok 30 min, więc taki czas spokojnie starczy do usmażenia kuraka na oliwie z oliwek, a tak to polecam [...]
Witam, planuję wprowadzić 10 zasad zdrowego odżywiania z Precision Nutrition, jednak nie wszystko jest dla mnie jasne i mam parę pytań na ten temat. Precision Nutrition: http://www.sfd.pl/10_wskaz%C3%B3wek_%C5%BCywieniowych-t315293.html 1. Z tego co zrozumiałem w każdym posiłku należy dostarczać organizmowi węglowodanów oraz białka pochodzącego z [...]
Nic z tego nie wychodzi.. ciągle białko wysoko bardzo. A gdybym zmienił makaron na inne węgle czyli ziemniaki,kasza,ryz czy cokolwiek to w zyciu bym tyle wegli nie zjadł ani kalorii. Zniejszyłem ilości makaronu na tłuszcz (masło, oliwa z oliwek) te 50g masła szło by na smażenie mięsa na nim ale jak widać i tak bialko 250g... nie wiem co mam zrobić [...]
dokladnie-chodzi jak to napisales o smak mysle ze ta cala gadanina o tym ze nie mozna stosowac smalcu a wylacznie oliwe , ze nalezy odrzucic maslo na rzecz margaryny to przesada nalezy zgrabnie polaczyc kazdy z rodzajow tych tluszczow jesli idzie o smazenie czy smarowanie gdyz kazdy z nich ma swoje wlasciowosci,zalety jak i wady jak napisał pan [...]
Ja bym odradzal smazenie na oliwie. Oliwa jest zdrowa, ale tylko do pewnej temperatury. W czasie smazenia oliwa jest bardziej szkodliwa niz zwykle maslo...
do smażenia najlepsze tłuszcze to smalec, masło klarowane, oliwa z oliwek (krótkie smażenie i nie za wysoka temperatura), olej kokosowy na łyżce - olej lniany, oliwa z oliwek, rzepakowy
a ja dodam dla zdrowia : "Ale ja tłuszcz spożywam głównie w formie oleju rzepakowego na jakim smażę pierś z kurczaka" SMAZ NIE NA OLEJU - TYLKO NA TLUSZCZACH WYSYCONYCH. SMALEC CZY MASLO BEDA TUTAJ NAJLEPSZYM WYJSCIEM. SMAZENIE - SZCZEGOLNIE NA TAK ZLYM OLEJU JAK RZEPAKOWY - STWARZA RYZYKO POJAWINIA SIE TLUSZCZY TRANS - KTORE SA ZABOJCA [...]