Słodka trucizna Po alkoholu i papierosach, cukier jest najczęściej przyjmowaną szkodliwą używką niszczącą nasz organizm nie tylko fizycznie, ale i psychicznie. Zmęczenie, stres, depresje, senność, zawroty głowy to dolegliwości na które uskarżamy się coraz częściej. Wizyta u lekarza nie wnosi nic nowego, a diagnoza niepokój, środki uspakajające, [...]
[...] ciała Kwasy tłuszczowe: nasycone-23g jednonienasycone-40g wielonienasycone-40g cholesterol-1013mg skrobia-80g błonnik-40g sacharoza-25g(z tym ze z odzywek nie jest wliczone) laktoza-0g Stosunek kalorii: białko-30% tłuszcze-34% węglowodany strawne-36% Procent składnika w diecie: białko-37% tłuszcze-18% węglowodany strawne-45% Stosunek [...]
[...] koncentratem a izolatem białek serwatkowych. Otóż różnica ta wynika ze stopnia oczyszczenia białka. Albowiem koncentrat zawiera około 80% bialek, pozostałe 20% to cukry: laktoza, dodatki smakowe oraz tłuszcz, sole mineralne i woda związana. ( Woda związana jest to minimalna ilość wody zawsze pozostającej w nawet najsuchszym produkcie, jest to [...]
[...] w postaci np. serka wiejskiego to z uwagi na laktozę należy go zastąpić innym Do tej pory jadłam regularnie serki wiejskie o 19.00 tyle, że spać chodziłam o 22-23. Ponoć laktoza ma takie samo działanie jak węglowodany i nie strawiona odkłada się w tłuszczyk to prawda??? Z drugiej strony przecież właśnie białko zabezpiecza nasze mięśnie na noc [...]
[...] koncentratem a izolatem białek serwatkowych. Otóż różnica ta wynika ze stopnia oczyszczenia białka. Albowiem koncentrat zawiera około 80% bialek, pozostałe 20% to cukry: laktoza, dodatki smakowe oraz tłuszcz, sole mineralne i woda związana. ( Woda związana jest to minimalna ilość wody zawsze pozostającej w nawet najsuchszym produkcie, jest to [...]
Z GÓRY PRZEPRASZAM ADMINISTRTORÓW Z OTWARCIE NOWEGO POSTU ALE MYSLE ZE DO OSTATNIEGO NIKT JUZ NIE ZAJRZY!JEZELI JEST MOZLIWOS MOZNA POLACZYC OBA. ZNALAZEM NOWE DANE DOTYCZACE NASZEGO "MLECZKA" I OSOBISCIE CHYBA JE ODSTAWIE ALBO OGRANICZE. A CO WY NA TO??? NA USŁUGACH KONCERNÓW Ale nie wszyscy medycy tak myślą. Jednym z nich jest doktor Eugeniusz [...]
[...] się w moim przypadku gluten. Podejmuje teraz wyzwanie, aby jakis czas wprowadzic diete bezglutenowa- możliwie ograniczajaca gluten, i przekonac się czy to wlasnie on wraz z laktoza sa głównymi winowajcami mojego wydętego wiecznie brzucha.:-> Nie chciałabym przechodzic z marszu na diete paleo, ale modyfikując ja, pozostac na w miare niskiej [...]
[...] (polisacharydy). Monosacharydy to cukry mające 3-7 atomów węgla w cząsteczce. Z punktu widzenia odżywiania najważniejsze są cukry 6-ciowęglowe - glukoza, fruktoza, galaktoza i mannoza. Disacharydy zbudowane są z dwóch cząsteczek cukrów prostych połączonych wiązaniem glikozydowym. Są to: - maltoza- składająca się z dwóch cząsteczek [...]
O zaletach mleka zapewniają polskie dzieci twórcy najgłośniejszej dziś społecznej reklamy, politycy i oczywiście koncerny mleczarskie, którym publiczna akcja jest wyjątkowo na rękę. Dziewczynka z reklamy jest nieśmiała, szczerbata i pewnie od dawna siedzi w ostatniej ławce. Kiedy przyznaje się klasie, że chciałaby zostać piosenkarką, dzieci [...]
Zawarte w mleku składniki powodują uszkodzenie wielu narządów wewnętrznych człowieka Pij mleko, będziesz wielki jak Kayah albo Bogusław Linda - przekonują reklamy. Guzik prawda. Krowie mleko to nie przepis na karierę dla dziecka, ale na jego kłopoty. O zaletach mleka zapewniają polskie dzieci twórcy najgłośniejszej dziś społecznej [...]
[...] mlecznych można znieść nie jeden temat na forum bądź w czasopismach. To nasz ludzi dbających o dobrą i zdrową sylwetkę najbardziej ciekawi w tym produkcie to cukier mleczny laktoza (właściwie to dwucukier, składający się z glukozy galaktozy). Ale tym razem chciałem poruszyć kwestie produktu nabiałowego jako źródła białka w diecie ! Osobiście [...]
[...] większe stężenie. W zasadzie jedynym w pełni łatwo strawnym produktem mlecznym jest mleko zsiadłe. Jednak i ono ma więcej wad niż zalet. W czasie procesu kwaśnienia mleka laktoza przekształca się w kwas mlekowy. Jest on przyswajany przez osoby nie tolerujące laktozy. W zasadzie jedynymi większymi zaletami zsiadłego mleka są: lekkostrawność [...]
Moze tekst juz tu co niektórym znany. Tym nie mniej, wydaje mi sie ze generalnie warty przeczytania, Tekst z http://kiosk.onet.pl/art.html?NA=1&ITEM=1137166&KAT=239 "Pij mleko, będziesz kaleką" ANNA SZULC 2003-10-17 Zawarte w mleku składniki powodują uszkodzenie wielu narządów wewnętrznych człowieka Pij mleko, będziesz wielki jak Kayah albo [...]
[...] kosmkowego rozglądającego laktozę mleczną do glukozy i galaktozy. Dla wyjaśnienia tylko po hydrolizie oba cukry proste mogą dostać sie do krwiobiegu. W przeciwnym razie laktoza trafia do jelita grubego i ciągnie wodę, powodując biegunki i straszne objawy jelitowe. Największą aktywność laktazy potrzebują noworodki i niemowlęta trawiące [...]
[...] pewną jej ilość zawierają też ananasy i marchew; mniej więcej o połowę mniej słodka niż fruktoza i dwa razy słodsza od glukozy cukry złożone nie uwodzą słodkim smakiem laktoza obecna w mleku i niektórych przetworach mlecznych skrobia zawierają ją ziarna zbóż, warzywa i orzechy oraz nasiona kukurydzy i roślin strączkowych błonnik pokarmowy w [...]
Zawarte w mleku składniki powodują uszkodzenie wielu narządów wewnętrznych człowieka Pij mleko, będziesz wielki jak Kayah albo Bogusław Linda - przekonują reklamy. Guzik prawda. Krowie mleko to nie przepis na karierę dla dziecka, ale na jego kłopoty. ANNA SZULC O zaletach mleka zapewniają polskie dzieci twórcy najgłośniejszej dziś społecznej [...]
[...] co w moim przypadku ?? No i muszę napisać o czymś co mnie zaciekawiło, gdy piję samo mleko, to mam bóle brzucha i w ogóle, w dodatku pompuje mnie tak znaczy wzdęcia, czyli laktoza daje o sobie znać, jeśli natomiast zrobię sobie kakao lub inkę na mleku to wtedy nawet jak zjem biały ser to jest oki i nic mi się nie dzieje. Prosiłbym o pomoc co [...]
[...] brak tego enzymu trawiennego występuje w pewnym wieku i w niektórych grupach etnicznych z tym że akurat nasza grupa jest w tej kwestii bezpieczna. Poza tą nietolerancją laktoza to porostu cukier-disacharyd(glukoza i galaktoza), możemy go przerobić, glukoza jest trawiona bardzo szybko i sprawie, stanowiąc źródło turbo doładowania [...]
Jeśli był ten temat to sorry (nie znalazłem) Uzytkownik Kamil Nowakowski z HiTec podał takie info nt. odżywek z soją. Wynika z niego, że są wręcz lepsze :P Macie może jakiś link do badań potwierdzający lub obalający tą tezę? W dziale badania kazali mi założyć tutaj .. od razu wyprzedzam dziwne nie czasowe teorie, do poczytania: ANABOLICZNE [...]