SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

kortyzol normy

  • acth kortyzol normy

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    Jakie sa normy dobowe kortyzolu i ACTH

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 836 Data: 4/21/2012 8:52:03 AM Liczba szacunów: 0
  • Wyniki Kortyzolu

    Post
    Zdrowie i Uroda

    [...] wieczornych: godz. 8.00: 5 - 25 ug/dl (0,14 - 0,96 umol/l lub 138 - 690 nmol/l); godz. 12.00: 4 - 20 ug/dl ( 0,11 - 0,54 umol/l lub 110 - 552 nmol/l); godz. 24.00: 0 - 5 ug/dl (0,0 - 0,14 umol/l lub 0,0 - 3,86 nmol/l). Wartości prawidłowe stężenia kortyzolu w moczu zwykle mieszczą się w granicach 80 - 120 µg/24h. Czyli masz w normie :-)

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 736 Data: 7/23/2019 10:34:44 PM Liczba szacunów: 1
  • Jemy/nie jemy ze spamem jedziemy

    Post
    Odchudzanie i forma po męsku
    PRO

    U mnie od 2 lat powyżej normy kortyzol

    Odpowiedzi: 40241 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/14/2016 6:43:06 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] przygotowany w razie czego , no i Cię nakierunkuje co do bilirubiny bo mają te badania wiele wspólnego. Tu nie chodzi o wysiłek bo byś miał podwyższony kwas moczowy i kortyzol ale o wątrobę - aspat i alat zrób koniecznie do tego pełna morfo krwii. Jak będzie ok tzn ze musisz zbić bili medycyną naturalna i jeszcze raz powtorzyc :-) Robiłem [...]

    Odpowiedzi: 4126 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/17/2019 9:42:40 AM Liczba szacunów: 0
  • [...] już będziesz przygotowany w razie czego , no i Cię nakierunkuje co do bilirubiny bo mają te badania wiele wspólnego. Tu nie chodzi o wysiłek bo byś miał podwyższony kwas moczowy i kortyzol ale o wątrobę - aspat i alat zrób koniecznie do tego pełna morfo krwii. Jak będzie ok tzn ze musisz zbić bili medycyną naturalna i jeszcze raz powtorzyc :-)

    Odpowiedzi: 4126 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/16/2019 3:56:45 PM Liczba szacunów: 2
  • Zrobilem badania : kortyzol z 1000 zszedl do normy okolo 440. prolaktyna stoi w miejscu praktycznie okolo 350 (nie pamietam miar) szamalem wit C plus kompleks B. Brałem undestor 3 kaps dziennie po czym pobudzenie LH clomid 100mg/5dni teraz zmniejszona dawka do 50mg ktora bede bral 10 dni . Ewentualnie przedluze dawkowanie clomidu o nastepne [...]

    Odpowiedzi: 63 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/25/2014 2:33:02 PM Liczba szacunów: 1
  • DT - Kettle i inne :-)

    Post
    Po 35 roku życia
    PRO

    https://twojakrew.com/#faq Tutaj spis treści z wyszczególnionymi różnicami wersji książki MINI i PRO. Pewnie Mini by mi wystarczyła, ale wolałem dołożyć. 800stron o krwi - raczej nie przeczytam od deski do deski, tylko wybiórczo coś będę sprawdzał.. Córka nie chce zasnąć, a śniadanie powoli ze mnie wyparowuje, jak tu poćwiczyć?? Kortyzol w górę [...]

    Odpowiedzi: 5575 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2/19/2018 10:29:16 AM Liczba szacunów: 0
  • Długa redukcja? Mężczyzno zbadaj się!

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] może być zachwiany szczególnie w przypadku prowadzenia intensywnego, pełnego stresu trybu życia, a także w przypadku długotrwałej lub intensywnej redukcji. Nadmierny poziom kortyzolu w wielu kwestiach utrudnia nam pracę nad sylwetką m.in przyczyniając się do katabolizmu mięśniowego, utrudniając spalanie tłuszczu czy wywołując zatrzymanie płynów, [...]

    Odpowiedzi: 76 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/1/2017 11:03:49 PM Liczba szacunów: 1
  • Cześć, potrzebuje porady odnośnie moich aktualnych wyników badań. Od jakiś dwóch lat czułem się bardzo osłabiony, brak energii, bardzo niskie libido. Tak się męczyłem do czerwca 2017, wtedy porobiłem badania i okazało się, że testosteron na granicy dolnej normy. I tak się bujałem od lekarza do lekarza. Najpierw trafiłem na androloga, który po [...]

    Odpowiedzi: 30 Ilość wyświetleń: 13108 Data: 3/18/2018 2:29:39 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] 2021-01-29 16:43:40 Ja tez jestem w trakcie odbloku po 5 letnim testosteronie non stop. Takze jestem pod opieka kumatego lekarza z Krakowa i dzieja sie cuda. Bo wyglada, ze mnie z tego wyciagnal. LH i FSH juz lata w gorze normy, test doszedl do polowy normy. Problem jeszcze kortyzol, progesteron, shbg ale z tym tez mowi, ze sie rozprawimy %)

    Odpowiedzi: 171 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/31/2021 11:05:19 AM Liczba szacunów: 1
  • Długa redukcja? Mężczyzno zbadaj się!

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    dudde: dzieki, tylko jak byla nerwica/depresja to wiadomo ze teraz te wyniki bede mocno zle, kortyzol itd, a nawet jak bedzie wysoki, to raczej zaden lekarz nic z tym nie zorbi, pomoze tylko sen i regeneracja. Testosteron na oko juz tez juz tez widze ze wrocil do normy, moze warto tylko tarczyce??? bo kiedys miale, zawyzone wyniki, bylo blisko [...]

    Odpowiedzi: 76 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/1/2017 2:07:24 PM Liczba szacunów: 0
  • Brak libido, wzwodu itp

    Post
    Doping
    PRO

    [...] wolniej. Wj**anie się na cykl to był ogromny życiowy bład, a nandrolon podwójny. Po krótkim teściu podejrzewam że byłoby git. I jeszcze jedno. Zawsze przy każdych badaniach kortyzol miałem w górnej granicy rano, więc w trakcie dnia mógł być ponad normę nawet. Nie wiem czy to mogło mieć jakiś wpływ. Nie potrafię ocenić bo nigdy go nie zbijałem [...]

    Odpowiedzi: 151 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 10/24/2017 11:08:58 PM Liczba szacunów: 2
  • > 1)W jakim celu stosujesz tamoxifen 40 mg dziennie i jak długo to trwa??? Biorę go gdzieś od 2 miesięcy bo czułem pierwsze objawy gino (swędzenie itd.) Przy jednej tabletce dziennie (20mg) objawy nie ustępowały więc zwiększyłem i wszystko wróciło do normy. > 2)Czemu uważasz że cykl jest zdrowszy przy tamoxifenie Tamo blokuje tylko receptory [...]

    Odpowiedzi: 31 Ilość wyświetleń: 18234 Data: 9/14/2015 3:45:07 PM Liczba szacunów: 1
  • Ashwagandha opinie ,czy warto?

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    Ja się już w sumie w temacie udzielałem ale chce przedstawić klarowniej swoją sytuację, żebyście mogli mi rzetelniej doradzić. Czuje, że ashwa daje jakiś tam skutek a biorę ją od 3 tygodni. Jestem spokojniejszy ale wracając do meritum... ...mam 34 lata, właśnie od około 1,5 miesiąca zmagam się ze spadkiem libido. W su mie to już pisałem o tym ale [...]

    Odpowiedzi: 275 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 11/18/2018 1:28:55 PM Liczba szacunów: 0
  • Spadek libido, słaba erekcja

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    Witam u mnie objawy podobne Wyniki:LH 2,96 norma 1,5 do 9,30 Testosteron (TTE) 277 norma 241 - 827 DHEA 430 norma 34 - 568 Androstendion 1,81 norma 0,6 do 3,1 Testosteron wolny 10,10 norma 4,5 do 42 SHGB 20,6 norma 18,30 do 54,10 TSH 1,67 norma 0,27 do 4,20 Estradiol mniej niż 10 -----poniżej normy norma od 11 do 44 Progesteron [...]

    Odpowiedzi: 53 Ilość wyświetleń: 12095 Data: 2/14/2018 8:28:40 AM Liczba szacunów: 0
  • Spadek libido, słaba erekcja

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    Witam u mnie objawy podobne Wyniki:LH 2,96 norma 1,5 do 9,30 Testosteron (TTE) 277 norma 241 - 827 DHEA 430 norma 34 - 568 Androstendion 1,81 norma 0,6 do 3,1 Testosteron wolny 10,10 norma 4,5 do 42 SHGB 20,6 norma 18,30 do 54,10 TSH 1,67 norma 0,27 do 4,20 Estradiol mniej niż 10 -----poniżej normy norma od 11 do 44 Progesteron [...]

    Odpowiedzi: 53 Ilość wyświetleń: 12095 Data: 2/14/2018 8:54:16 PM Liczba szacunów: 0
  • Redukcja. sporo pytań

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    co mogą mi dać te badania? nie znam się na tym i nie wiem jak powinienem postępować gdy jakieś wskazania wyjdą poniżej normy. albo np kortyzol podwyższony? jakie procedury wtedy się stosuje? tak czysto hipotetycznie... Mogę pociągnąć trochę na zerowym bilansie a potem obciąć. Przekonaliście mnie do węgli, ale czy 100-150 przy redukcji to tak [...]

    Odpowiedzi: 55 Ilość wyświetleń: 15042 Data: 10/2/2017 2:46:36 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] jak nie miałem tak nadal nie mam porannych erekcji ani spontanicznych podczas dnia, libido po prostu zerowe. Obecnie biorę witaminę c 3g i PHOSPHATIDYLSERINE na obnizenie kortyzolu, 100 mg witaminy b6 i bromergon na prolaktynę, Novedex XT i D- asparic acid. Wydaje mi się, jestem w sumie niemal pewny, ze mam pomniejszone jadra i branie clomidu [...]

    Odpowiedzi: 71 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/23/2011 12:11:50 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] kwestia osobnicza. U jednego np. środek normy to będzie mało u innego dużo. Pozostaje kwestia nie samego poziomu ale korelacji z innymi hormonami, estrogen, prolaktyna, dht, kortyzol itp. Do tego poziom całkowitego testosteronu nic nie oznacza bo ważniejszy jest poziom wolnego. Możesz mieć wysoko całkowity ale dużo związanego przez shbg i wtedy [...]

    Odpowiedzi: 29 Ilość wyświetleń: 18725 Data: 6/17/2017 8:37:44 AM Liczba szacunów: 4
  • [...] Niektórzy natomiast mają go wysoko ponad normę, szczególnie w okresie stosowania sterydów anabolicznych i również nie odczuwają żadnych skutków ubocznych. Jeśli zaś chodzi o kortyzol to cięzko otrzymać wiarygodny wynik, gdyż można się zestresować samym badaniem i wyjdzie że mamy go mocno ponad normę. Zalecam wspólpracę i konsultacje z lekarzem. [...]

    Odpowiedzi: 20 Ilość wyświetleń: 12704 Data: 4/2/2018 8:19:17 PM Liczba szacunów: 0